Sommigen zouden kunnen zeggen dat leden van koninklijke families in heel Europa in deze tijd moeten worden behandeld als kinderen in het Victoriaanse Engeland: gezien, maar niet gehoord.

In Engeland lijken ze nog steeds vrij stil – tenminste als het gaat om digitaal geld, cryptocurrencies en aanverwante zaken. Maar in Nederland is koningin Máxima de laatste tijd zeer actief in het krachtig promoten van CBDC’s (Central Bank Digital Currencies).

Nog geen week geleden hield Máxima tijdens een bijeenkomst over de digitale euro in Brussel een “hartstochtelijk pleidooi” voor deze controversiële digitale versies van fiatgeld; nu kreeg het publiek dat op Bali bijeen was voor de G20-top ongeveer hetzelfde te horen, meldt Reclaim the Net.

En volgens critici is het in de kern een oproep om “een sociaal kredietsysteem naar Chinees model” in te voeren.

Financieel expert Arno Wellens, is een van die critici. “Max wil programmeerbaar digitaal geld invoeren, zogenaamd om de armen te helpen. Dat is een onzinnig argument,” schreef Wellens.

“Deze digitale munt van de centrale bank (CBDC) vernietigt onze privacy. Straks word je geregeerd door een app, waarmee de overheid met één druk op de knop je leven kan bevriezen.”

Koningin Máxima’s eigen premier en minister van Financiën waren in het publiek in Bali, aanwezig bij het B20 business event van de G20 conferentie – en wat zou een wereldwijde bijeenkomst zijn zonder de deelname van de leider van het Wereld Economisch Forum, Klaus Schwab, die er ook was.

Enigszins amusant, maar misschien nog zorgwekkender – gezien de status als “gerenommeerde” nieuwsbron – berichtte Reuters over Máxima’s opmerkingen in een tweet waarin werd beweerd dat “crypto” een nieuwe koninklijke volger heeft.

Maar CBDC’s – die, zoals de naam suggereert, worden gecontroleerd door overheden en centrale banken en waarvan de financiers graag zouden zien dat ze gekoppeld worden aan digitale identiteiten van mensen over de hele wereld in een nogal dystopisch netwerk – zijn een heel ander “beest” dan wat bekend staat als cryptocurrencies, waarvan de claim to fame juist decentralisatie en “bevrijding” van centrale financiële autoriteiten is.

De koningin noemt India een goed voorbeeld van het combineren van digitale ID met betalingsfunctionaliteit en toegang tot diensten in één platform.

Máxima ziet een belangrijke taak voor stakeholders, zoals banken, bedrijven, overheden en financiële instellingen, om de digitale infrastructuur mogelijk te maken.

G20-leiders verplichten alsnog wereldwijde vaccinatiepaspoorten

Koningin Máxima mag dan krachtdadig zijn in haar CBDC’s “propaganda”, zoals sommigen het ongetwijfeld zullen zien, maar ze heeft niets bijzonder origineels of inspirerends te zeggen terwijl ze die aan de elites, en bij uitbreiding aan de massa’s die ze controleren, aanprijst.

Ze heeft het over “samenkomen, de handen ineenslaan, toegang voor iedereen” – en in haar kumbaya-toespraken insinueert ze dat de echte brandende problemen van de wereld, zoals de op hol geslagen inflatie, en favoriete agenda’s als klimaatverandering en Covid, allemaal kunnen worden opgelost met een nieuwe, “digitale financiële infrastructuur”.

Máxima is vooral onder de indruk van wat er momenteel gebeurt in India, waar volgens de rapporten “digitale identiteitskaarten (worden) gecombineerd met een betalingsinterface en diensten voor belanghebbenden in een gemakkelijk toegankelijk platform.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Maxima bespreekt hoe ze ons in geldloze digitale slaven kan veranderen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anke
4 maanden geleden

Op hol geslagen koningin die alleen maar pleit voor geld hebzuchtige machthebbers, meer meer meer, ga terug M, jij bent niet mijn k”n

Anke
4 maanden geleden

Lobbyen voor meer meeer meer geld voor hebzuchte elite, niet mijn k”n, ga terug jij bent ook maar een emigrant.

Marco
Marco
4 maanden geleden

Lintjes doorknippen en koekhappen op koningsdag mevrouw Maxima, meer hoef je niet te doen.

Eddy
Eddy
4 maanden geleden
Antwoord aan  Marco

Misschien eens gewoon gaan werken en belasting betalen zoals van gewone Nederlanders geeist wordt. Of beter nog, gewoon vertrekken uit ons mooie land. Deze figuren dragen niets bij aan onze maatschappij, sterker nog, ze hollen onze samenleving uit en kijken ook nog eens op ons neer. Je bent NIET mijn koningin en ook is het hele koningshuis niet legitiem, Dus…. graag oprotten met je hele familie of van mijn part afsterven. Jullie hebben voor mij 0 waarde.

Hilda
Hilda
4 maanden geleden

Ga in je eigen land regeren.

Petra
4 maanden geleden

CBDC hebben als doel volledige controle verkrijgen over de burger en de mogelijkheid om de burger financieel te benadelen of duidelijker gezegd, te beroven.

CBDC zijn politiek controversieel en daarom is het voor Maxima wettelijk verboden om daar over te spreken, laat staan propaganda daar voor te maken op een belangrijke conferentie.

We hebben het hier dus over minimaal een duidelijke wetsovertreding, maar gezien de inhoud: ‘plannen promoten die in potentie tot het beroven van haar onderdanen leidt’, eigenlijk over iets dat aanzienlijk erger is dan een overtreding.

Na een nette rechtsprocedure zal een gepaste straf nodig zijn. Haar toelage met ingang van de datum van de genoemde toespraak volledig en permanent beëindigen zou toepasselijk en voor Royalty leerzaam zijn.

Antifaxx
Antifaxx
4 maanden geleden

Ga terug naar Argentinie en flikker daar nog wat vrije mensen uit een vliegtuig zoals pappa het deed..Dit wijf is niets meer dan een verkapte Nazi en wil nu Hollanders vertellen dat zij het goed met ons voor heeft…yeah right! Welcome in A brave new world ..

Max_Q
Max_Q
4 maanden geleden

Met een lichte scheepstros aan de atlas graag.