De onlangs gevormde regering van Italië onder premier Giorgia Meloni is haar campagnebelofte nagekomen om illegale migratie aan te pakken, waarbij meer dan 200 vluchtelingen zijn uitgesloten van het van boord gaan van NGO-reddingsschepen die Italiaanse havens binnenkwamen, meldt RT.

De afgelopen 14 dagen hebben schepen van Europese smokkelorganisaties zoals SOS Mediterranee, SOS Humanity en Artsen zonder Grenzen geprobeerd de Italiaanse havens aan te doen om honderden migranten uit te laden die waren gered van overbeladen boten die probeerden de Middellandse Zee over te steken van Noord-Afrika naar Europa.

Op zondag stonden de Italiaanse autoriteiten de Humanity-1 onder Berlijnse vlag en de Geo Barents onder Noorse vlag toe om aan te meren in de Italiaanse haven van Catania om een deel van hun passagiers uit te laden, maar alleen geselecteerde groepen mochten van boord.

De Humanity-1 kon 144 kinderen, zwangere vrouwen, moeders met baby’s en mensen die dringende medische zorg nodig hadden, van boord halen, terwijl 35 mannen aan boord bleven. De Geo Barents mocht 357 passagiers vrijlaten, maar 215 mannen mogen het schip nog steeds niet verlaten.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Piantedosi heeft verklaard dat degenen die niet als “kwetsbaar” kunnen worden aangemerkt, de Italiaanse wateren moeten verlaten en heeft erop aangedrongen dat dit gebeurt door de piratenschepen die de migranten in eerste instantie hebben overgebracht.

De kapiteins van de NGO-schepen weigeren echter de haven van Catania te verlaten “totdat alle overlevenden die uit nood op zee zijn gered, van boord zijn gehaald”. SOS Humanity heeft gezworen juridische stappen te ondernemen tegen Rome en beschuldigt Rome ervan de Europese wetgeving en het Vluchtelingenverdrag van Genève te schenden.

Ondertussen zitten twee andere NGO-schepen vast op zee omdat geen enkele Italiaanse haven bereid is ze op te nemen. De door Duitsland geleide Rise Above heeft momenteel 93 mensen aan boord en de Ocean Viking van SOS Mediterranee heeft ongeveer 234 passagiers.

De situatie doet zich voor terwijl de nieuwe Italiaanse premier Giorgia Meloni tijdens haar inaugurele rede voor de Italiaanse parlementsleden illegale migratie tot een van de topprioriteiten van haar regering heeft uitgeroepen.

Ruzie tussen Duitsland en Italië

In een reeks tweets op zondag onthulde de liefdadigheidsinstelling SOS Humanity dat zij juridische stappen zou ondernemen “tegen het decreet van de Italiaanse regering en het verhinderen van de ontscheping van 35 geredde mensen van de Humanity 1!

“De acties van Italië zijn in strijd met de Europese wetgeving en het Vluchtelingenverdrag van Genève,” voegde de liefdadigheidsinstelling eraan toe.

In het weekend ontstond een diplomatieke ruzie tussen Duitsland en Italië nadat de nieuwe Italiaanse regering aanvankelijk drie NGO-schepen met meer dan 1.000 mensen aan boord de toegang tot het dok had geweigerd, meldt REMIX. Zowel premier Giorgia Meloni als minister van Binnenlandse Zaken Matteo Piantedosi hielden voet bij stuk en benadrukten dat Italië geen toegangspoort zou blijven voor mensen die de Europese Unie willen bereiken.

Berlijn had het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken onder druk gezet en erop aangedrongen alle migranten aan boord van de in Duitsland geregistreerde Humanity I te accepteren, waarop de Italiaanse minister voor Betrekkingen met het Parlement Luca Ciriani antwoordde: “Als Duitsland vindt dat er een humanitair probleem is, moet het dat oplossen; Italië kan niet het toevluchtsoord voor alle immigranten worden.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Meloni vergelijkt NGO’s die migranten smokkelen met piraten

4.5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tooni
Tooni
2 maanden geleden

Over de rug van Asielzoeker wordt politiek gedreven. .
Meloni word met haar hoofd op het hakblok gelegd.
Duitseland heeft het grootste woord, daar liegt hen over het aantal Asielzoeker in eigen land!
Misschien deze Asielzoekes op de bus naar Duitsland

Ohje
Ohje
2 maanden geleden

Gelijk heeft ze ,gescheiden transport zijn tenslotte gelovige moslims.
Eerst de mannen dan de rest ,dat snapt meloni wef nog niet.

Johan
Johan
2 maanden geleden

Die snol houd zich helemaal niet aan haar verkiezingsbelofte met het binnenhalen van 144 indringers.

Tevens is ze bezig de banden met het anti Rusland blok aan te halen ; https://www.ansa.it/english/news/politics/2022/11/07/ukraine-united-response-to-aggression-say-meloni-sunak_1f920957-3396-4e05-99b3-f0db71fc707e.html

comment image

It's me
It's me
2 maanden geleden
Antwoord aan  Johan

Ach de maffia zal haar taak wel toen, een leuk valcone momentje voor haar zou op zijn plaats zijn, en dan Berlo weer terug, deze houdt woordt.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Ze laat de illegale vrouwen en kinderen binnen, alleen de illegale mannen worden voorlopig op de boot gehouden?

Typisch gedrag van gecontroleerde oppositie: veel tamtam maken over een miniem aspect van het probleem.

Dit zijn gewoon symbolische acties, met veel lawaai in de media en in de rechtszalen en in de politiek, maar die aan het probleem niets oplossen.

Begin eens met het totaal aantal vreemdelingen in Italie jaarlijks sterk te verminderen!
En niet door hen door te sturen naar Duitsland, maar door hen terug naar Afrika te sturen.

En schaf alle wetten en verdragen af die vreemdelingen gebruiken om binnen te komen, zoals de asielwetgeving bijvoorbeeld.

En schaf alle voordelen en hulpverlening aan vreemdelingen af, zelfs aan diegenen die hier al hun hele leven zijn, en die de nationaliteit hebben.

Dan ben je pas echt iets aan het doen aan het probleem.

Petra
2 maanden geleden

En binnenkort komen de mannen per vliegtuig gewoon naar Nederland, België, Frankrijk en Duitsland in het kader van familie hereniging.

De waanzin moet nu echt stoppen en er moet een serieuze aanvang gemaakt worden met het terugsturen van Mislimtuig.

Johan
Johan
2 maanden geleden
Antwoord aan  Petra

Met alle respect naar u toe, maar u bekijkt het probleem vanuit een religieuze insteek, (waarmee ik absoluut niet wil ontkennen dat de islam in Europa een zeer groot probleem is).

Hoe zou u reageren als het bijvoorbeeld 1 miljoen gele spleetogige boeddhisme aanhangers betrof of zeg 1 miljoen zwarte Christenen i.p.v. 1 miljoen moslims?

Ik als Volks Nationalist wil ze alle niet hier in het land, gun ze het beste in hun eigen oorden en wens ze alle succes daar, Omdat ik het van uit een etnisch/raciaal oogpunt bekijk maakt het mijn niet uit wat voor religie ze aanhangen, het gaat mij om wat ze zijn (niet Blank). Overigens zit ik ook niet te wachten op 1 miljoen Slavische Blanke Oekraïners, elk volk in zijn eigen land!

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Johan
It's me
It's me
2 maanden geleden

Niemand van boord, sterker nog af laten zinken zo een 200 kilometer van de kust en alle deuren dicht lassen.