klik voor groter

Op dit moment zijn 12 NGO ‘s actief voor Libië die immigranten naar Italië vervoeren: de Frans-Duitse SOS Mediterranee, Artsen zonder Grenzen, de Spaanse Open Arms, de Duitse Sea Watch, Sea-Eye, SOS Humanity, Mission Lifeline, Louise Michel en Resqship, de Italiaanse Mediterranea en ResQ, de Noorse Ocean Viking en Geo Barents, en de Baskische Maydayterraneo. Binnenkort zal Emergency ook beginnen met inladen voor Libië met het nieuwe Life Support -schip.

De NGO-vloot bestaat uit 17 schepen, waarvan er zeven vanwege hun indrukwekkende omvang als echte veerboten kunnen worden aangemerkt, meldt Il Primato Nazionale.

klik voor groter

De NGO’s kunnen ook profiteren van de hulp van 5 vliegtuigen: Moonbird, Seabird 1 en Seabird 2 van de Duitsers van de NGO Sea Watch, Colibri 1 en 2 van de Zwitserse NGO Pilotes Volontaires. Om het vertrek van de boten van immigranten uit Libië naar de schepen te signaleren, stijgen deze vliegtuigen op vanaf Italiaanse luchthavens. In 2018 hebben de autoriteiten van Malta het opstijgen en landen van deze vliegtuigen vanaf hun luchthavens verboden.

Waar zijn NGO-schepen geregistreerd?

Acht van de 17 schepen voeren de Duitse vlag: Humanity 1, Sea Watch 3, Sea Watch 5, Sea-Eye 4, Rise Above, Resq People, Nadir en Louise Michel. Drie schepen voeren de Spaanse vlag: de Open Arms, de Open Arms Uno en de Aita Mari. Twee schepen voeren de Britse vlag: de Astral en de Aurora. Ocean Viking en Geo Barents zeilen onder de vlag van Noorwegen, terwijl Life Support onder die van Panama vaart. De enige die de Italiaanse vlag voert, is de Mare Ionio.

Hoe zijn ze geregistreerd

Van de 17 schepen zijn er slechts twee bij de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) geregistreerd als “zoek- en reddingsvaartuigen”, de Geo Barentsz van de NGO Artsen Zonder Grenzen en de Open Arms van de NGO Open Arms. De Ocean Viking van de NGO SOS Mediterranee, de Open Arms Uno van de NGO Open Arms en de Sea Watch 5 van de NGO Sea Watch zijn geregistreerd als “ondersteuningsvaartuigen voor platformoperaties”. De Humanity 1 van de NGO SOS Humanity en de Sea Watch 3 van de NGO Sea Watch staan ​​geregistreerd als “vrachtschepen”, terwijl het nieuwe Emergency ship, de Life Support (op de Imo heet het nog Sanco Chaser) en het Resq Ship van de NGO Italian ResQ “wetenschappelijke onderzoeksschepen” zijn. De Sea Eye 4 van de Duitse NGO Sea-Eye is geregistreerd als “support vessel for diving”. Het Aita Mari-schip van de NGO Maydayterraneo is een “vissersboot”, terwijl het Mare Jonio-schip van de mediterrane NGO een “sleepboot” is. De Nadir van de NGO Resqship en de Astral van de NGO Open Arms, de Louise Michel, de Aurora van de NGO Sea Watch en de Rise Above van de NGO van de Duitse Mission Lifeline sociale centra zijn niet geregistreerd bij de Internationale Maritieme Organisatie.

We vroegen admiraal Nicola De Felice, auteur van het boek “Stopping the invasion” gepubliceerd door Herald Editore, of de 15 NGO-schepen die niet zijn geregistreerd als “zoek- en reddingsschepen” systematisch zoek- en reddingsoperaties kunnen uitvoeren: ” Absoluut niet, ze beschikken niet over de technische en veiligheidseisen die voor deze activiteit vereist zijn. Vanwege deze tekortkoming zijn de schepen van de NGO’s meerdere keren, zelfs maandenlang, gesanctioneerd en tegengehouden door ons Havenbedrijf”.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Beestachtig: Afrikaan verkracht Oekraïense vrouw (55) in Italië op de open straat – Giorgia Meloni aangevallen door anti-blanke media omdat ze de video deelt

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bernie
Bernie
2 maanden geleden

Als je bedenkt dat het gebruik van de Geo Barents door Medecins sans Frontiers 17000 dollar per dag kost dan krijg je een aardig beeld van wat deze hele operatie moet kosten. Miljoenen per dag.
Is het een taak van Artsen zonder Grenzen om illegale migranten op te pikken voor de kust van Libië en ze gratis transport naar Europa te bieden? Zijn deze mensen ziek en kunnen ze niet in Afrika verpleegd worden? Is Artsen zonder Grenzen een vervoersbedrijf?