Onderstaande artikel stelt dat de Duitse industriëlen de vernietiging van Duitsland door- en Duitse overgave aan- de VS niet accepteren.

Het zou inderdaad onze enige redding kunnen zijn. Al heb ik er zo mijn twijfels bij. Ook de Duitse groot-industrie is zo globalistisch dat ze net zo makkelijke naar China en de VS vertrekt vrees ik.

Duitsland is net zo goed als Rusland doel van de Amerikaanse acties. Het is het aloude Mackinder verhaal. Als de VS toestaan dat Duitsland en Rusland de betrekkingen normaliseren is dat het einde van de VS. De VS zijnde de eilandnatie, de zee, en Rusland en Duitsland het Wereldeiland. Zoals Doegin zegt maar ook velen voor hem.

De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over Duitsland

Global Research:

Voordat zowel Olaf Scholz, kanselier van Duitsland, als de ongekozen voorzitter van de Europese Commissie (EC), Ursula von der Leyen, twee Duitsers, werden gekozen om Europa economisch te vernietigen, te beginnen met Duitsland, werden ze inderdaad maandenlang doorgelicht door de neoliberale hegemons in Washington en het Pentagon / NAVO, meldt Peter Koenig.

Toen ze uiteindelijk “gekwalificeerd” waren, versterkten ze de leugenmachine van de media, verraadden en logen tegen de mensen in Europa over energietekorten, voedseltekorten, astronomische inflatie – en angstzaaierij over de meervoudige rampzalige gevolgen van deze calamiteiten.

Ze legden een streng energiebesparingsprogramma op onder dreiging van zware straffen, waaronder boetes en gevangenisstraf. Dit ondanks het feit dat de Duitse gastanks voor ongeveer 94% gevuld zijn, het hoogste percentage dat ooit in de afgelopen 5 jaar is bereikt. De energiesituatie in andere EU-landen is vergelijkbaar – het lijkt helemaal niet rampzalig.

Toch ging het stomverbaasde Europese publiek mee – met angst en vrees.

Maar de Duitse industriëlen niet.

Zij waren en zijn het niet eens met de Duitse – en bij associatie, de Europese industrievernietiging, ook wel deïndustrialisatiebeleid genoemd. Ze hadden in het verleden al zwaar gelobbyd met Madame Merkel, waarbij ze semi-geheime deals met Rusland maakten.

Duitse industriëlen weten dat het verdeel-en-heers-beleid wordt opgelegd door Washington – om uiteindelijk een unipolaire wereld te bereiken, wat alleen mogelijk is met een gebroken Europa, niet met een “Verenigd Europa”. Het BBP van de VS zal naar schatting in 2022 ongeveer 20 biljoen dollar bedragen, vergeleken met een snel inhalend Europees BBP van zo’n 17 biljoen dollar (geschat 2022).

Duitse bedrijfsleiders gingen niet mee met het officiële Duitse economische beleid. Hun land economisch vernietigen gaat te ver. Wetende dat Europa op lange termijn Rusland nodig heeft en met een nog langere visie ook China, sloten Duitse industriëlen semi-clandestiene pacten met Moskou.

Het eendaagse bezoek van de Duitse kanselier Scholz aan Beijing, met een ontmoeting met president Xi Jinping, bestond uit een grote delegatie – enkele tientallen vertegenwoordigers van Duitse sleutelbedrijven en -industrieën. Tot vreugde van Washington zei Scholz tegen de wereld: “De wereld heeft China nodig.”

Het zijn nu de Europese economische leiders die de lakens uitdelen; Olaf Scholz heeft weinig keus. Het WEF, Washington en Brussel lijken buitenspel te staan.

Duitsland, het volk, wil heel graag deel uitmaken van het Xi-initiatief, de Belt and Road. De concessie van 25% in de haven van Hamburg aan het Chinese bedrijf Cosco was een eerste stap – een teken dat Duitsland bereid was zich aan te sluiten bij de Nieuwe Zijderoute, zoals Italië en Griekenland dat al jaren eerder deden met Piraeus.

Het oorspronkelijke voorstel was een Chinese deelname van ongeveer 35% tot 40%. Onder politieke druk uit Brussel en van binnenuit Duitsland werd het Chinese aandeel teruggebracht tot 25%. De verlaging is onbelangrijk. Wat telt is de “toetreding” van Duitsland tot het BRI.

Washington, Brussel en de NAVO vinden het misschien niet leuk. Maar wat kunnen zij doen als het leidende land van de EU, Duitsland, besluit zich te verzetten tegen de geplande ineenstorting?

Berlijn gaat naar Beijing: The Real Deal

Europa ondertekent handelsovereenkomst van 17 miljard dollar met China

In overleg met Frankrijk en andere EU-landen sloot Olaf Scholz een handelsovereenkomst met China voor het equivalent van ongeveer 17 miljard dollar. Zie onderstaande video.

Eindelijk ziet Europa, aangezet door Duitse industriëlen, de VS misschien voor wat het is. Ambtenaren van de regering Biden proberen de Chinees-Duitse handel aan de orde te stellen en beweren dat China Europa van de VS wil scheiden. Er wordt al gesproken over “sancties”. Maar sancties tegen Europa en China – waar laat dat de VS? Alleen en geïsoleerd.

Daarom denkt Washington wel twee keer na voordat ze hun gebruikelijke massavernietigingswapen, het sanctioneren van “zich misdragende” partners, toepassen.

Kanselier Scholz heeft blijkbaar duidelijk gemaakt dat het bezoek aan China de juiste beslissing is. Washington, de NAVO en Brussel zullen Duitsland niet kunnen loskoppelen van China. De Verenigde Staten mogen in geen geval ingrijpen en zich ermee bemoeien.

Tegelijkertijd hebben de Duitsers, voorafgaand aan het bezoek van Scholz aan Peking, in een recente opiniepeiling (RT, 7 nov. 2022) hun angst voor financiële overleving kenbaar gemaakt.

De helft van de ondervraagden is bang dat ze niet genoeg geld hebben om de komende winter financieel te overleven, aldus het BILD-journaal van afgelopen zondag (6 november). De meeste mensen geloven dat de hulpmaatregelen van de regering om de industriële gevolgen van de aanhoudende energiecrisis te verzachten, niet voldoende zijn.

Volgens het INSA-peilingbureau (Institute for New Social Answers) gelooft slechts ongeveer een derde van de respondenten dat overheidsmaatregelen hen zullen helpen rond te komen. Nog eens een derde geeft toe dat zij zich dit seizoen geen kerstcadeaus voor hun geliefden kunnen veroorloven. Zij menen ook dat Scholz niet opgewassen is tegen de taak die hem de komende jaren wacht.

Kanselier Scholz heeft met 25% de laagste waardering van alle Duitse kanseliers in de afgelopen 50 jaar. Zijn reis naar China kan zijn populariteit verbeteren.

Deze negatieve reactie komt voort uit de vrees dat Duitsland de aangekondigde “energiecrisis” niet aankan. Dit is duidelijk een angstreactie van mensen die zich niet bewust zijn van de hoax achter de crisis; niet wetende dat de energiereserves van Duitsland, net als die van de meeste Europese landen, op het hoogste niveau sinds jaren zijn, en vóór de reis van kanselier Scholz naar Peking.

Hun angst werd ook ingegeven door de inflatie en de almaar stijgende energiekosten, in combinatie met zorgen over een mogelijke “koude winter” in Europa.

Zal de onthulling van de nieuwe Duits-Chinese band de spanning doen afnemen?

De tijd zal het leren. Van bijzonder belang is ook de reactie van andere EU-landen. Zullen zij terugkeren naar soevereine natiestaten – weg van het opgelegde globalistische concept?


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland’s morele instorting in China: Scholz’ 11 uur durend bezoek aan Beijing betekent catastrofe

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
luis
luis
2 maanden geleden

Amerika is de meest terroristischer land in de wereld ooit. Het is tijd de rug te geven.
Ik hoop dat Amerikanen een grote klap ontvangt.