Een andere dag, een ander (racisme) slachtoffer… Een Frans parlementslid is beschuldigd van racisme vanwege een opmerking die hij hardop maakte in het parlement. Tijdens een toespraak van het zwarte parlementslid Carlos Martens Bilongo over migratie riep Grégoire de Fournas van het Rassemblement National: “Stuur ze terug naar Afrika!“.

De uitspraak zou echter ook kunnen worden geïnterpreteerd als “Laat hem terugkeren naar Afrika”, omdat in het Frans de voornaamwoorden “hem” (il) en “hen” (ils) hetzelfde worden uitgesproken. Critici beweren dat de uitspraak hoe dan ook racistisch is, meldt Free West media.

Parlementsvoorzitter Yael Braun-Pivet eiste dat de agitator naar voren zou komen en het bleek De Fournas te zijn.

Omdat de emoties in het parlement hoog opliepen, werd het debat geschorst:

De Fournas zei in een reactie dat hij verkeerd begrepen was en dat zijn uitspraak niet gericht was tegen Bilongo, maar tegen bootvluchtelingen die via de Middellandse Zee naar Europa proberen te komen. Tegenstanders van De Fournas accepteren die uitleg niet.

Na afloop reageerde Bilongo. “Vandaag ben ik geweigerd vanwege mijn huidskleur. Ik ben geboren in Frankrijk, ik ben een Frans parlementslid”, zei het parlementslid van de linkse partij La France Insoumise.

Van zijn kant verweet Grégoire de Fournas onmiddellijk de “manipulatie” van zijn woorden en zei dat hij zich niet richtte tot zijn collega-afgevaardigde, maar tot de discussie over een boot vol illegale migranten. “Ik heb een volkomen legitieme zin geuit, die niet duivels is”, betoogde de man die ook wijnboer is.

De Franse premier Elisabeth Borne reageerde door te zeggen dat racisme niet thuishoort in een democratie. Zij riep op tot maatregelen tegen het parlementslid.

De president van de republiek Emmanuel Macron zei donderdagavond dat hij “geschokt” was door de “ontoelaatbare woorden”, aldus zijn entourage geciteerd door AFP. “Racisme hoort niet thuis in onze democratie”, aldus Macron.

Op Twitter verdedigde Marine Le Pen naar aanleiding van de verontwaardiging de afgevaardigde van haar fractie door te zeggen dat “de door onze politieke tegenstanders gecreëerde controverse cru is en de Fransen niet zal misleiden.” En de RN-leider was van mening dat “Grégoire de Fournas duidelijk sprak over migranten die in boten werden vervoerd door ngo’s die onze collega noemde in zijn vraag aan de regering.”

Inmiddels heeft de voorzitter van het parlement een onderzoek ingesteld naar de verklaring van De Fournas. De rechtse parlementariër riskeert een tijdelijke schorsing. Hij heeft geweigerd zijn excuses aan te bieden.

De hoogste tuchtmaatregel houdt in dat het parlementslid gedurende twee maanden de helft van zijn parlementaire vergoeding wordt ontnomen en gedurende vijftien zittingsdagen niet in het Palais Bourbon mag verschijnen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het begint: Frankrijk wil ‘onbegeleide minderjarige asielzoekers’ bij Fransen thuis onderbrengen

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abel
Abel
2 maanden geleden

Het is al “racistisch” als je als blanke je eigen land niet wilt zien omgevolkt te worden door negers en mohamedanen.

Balou
Balou
2 maanden geleden
Antwoord aan  Abel

En ja, de politici (heden ten dage corrupte criminelen) maken van een scheet een olifant maar zien de echte olifant niet staan.

Digital Overlord
Digital Overlord
2 maanden geleden
Antwoord aan  Balou

Ze zien de echte olifant wel staan, maar wil niet dat elke burger die ziet staan.

Digital Overlord
Digital Overlord
2 maanden geleden

Als het om schepen vol blanken, aziaten of andere groeperingen zou gaan was het dan ook racistisch?

Het feit dat je een zwarte doelgroep benoemt wil niets zeggen over de kenmerken van die doelgroep. De reden van zijn roep gaat dan niet over de zwarte mensen, maar over immigranten an sich. Hoe is dat dan racistisch?

Geen enkel land zou moedwillig moeten meewerken aan de eigen ondergang. In dit geval zou geen enkel land moedwillig moeten meewerken aan het oneindig toelaten van zogenaamde vluchtelingen (gelukzoekers).

Dat in sommige landen meer dan 75% van de criminaliteit in de statistieken terug komt als veroorzaakt door figuren met een Afrikaanse achtergrond….. Tja, als we statistieken moeten negeren (no pun intended), waarom meet je ze dan?

Frank
Frank
2 maanden geleden

Dlai lama zei eens. Europa is voor de Europeanen . Afrika is voor de Afrikanen.

Steven
Steven
2 maanden geleden
Antwoord aan  Frank

Ja, maar het is… Afrika voor de afrikanen… arabische landen voor de mohamedanen en Europa voor iedereen behalve blank..want die laatste groep moet en zal verdwijnen, daarom stopt men ook niet met het ophalen van half Afrika!!

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

De enige man die de stem van het gezond verstand laat horen, wordt de mond gesnoerd, ten voordele van de geplande genocide van de Europese volkeren.

Immigratie is een opzettelijke genocidale haatdaad tegen het blanke volk.

Steven
Steven
2 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Precies!!

its me
its me
2 maanden geleden

Uiteraard dat is ook het enige dat ze hebbe’ en eens je ze er mee uitlacht en de woorden hun kracht verliezen zal je eens zien hoe snel de maskers van de linkse Facisten afvalt.