De commandant die toezicht houdt op de Amerikaanse nucleaire strijdkrachten heeft vorige week op een marineconferentie een onheilspellende waarschuwing gegeven door de oorlog in Oekraïne een “opwarmer” te noemen voor de “grote” die moet komen, schrijft Dave DeCamp.

“Deze Oekraïne-crisis waarin we ons nu bevinden, dit is nog maar de opwarming”, zei marine-admiraal Charles Richard, de commandant van het Amerikaanse Strategische Commando. “De grote komt eraan. En het zal niet lang meer duren voordat we worden getest op manieren waarop we al lang niet meer zijn getest.”

Richards waarschuwing kwam nadat de VS hun nieuwe Nuclear Posture Review (NPR) hadden uitgebracht, waarin opnieuw werd bevestigd dat de Amerikaanse doctrine het eerste gebruik van kernwapens toestaatDe doctrine zegt dat het doel van het Amerikaanse nucleaire arsenaal is om “strategische aanvallen af ​​te schrikken, bondgenoten en partners te verzekeren en Amerikaanse doelen te bereiken als de afschrikking faalt”.

In verbluffende strategieomkering sluit het Pentagon het gebruik van kernwapens tegen niet-nucleaire dreiging niet langer uit

De NPR zegt dat de VS “het gebruik van kernwapens alleen in extreme omstandigheden zouden overwegen om de vitale belangen van de Verenigde Staten of hun bondgenoten of partners te verdedigen.”

De NPR werd uitgebracht met de Nationale Defensiestrategie 2022 die China noemt als de “meest uitgebreide en serieuze uitdaging” voor de VS en Rusland beschrijft als een “acute bedreiging”. Het document maakt, net als bij de vorige Nationale Defensiestrategie van 2018, duidelijk dat het Amerikaanse leger zich voorbereidt op toekomstige conflicten met zowel China als Rusland.

Als hoofd van STRATCOM had Richard eerder gewaarschuwd dat het risico van een nucleaire oorlog met Rusland en China een “reële mogelijkheid” is. Vorig jaar zei hij dat het Amerikaanse leger “zijn belangrijkste veronderstelling moet veranderen van ‘nucleaire inzet is niet mogelijk’ in ‘nucleaire inzet is een zeer reële mogelijkheid’, en handelen om die realiteit tegemoet te treden en af te schrikken.”

De Nuclear Posture Review roept op tot de modernisering van de nucleaire triade, die tot 1,5 biljoen dollar kan kosten, en het hoog houden van de spanningen met Rusland en China helpt het enorme prijskaartje te rechtvaardigen. Richard zei vorige week dat de VS meer middelen moeten inzetten om te concurreren met het leger van China.

Het Congres wil veel geld uitgeven aan de bewapening van Taiwan, met een plan om het eiland 10 miljard dollar aan militaire steun te geven in de Senaatsversie van de National Defense Authorization Act voor 2023. Hoewel dit gebeurt in naam van afschrikking, maken de acties en de retoriek van China duidelijk dat meer Amerikaanse steun voor Taiwan een oorlog in de regio waarschijnlijker zal maken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het schokkende document: Hoe de VS de oorlog en de energiecrisis in Europa planden

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
2 maanden geleden

Ik vraag mij af op hoeveel fronten de USA wil gaan vechten en denken dit te winnen?
Zij konden het zelfs niet tegen die baardjurken in Afghanistan winnen.
En zij hebben nog nooit een oorlog gewonnen. Zelfs de overwinning van WO2 is gejat en fake!

Rinus
Rinus
2 maanden geleden

Het zou mooi zij als die smerige VS in één klap vernietigd zou worden !!