De rijkste mensen ter wereld veroorzaken enorme en onhoudbare hoeveelheden koolstofuitstoot, en in tegenstelling tot gewone mensen is 50% tot 70% van hun vervuiling het gevolg van hun investeringen, zo heeft de liefdadigheidsinstelling voor armoedebestrijding Oxfam onthuld.

Volgens het maandag gepubliceerde rapport stoten 125 van ‘s werelds rijkste miljardairs gemiddeld drie miljoen ton CO2 per jaar uit, meer dan een miljoen keer het gemiddelde voor iemand in de minder rijke 90% van de mensheid. De miljardairs hebben een gezamenlijk belang van 2,4 biljoen dollar in 183 bedrijven, aldus de studie.

Volgens Oxfam is het werkelijke vervuilingscijfer waarschijnlijk nog hoger, omdat gebleken is dat de beschikbare gegevens over de koolstofemissies van bedrijven de werkelijke impact systematisch onderschatten, meldt RT. Miljardairs en bedrijven die hun emissies niet openbaar maken en daarom niet in het onderzoek konden worden opgenomen, zijn waarschijnlijk degenen met een grote impact op het klimaat.

“Deze paar miljardairs hebben samen een ‘investeringsuitstoot’ die gelijk is aan de koolstofvoetafdruk van hele landen als Frankrijk, Egypte of Argentinië,” aldus Nafkote Dabi, Climate Change Lead bij Oxfam.

“Deze miljardair-investeerders aan de top van de bedrijfspiramide hebben een enorme verantwoordelijkheid voor de afbraak van het klimaat. Ze zijn te lang aan hun verantwoordelijkheid ontsnapt”, benadrukte ze.

Bonussen voor grootverdienende miljardairs: EU stelt privévliegtuigen vrij van kerosinebelasting - Klaus Schwab betaalt niks

Volgens de campagnevoerder is de uitstoot van de levensstijl van miljardairs, inclusief hun privéjets en jachten, duizenden keren groter dan die van de gemiddelde persoon. De koolstofuitstoot van hun investeringen is echter meer dan een miljoen keer hoger.

Uit de studie bleek ook dat miljardairs gemiddeld 14% van hun investeringen hadden in vervuilende industrieën zoals energie en materialen zoals cement. Dat is tweemaal het gemiddelde voor investeringen in de S&P 500-bedrijven. Slechts één miljardair in de steekproef had investeringen in een bedrijf voor hernieuwbare energie, aldus Oxfam.

“De superrijken moeten worden belast en gereguleerd, weg van vervuilende investeringen die de planeet vernietigen,” concludeerde Dabi.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Hypocriete globalisten in Sharm-el-Sheikh eten vlees voor fijnproevers terwijl ze de rest van ons een dieet van insecten opdringen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Old Man
Old Man
2 maanden geleden

Voor de laatste keer dan ,co2 uitstoot door de mens heeft GEEN ENKELE tastbare invloed op het klimaat van deze wereld!En die globalisten weten dat.Dus vliegen en consumeren ze er lustig op los.Volg deze man maar eens https://www.youtube.com/user/Suspicious0bservers/featured die met bewijzen en uitleg komt waarom het klimaat dynamisch is en altijd veranderd door de tijd heen!Het hele klimaat geleuter is afleiding voor wat gaat komen in de komende 20/25 jaar…ik geloof hem omdat dit ooit ook mijn vak(geoloog) was..wat jullie er mee doen moet je zelf weten…gegroet AJ