Kiev is van plan drie miljoen inwoners van de Oekraïense hoofdstad te evacueren in geval van een stroomstoring. Burgemeester Vitaly Klitschko sluit niet uit dat Kiev na Russische aanvallen op zijn infrastructuur zonder licht, warmte en water komt te zitten, meldt RT.de.

De autoriteiten in Kiev zijn van plan zo’n drie miljoen inwoners van de stad te evacueren in geval van een volledige stroomstoring, omdat verdere schade aan de energie-infrastructuur de levering van basisdiensten in gevaar kan brengen. Dit werd gemeld door de krant The New York Times.

Ambtenaren in de Oekraïense hoofdstad was verteld dat zij waarschijnlijk 12 uur van tevoren op de hoogte zouden worden gesteld van de kritieke situatie. Als het zover komt, “zullen we de mensen informeren en hen vragen de stad te verlaten”, zei Roman Tkachuk, directeur van de gemeentelijke veiligheidsdienst van Oekraïne, tegen de krant. Hij zei:

“We kunnen ons hele elektriciteitssysteem verliezen.”

Tkachuk beweerde dat dit het verlies van watertoevoer en riolering zou betekenen. Volgens hem doen de autoriteiten van Kiev er alles aan om het elektriciteitsnet te beschermen. Volgens de Oekraïense autoriteiten is in totaal 40% van de Oekraïense energie-infrastructuur beschadigd. Gemeentebesturen zijn bezig met de bouw van 1.000 verwarmingsinstallaties die als bunkers kunnen worden gebruikt, zei hij.

Voor het begin van de vijandelijkheden in Oekraïne woonden er 3,5 miljoen mensen in Kiev, en nog eens een miljoen pendelden vanuit de buitenwijken naar hun werk in de stad, zei burgemeester Vitaly Klitschko in een interview met Radio NV. Daarna daalde de bevolking van de stad tot een miljoen, maar in mei was dat aantal opgelopen tot 2,2 miljoen.

Het Russische ministerie van Defensie meldde dat Oekraïense militaire faciliteiten en energiesystemen sinds 10 oktober vanuit de lucht en de zee zijn aangevallen met uiterst precieze wapens. De aanslagen volgden op de terroristische aanslag op de Krimbrug, die was georganiseerd door Oekraïense speciale diensten. Op 1 november zei de Russische minister van Defensie, Sergei Shoigu:

“Met uiterst precieze wapenaanvallen blijven we doeltreffend mikken op militaire infrastructuur en faciliteiten die verband houden met de vermindering van de militaire capaciteit van Oekraïne. Tegelijkertijd worden uitgebreide maatregelen genomen om de dood van Oekraïense burgers te voorkomen.”

In de nacht van 29 oktober hebben Oekraïense drones schepen van de Russische Zwarte Zeevloot en civiele schepen in de baai van Sevastopol aangevallen. De territoriale autoriteiten omschreven de aanval als de meest grootschalige tijdens de speciale militaire operatie. Vervolgens vielen Russische troepen op 31 oktober Oekraïense energie- en militaire faciliteiten aan.

De Russische president Vladimir Poetin zei dat de Russische aanvallen op energiefaciliteiten in Oekraïne “deels” een reactie waren op de aanval op de baai van Sevastopol. Hij voegde er ook aan toe:

“Dit is niet alles wat we kunnen doen.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Generaal Armageddon verandert Oekraïne in een schiettent – Golf na golf van raketten en drones stort zich op het land

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Al die mensen evacueren?
Waar naartoe dan?

Niet naar hier !!!!!!

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Laat ze maar heel de winter zitten klappertanden.

Dan beseffen ze misschien dat oorlog voeren tegen Rusland toch niet zo’n goed idee was.