De meeste mensen zijn verbijsterd over wat een wereldwijde energiecrisis is, met prijzen voor olie, gas en kolen die tegelijkertijd de pan uit rijzen en zelfs de sluiting van grote industriële installaties zoals chemische fabrieken of aluminium of staal afdwingen. De regering Biden en de EU hebben volgehouden dat dit alles te wijten is aan de militaire acties van Poetin en Rusland in Oekraïne. Dit is niet het geval. De energiecrisis is een lang geplande strategie van westerse bedrijfs- en politieke kringen om industriële economieën te ontmantelen in naam van een dystopische groene agenda. Dat heeft zijn wortels in de periode ver voor februari 2022, toen Rusland zijn militaire actie in Oekraïne lanceerde, schrijft F. William Engdahl.

Blackrock pusht ESG

In januari 2020, aan de vooravond van de economisch en sociaal verwoestende lockdowns, publiceerde de CEO van ‘s werelds grootste beleggingsfonds, Larry Fink van Blackrock, een brief aan collega’s van Wall Street en CEO’s van bedrijven over de toekomst van beleggingsstromen. In het document, met de bescheiden titel “A Fundamental Reshaping of Finance”, kondigde Fink, die ‘s werelds grootste beleggingsfonds beheert met zo’n $7 biljoen onder beheer, een radicaal afscheid aan voor bedrijfsinvesteringen. Geld zou “groen worden”. In zijn op de voet gevolgde brief over 2020 verklaarde Fink: “In de nabije toekomst – en eerder dan de meesten verwachten – zal er een aanzienlijke herverdeling van kapitaal plaatsvinden…Klimaatrisico is beleggingsrisico.” Verder verklaarde hij: “Elke regering, onderneming en aandeelhouder moet de klimaatverandering het hoofd bieden.”

In een aparte brief aan de klanten van Blackrock gaf Fink de nieuwe agenda voor kapitaalbeleggingen weer. Hij verklaarde dat Blackrock zich zal terugtrekken uit bepaalde investeringen met een hoog koolstofgehalte, zoals steenkool, de grootste bron van elektriciteit in de VS en vele andere landen. Hij voegde eraan toe dat Blackrock nieuwe investeringen in olie, gas en steenkool zal screenen op hun naleving van de VN Agenda 2030 voor “duurzaamheid”.

Fink maakte duidelijk dat ‘s werelds grootste fonds zou beginnen met desinvesteren in olie, gas en steenkool. “Mettertijd,” schreef Fink, “zullen bedrijven en overheden die niet reageren op belanghebbenden en duurzaamheidsrisico’s aanpakken, te maken krijgen met een groeiend scepticisme van de markten, en op hun beurt met hogere kapitaalkosten.” Hij voegde daaraan toe: “Klimaatverandering is een bepalende factor geworden voor de langetermijnvooruitzichten van bedrijven… we staan aan de vooravond van een fundamentele hervorming van de financiële sector.”

Vanaf dat moment is het zogenaamde ESG-beleggen, waarbij CO2 uitstotende bedrijven als ExxonMobil worden bestraft, helemaal in de mode bij hedgefondsen en Wall Street-banken en beleggingsfondsen als State Street en Vanguard. Dat is de macht van Blackrock. Fink was ook in staat om vier nieuwe bestuursleden bij ExxonMobil zover te krijgen dat ze de olie- en gasactiviteiten van het bedrijf willen beëindigen.

De brief van Fink van januari 2020 was een oorlogsverklaring van big finance aan de conventionele energie-industrie. BlackRock was stichtend lid van de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (de TCFD) en is ondertekenaar van de UN PRI- Principles for Responsible Investing, een door de VN gesteund netwerk van beleggers die aandringen op zero carbon investing met behulp van de zeer corrupte ESG-criteria-Environmental, Social and Governance-factoren bij beleggingsbeslissingen. Er is geen objectieve controle op foutieve ESG-gegevens van een bedrijf. Blackrock heeft in 2019 ook de verklaring van het Vaticaan ondertekend waarin wordt gepleit voor een koolstofprijsregime. BlackRock sloot zich in 2020 ook aan bij Climate Action 100, een coalitie van bijna 400 beleggingsbeheerders die 40 biljoen dollar beheren.

Met die noodlottige CEO-brief van januari 2020 zette Larry Fink een kolossale desinvestering in gang in de wereldwijde olie- en gassector van biljoenen dollars. In datzelfde jaar werd BlackRock’s Fink benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Klaus Schwab’s dystopische Wereld Economisch Forum, de zakelijke en politieke nexus van de Zero Carbon UN Agenda 2030. In juni 2019 ondertekenden het Wereld Economisch Forum en de Verenigde Naties een strategisch partnerschapskader om de uitvoering van de Agenda 2030 te versnellen. Het WEF heeft een Strategic Intelligence platform waarin de 17 Sustainable Development Goals van Agenda 2030 zijn opgenomen.

Alarmfase rood: VN en WEF ondertekenen overeenkomst om Agenda 2030 te versnellen

In zijn CEO-brief van 2021 verdubbelde Fink de aanval op olie, gas en kolen. “Gezien hoe centraal de energietransitie zal zijn voor de groeivooruitzichten van elk bedrijf, vragen we bedrijven om een plan openbaar te maken voor hoe hun bedrijfsmodel verenigbaar zal zijn met een net-zero economie,” schreef Fink. Een andere BlackRock-functionaris vertelde op een recente energieconferentie: “Waar BlackRock gaat, zullen anderen volgen.”

In slechts twee jaar tijd is tegen 2022 wereldwijd naar schatting $ 1 biljoen uit investeringen in olie- en gasexploratie en -ontwikkeling vertrokken. Oliewinning is een dure aangelegenheid en het stopzetten van externe investeringen door BlackRock en andere Wall Street-investeerders betekent de langzame dood van de industrie.

Biden een BlackRock President?

Vroeg in zijn toenmalige slappe presidentiële kandidatuur had Biden eind 2019 een ontmoeting achter gesloten deuren met Fink, die de kandidaat naar verluidt vertelde dat “ik hier ben om te helpen.” Na zijn noodlottige ontmoeting met BlackRock’s Fink, kondigde kandidaat Biden aan: “We gaan ons ontdoen van fossiele brandstoffen…”. In december 2020, nog voordat Biden in januari 2021 werd ingehuldigd, benoemde hij BlackRock Global Head of Sustainable Investing, Brian Deese, tot assistent van de president en directeur van de Nationale Economische Raad. Hier heeft Deese, die voor Obama een sleutelrol speelde bij het opstellen van het klimaatakkoord van Parijs in 2015, in stilte vorm gegeven aan de oorlog van Biden tegen energie.

Dit is catastrofaal geweest voor de olie- en gasindustrie. Fink’s man Deese was actief in het geven van een lijst van anti-olie maatregelen aan de nieuwe president Biden om te ondertekenen per Executive Order vanaf de eerste dag in januari 2021. Dat omvatte het sluiten van de enorme Keystone XL oliepijpleiding die 830.000 vaten per dag van Canada naar raffinaderijen in Texas zou brengen, en het stopzetten van nieuwe leases in het Arctic National Wildlife Refuge (ANWR). Biden sloot zich ook weer aan bij het Klimaatakkoord van Parijs dat Deese in 2015 voor Obama had uitonderhandeld en dat Trump had geannuleerd.

Dezelfde dag zette Biden een wijziging van de zogenaamde “Social Cost of Carbon” in gang, die de olie- en gasindustrie een straf oplegt van 51 dollar per ton CO2. Die ene stap, gezet per decreet zonder de instemming van het Congres, is een verwoestende kostenpost voor investeringen in olie en gas in de VS, een land dat slechts twee jaar eerder de grootste olieproducent ter wereld was.

Maak kennis met Blackrock, het bedrijf dat de wereld bezit

De raffinagecapaciteit om zeep helpen

Nog erger is dat de agressieve milieuregels van Biden en de ESG-beleggingsmandaten van BlackRock de raffinagecapaciteit van de VS om zeep helpen. Zonder raffinaderijen maakt het niet uit hoeveel vaten olie je uit de Strategische Petroleum Reserve haalt. In de eerste twee jaar van het presidentschap van Biden heeft de VS ongeveer 1 miljoen vaten per dag aan benzine- en dieselraffinagecapaciteit stilgelegd, sommige als gevolg van de instorting van de vraag, de snelste daling in de geschiedenis van de VS. De stilleggingen zijn permanent. In 2023 zal nog eens 1,7 miljoen bpd aan capaciteit worden gesloten als gevolg van de ESG desinvestering van BlackRock en Wall Street en de regelgeving van Biden.

Onder verwijzing naar de zware desinvestering van Wall Street in olie en het anti-oliebeleid van Biden verklaarde de CEO van Chevron in juni 2022 dat hij niet gelooft dat de VS ooit nog een nieuwe raffinaderij zullen bouwen.

Larry Fink, bestuurslid van Klaus Schwab’s Wereld Economisch Forum, krijgt gezelschap van de EU waarvan de voorzitter van de EU-commissie, de notoir corrupte Ursula von der Leyen in 2019 het WEF-bestuur verliet om hoofd van de EU-commissie te worden. Haar eerste belangrijke daad in Brussel was het doordrukken van de EU Zero Carbon Fit for 55 agenda. Die heeft grote koolstofbelastingen en andere beperkingen opgelegd aan olie, gas en steenkool in de EU, ruim voor de Russische acties in Oekraïne in februari 2022. Het gecombineerde effect van de frauduleuze ESG-agenda van Fink in de regering Biden en de Zero Carbon-gekte van de EU creëert de ergste energie- en inflatiecrisis in de geschiedenis.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
4 maanden geleden

Die gekke WEF criminelen hebben blijkbaar niet in de gaten dat ze ook hun eigen graf aan het delven zijn, want alles elesctrisch maken is volstrekt onmogelijk gezien het gebrek aan grondstoffen en de beperkte levensduur.
Met plezier zie ik die diknekken hun bijeen gepikt vermogen verdampen.
Terwijl het westen dus finaal inzakt zal de oosterse kant van de wereld, Rusland, China en hun bondgenoten leven in weelde met hun overvloed aan energie in hun gronden en het gegeven dat ze beschikken over zeldzame materialen en ze dus ook op technisch vlak volkomen onafhankelijk zijn van die op sterven na westerse wereld.

Qvic
Qvic
3 maanden geleden
Antwoord aan  Matt

@ Matt, ik heb de logica ook niet kunnen vinden. Want welke idioot richt nu zijn eigen imperium ten gronde. Zoals oliemaatschappijen en de chemische en de farmaceutische fabrieken. Waar de economie op drijft. Want al die grote imperiums sponsoren massaal het WEF. Er moet iets zijn wat wij leken niet weten, want zonder olie/gas en steenkool kun je geen plastic meer maken, geen medicijnen, geen staal, geen betrouwbare energie voorzieningen, geen transport, elektronica en chips, geen voedsel voorzieningen, geen huizen meer bouwen, geen auto/vrachtauto’s bouwen en onderhouden, geen wegen onderhouden en geen nieuwe wegen,geen communicatie meer zoals internet, radio/TV e.d.. Kortom alles wordt onmogelijk gemaakt, want ook de zogenaamde windmolens, zonnepanelen en warmtepompen heb je betrouwbare en betaalbare energie voor nodig om deze te kunnen maken.Terwijl de WEF iedereen om de paar maanden opnieuw wil injecteren, dat alles gedigitaliseerd wordt, dat alle transport elektrisch wordt, dat iedereen constant gecontroleerd wordt via het internet gekoppeld aan de A.I. Ik weet dat je elektriciteit uit de lucht kunt halen, maar je hebt wel grondstoffen en energie nodig om spullen kun maken. En voor staal te kunnen maken heb je steenkool voor nodig. Of geldt het enkel in het Angelo Zionisten Rijk.