De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov verklaarde dinsdag dat er minstens een dozijn landen zijn die zich willen aansluiten bij de BRICS-alliantie als verzet tegen de door de VS gesteunde economische wereldorde die aan het afbrokkelen is.

“De belangstelling voor deze wereldwijde associatie is zeer, zeer groot en blijft groeien. Het zijn niet alleen Algerije, Argentinië en Iran. In feite zijn er meer dan een dozijn van dergelijke landen”, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov dinsdag op een persconferentie in Moskou.

BRICS bestaat momenteel uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, maar zij willen hun macht uitbreiden in een tijd waarin het Amerikaanse imperium wankelt, Europa een enorme recessie doormaakt en de wereld in diepe beroering verkeert. BRICS is in opkomst als een meer stabiele oplossing voor landen die achteruitgang en ondergang niet als de norm willen accepteren.

“Aangezien de aanvragen al officieel worden ingediend, verwachten wij natuurlijk dat de uitwerking van de criteria en beginselen voor de toelating van nieuwe leden tot BRICS niet al te lang zal duren”, aldus Lavrov.

De BRICS-landen boeken indrukwekkende economische resultaten als gevolg van hun alliantie. Volgens de huidige prognoses zal het handelsvolume tussen India en Rusland in de nabije toekomst 30 miljard dollar bedragen. Lavrov verscheen samen met de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Subrahmanyam Jaishankar op de persconferentie.

“We bespraken de situatie die zich momenteel ontwikkelt rond de pogingen van onze westerse collega’s om onder het voorwendsel van de Oekraïense gebeurtenissen hun dominante rol in wereldzaken te versterken en de democratisering van de internationale betrekkingen niet toe te staan,” zei Lavrov over zijn ontmoeting met Jaishankar.

Dissident heeft eerder gemeld dat grote economische machten als Saoedi-Arabië overwegen toe te treden tot de economische BRICS-alliantie.

“Saoedi-Arabië overweegt zich aan te sluiten bij de BRICS-coalitie, bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, nu zij zich afkeren van de westerse globalistische machten.

China en Rusland proberen Saudi-Arabië en mogelijk ook Iran het hof te maken om hun macht te vergroten. De Saoedi’s zijn ontstemd over het Westen, vooral nadat Biden het Amerikaanse presidentschap op zich nam en hen doelbewust van zich vervreemdde.

Het zou betekenen dat de basis onder de Amerikaanse petrodollar wegvalt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Saoedi-Arabië in gesprek om toe te treden tot BRICS-coalitie – Het resultaat zou een wereldwijde energie en economische splitsing zijn

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
2 maanden geleden

Het westen met haar opzettelijke WEF zelfmoord politiek betreffende gifprikken, klimaatsprookje en stikstofsprookje vraagt er gewoon om dat de rest van de wereld zich organiseert en verder gaat waar het westen het af laat weten.

Anno 2030 zal het westen de 3e wereld zijn.
‘You will own nothing’ past daar precies bij!

It's me
It's me
2 maanden geleden
Antwoord aan  Petra

Dan giro 666 voor het westen en natuurlijk tv shows

It's me
It's me
2 maanden geleden

Geweldig nieuws dit, en te verwachten, Amerika zijn dagen die zijn voorbij, straks alles bases opruimen van dat oorlogs volk, en de regering zal dan anders piepen niks geen dwang meer van deze achterlijke regering. Maar Rusland vernietig eerst even de gehele NATO dat is terecht jullie recht.

John
John
2 maanden geleden

Geweldig nieuws.
De WEF club wordt kleiner en kleiner.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Hopelijk ontstaat er snel een wereldwijde anti-USA coalitie, die de USA kan ontwapenen, en opbreken in kleine onafhankelijke staten, en kan zorgen dat het zich nooit meer kan ontwikkelen tot de globale terrorist en massamoordenaar die het nu is.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Hagar
Kees
Kees
2 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Het enigste probleem voorzie ik in de toekomst als de usa geheel alleen komt te staan dat zei op harde maatregelen gaan uitkomen en dan werkelijk atoom zullen gaan gebruiken als laatste middel!