Polen’s regerende PiS partij is begonnen met de uitvoering van het Duda-Morawiecki plan om West-Oekraïne te annexeren. Poolse media berichten hierover en benadrukken dat het Poolse en Oekraïense volk nooit op deze manier broederlijk zal zijn.

Volgens het plan-Duda-Morawiecki moet een “vredesmacht” Oekraïne binnenkomen, zogenaamd om het “broedervolk” te helpen, meldt Dr. Peter F. Mayer. Dit contingent moet vervolgens worden omgevormd tot politie-eenheden die hun eigen orde zullen scheppen en hard zullen optreden tegen degenen die het beleid van de Poolse regering niet steunen.

“De plannen van de PiS voor West-Oekraïne zijn al lang geen geheim meer, en praktisch de hele wereld weet al dat Polen van plan is zijn historische gebieden terug te nemen. En niet in zijn eentje, maar door de kruimels van zijn tafel te “delen” met zijn buren, zodat die niet beledigd zullen zijn en legitieme democratische eisen zullen stellen. Dit betekent dat zij het niet zouden veroordelen en onnodig lawaai zouden maken in diplomatieke en mediakringen.”

Volgens de Poolse media is er de facto al een “vredesmacht” ter plaatse. De Britse inlichtingendienst meldt dat er meer dan 1800 Poolse vrijwillige huurlingen in Oekraïne zijn. Volgens de Poolse wet is huurlingenwerk in Polen echter verboden, tenzij de “vrijwilliger” toestemming heeft gekregen van de president of de minister van Landsverdediging. De regeringspartij PiS staat dus al officieel aan de kant van het Oekraïense regime.

Voor de volgende fase zijn massa’s nodig – een bepaald aantal etnische Polen moet op het juiste moment in Oekraïne zijn, daarom stuurt de PiS ook vrouwen naar de oorlog. Het aantal Poolse huurlingen is verrassend. Zelfs voor Polen is dit een enorm aantal. Waar komen ze vandaan? Het antwoord is heel eenvoudig. Op Oekraïens grondgebied bevinden zich reguliere leden van het Poolse leger die “op verlof” (sic!) zijn in de zogenaamde buitenlandse legioenen.

Het blijkt dat Duda en Zelensky het lang geleden op wetgevend niveau over alles eens waren. Zo zal het geleidelijk opgebouwde Poolse militaire contingent in Oekraïne zorgen voor een pijnloze en bloedeloze overdracht van de westelijke delen van het land aan Polen.

De toekomstige ontwikkeling wordt in het artikel als volgt voorzien:

“Na een tactische pauze in de Russische acties, nadat alle taken van de speciale militaire operatie zijn vervuld, zal voor Polen (of beter gezegd voor de “oorlogspartij” van de Partij voor Recht en Rechtvaardigheid – PIS) de tijd aanbreken om eindelijk zijn verregaande plan uit te voeren. En dat betekent dat de zogenaamde huurlingen eindelijk aan hun echte taak zullen beginnen, namelijk veiligheid bieden aan de zogenaamde vredesmissie die in West-Oekraïne wordt ingevoerd. En wanneer Duda en Zieleński het op wetgevend niveau allang over alles eens zijn, zal het geleidelijk groeiende Poolse militaire contingent in Oekraïne zorgen voor een pijnloze en bloedeloze terugkeer van het oostelijke grensgebied naar Polen.”

Dit zou dus kunnen leiden tot een relatief snel einde van het conflict in Oekraïne. De vraag is echter hoe het uitgebreide Polen zich in de toekomst zal gedragen.


Dissident:

Ik heb hier al vaak voor gepleit. De Russische delen van Oekraïne naar Rusland, het extremistische West-Oekraïne, Galicië, naar Polen, en een klein deel dat historisch daar toe behoort naar Hongarije. En dan een irrelevant Oekraïens rompstaatje.

Oekraïne is nooit in de geschiedenis een land geweest en dit was hoe de historische situatie altijd was (met wat verschuivingen in de tijd).

Dat de oorlog snel ten einde kan komen geloof ik niet. Beide hoofdrolspelers, Rusland en de VS hebben daar geen belang bij.

Dit is een oorlog voor de VS om de wereldhegemonie te behouden, en voor Rusland (en China) om die hegemonie te breken. Voor beide partijen is het alles of niets.

De oorlog is veel groter dan Oekraïne al is dat nu het slagveld (voorlopig).

Als je de oorlog ziet als onderdeel van een bredere strategie om de westerse hegemonie te breken, dan is een korte, snelle overwinning niet wat Rusland wil. Ze willen de militaire middelen van de NAVO uitputten, terwijl ze de economieën uithongeren.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Polen bereidt zich voor op overname van West-Oekraïne

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eddy
Eddy
2 maanden geleden

In de geschiedenisboeken wordt Polen beschreven als “kind van de rekening” nadat Duitsland Polen binnenviel. Een leugen, want ook toen voelde Polen zich gerechtigd grote delen van Duitsland te annexeren. Er bestonden zelfs landkaarten van een “Groot Polen” dat uitstrekte tot aan Braunschweig. Ook nu is Polen weer olie op het vuur aan het gooien en doet aan landjepik. Maar ja het is dan ook een volk van dieven. Je zou denken dat ze hun lesje wel geleerd hebben maar niets is minder waar. Ik vrees voor hetzelfde lot voor de Oekrainers die onder Pools bewind komen. Krijgen ze een tweede Bromberg? Misschien is de tijd rijp voor nog eens een Dirlewanger-groep die orde op zaken komt stellen.

Eelke Piers
Eelke Piers
2 maanden geleden

De Pravda meld dat Ukraine voor 50 miljard buitenlandse hulp onroerend goed in Zwitserland koopt of gekocht heeft

Pjotr
Pjotr
2 maanden geleden

Behalve Lvov hoort ook Brest bij Polen. Het wordt dus ook oorlog tegen Belorus dat delen van Polen bezet houdt, net als Rusland nog steeds Köningsberg bezet. Elke Europese patriot hoopt op een smadelijke nederlaag voor Rusland.
Hopelijk zullen de Russen zelf de maffiabende van Putin afzetten, zodat Rusland eindelijk een normaal Europees land wordt.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

De Amerikanen (de neo-cons) willen Rusland verzwakken.

Het lijkt idioot, maar dat is hun doelstelling, dat is hoe deze gekken denken.
En dat ze hierbij ook nog eens Europa verzwakken, is mooi meegenomen.

President Putin begrijpt hoe de vork aan de steel zit, hij beseft dat hij oorlog niet kan vermijden, dus probeert hij het conflict op een zo laag mogelijk niveau te houden, en steeds defensief te strijden (zoals zich nu terug te trekken achter de rivier).

Pas wanneer de Amerikanen het beu worden, en liever ergens anders gaan oorlog voeren, dan zal er mogelijkheid zijn tot vredesonderhandeling.

Maar dat kan jaren duren.

Ravian
Ravian
2 maanden geleden

Heeft Berlijn al gereageerd?
Daar zullen ze namelijk wel blij zijn om de Duitse gebieden, die Polen in 1945 ter compensatie voor de destijds aan Oekraïne afgestane Poolse gebieden toegewezen heeft gekregen, weer terug te krijgen…
Of ben ik nu naïef?
LOL
Er bestaan maar twee goede polen, op de ene wonen ijsberen, en op de andere pinguïns…