De Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu, heeft ingestemd met een voorstel van de commandant van de gecombineerde groep Russische troepen in Oekraïne, Sergei Surovikin, om verdedigingswerken te organiseren in de oblast Kherson op de linkeroever van de rivier de Dnjepr, meldt RT.de. Surovikin zei:

“Na een uitgebreide beoordeling van de huidige situatie wordt voorgesteld te beginnen met de verdediging op de linkeroever van de Dnjepr. Ik begrijp dat dit een zeer moeilijke beslissing is. Het belangrijkste is dat wij het leven van onze troepen en de algemene gevechtskracht van de groep troepen sparen. Bovendien zullen wij bepaalde troepen en middelen vrijmaken voor actieve operaties, met inbegrip van offensieve maatregelen, in andere richtingen in het operatiegebied.”

Hij verklaarde dat de troepenmanoeuvre in de nabije toekomst zou worden uitgevoerd, dat formaties en eenheden verdedigingslinies zouden innemen en technisch voorbereide posities op de linkeroever van de Dnjepr zouden innemen. Surovikin verklaarde:

“Kherson en de aangrenzende nederzettingen kunnen niet volledig worden bevoorraad en functioneren, het leven van de mensen is voortdurend in gevaar.”

Hij benadrukte dat de Oekraïense strijdkrachten de Kachovka-dam blijven beschieten – dit zou kunnen leiden tot overstromingen die aanzienlijke slachtoffers zouden maken. De commandant merkte ook op dat de vijand lokale overheidsfaciliteiten, scholen, ziekenhuizen en andere maatschappelijk belangrijke objecten aanviel. Hij voegde eraan toe dat meer dan 115.000 mensen uit het gebied waren geëvacueerd.

Surovikin voegde eraan toe dat de Russische troepen langs de hele linie met succes weerstand boden aan de offensieve pogingen van de vijand. Alleen al in de regio Kherson hebben de Oekraïense troepen van augustus tot oktober verliezen geleden:

  • meer dan 9.500 doden en gewonden;
  • meer dan 200 tanks;
  • 500 gepantserde voertuigen;
  • ongeveer 600 voertuigen met verschillende doeleinden;
  • meer dan 50 artilleriestukken en mortieren.
  • De Russische verliezen waren zeven tot acht keer lager dan die van de vijand.


Alle pro-Russische analisten in paniek, terwijl er niets aan de hand is.

Het Russische leger trekt zich terug naar posities waar het maandenlang bezig geweest is zich in te graven. Als de Oekraïners oprukken moeten ze door een kilometerslange open modderpoel en zijn ze zittende eendjes op een prijsschietfestijn.

Generaal Armageddon wees ook op de aanhoudende Oekraïense aanvallen op de Kakhovskaya hydro-elektrische dam aan de Dnjepr, en stelde dat dit het totale isolement van de Russische troepen in Cherson zou kunnen betekenen.

Commentaar Kadyrov:

Ik ben het volledig eens met de mening van de heer Prigozjin over de beslissing van Surovikin. Jevgeni Viktorovitsj merkte zeer juist op dat Surovikin duizend soldaten redde die zich in een daadwerkelijke omsingeling bevonden.

Na afweging van alle voors en tegens heeft generaal Surovikin een moeilijke maar juiste keuze gemaakt tussen zinloze opofferingen omwille van luidruchtige verklaringen en het redden van onbetaalbare soldatenlevens.

Kherson is een zeer moeilijk gebied zonder de mogelijkheid van een stabiele regelmatige aanvoer van munitie en de vorming van een sterke, betrouwbare achterhoede. Waarom werd dit niet gedaan vanaf de eerste dagen van de speciale operatie? Dat is een andere vraag. Maar in deze moeilijke situatie handelde de generaal verstandig en vooruitziend – hij evacueerde de burgerbevolking en gaf opdracht tot hergroepering.

Het is dus niet nodig om te praten over de “overgave” van Kherson. “Overgave” samen met de strijders. En Surovikin beschermt de soldaat en neemt een gunstigere strategische positie in – handig, veilig.

Iedereen wist vanaf de eerste dagen van de speciale operatie dat Kherson een moeilijk gevechtsgebied was. De soldaten van mijn eenheden meldden ook dat het erg moeilijk was om in dit gebied te vechten. Ja, het kan behouden blijven, het is mogelijk om tenminste enige aanvoer van munitie te organiseren, maar de kosten zullen tal van mensenlevens zijn. En deze voorspelling past niet bij ons.

Daarom geloof ik dat Surovikin handelde als een echte militaire generaal, niet bang voor kritiek.

Hij is verantwoordelijk voor het volk. Hij ziet het beter.

Dank je, Sergey Vladimirovich, voor het zorgen voor de jongens! En we zullen niet ophouden de vijand te raken en we zullen niet moe worden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Na de slag om Kherson zijn de Oekraïense voorraden en soldaten op en is de grond bevroren en staat niets een Russische opmars meer in de weg.

Groot laatste offensief van Oekraïne bij Kherson aanstaande

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties