Op de Franse publieke omroep France 2 verklaarde president Emmanuel Macron dat “minstens de helft van de misdaad afkomstig is van mensen die buitenlanders zijn” in de hoofdstad. Maar zijn verklaring klopte niet, meldt Free West Media.

Deze door Macron aangehaalde statistiek over buitenlandse criminaliteit moet worden genuanceerd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bij navraag aangegeven dat het om de eerste zes maanden van het jaar 2022 gaat. Volgens de prefectuur van de Parijse politie waren in deze periode “48 procent van de personen die werden aangeklaagd wegens delinquentie in Parijs (alle feiten samen, aanslagen op eigendommen en personen) buitenlanders”.

Deze buitenlanders omvatten mensen die zich illegaal of regulier op het grondgebied bevinden, voegde het ministerie eraan toe. Dit is een iets ruimere categorie dan die welke door Emmanuel Macron werd gegeven.

In informatie die op 29 oktober na publicatie van het artikel is doorgegeven, heeft de prefectuur van de politie in Parijs nogmaals gespecificeerd dat in de eerste maanden van 2022 en voor bepaalde soorten misdrijven het aandeel buitenlandse verdachten hoger is dan zelfs dit gemiddelde. Zo’n 70,4 procent van de berovingen met geweld en 75,6 procent van de eenvoudige diefstallen werden in Parijs door buitenlanders gepleegd.

De gegevens zijn afkomstig van de politieprefectuur en de ministeriële statistische dienst voor binnenlandse veiligheid, aldus het document.

Macron uitgejouwd en middelvinger gegeven door Fransen tijdens Bastille Dag Parade, Quatorze Juillet

Hoewel de president van de Republiek verklaarde dat hij “nooit een existentieel verband zou leggen tussen immigratie en onveiligheid”, deelde hij toch de statistieken over de criminaliteit in Parijs mee, zij het in een veel rooskleuriger versie van de feiten.

Hij legde uit dat: “Ja, als we kijken naar de criminaliteit in Parijs, kunnen we niet anders dan vaststellen dat minstens de helft van de criminaliteit die we waarnemen afkomstig is van mensen die buitenlanders zijn, hetzij in een onregelmatige situatie, hetzij in afwachting van een vergunning.”

Deze tegenstrijdige opmerkingen lokten veel ironisch commentaar uit op sociale media: “Om erin te slagen om in bijna dezelfde zin te zeggen, zoals Emmanuel Macron deed, dat de helft van de misdaden in Parijs wordt gepleegd door buitenlanders en dat er geen verband bestaat tussen criminaliteit en immigratie, is een hele prestatie.”

Criminoloog Xavier Raufer noemde Macron een “idioot

Macrons bekentenis hield waarschijnlijk verband met zijn voornemen om eventuele antiregeringsprotesten hard aan te pakken door “onveiligheid” als excuus aan te voeren. De eerste Centaure is geleverd aan de Groep gepantserde mobiele gendarmerie in Satory bij Parijs. Het nieuwe voertuig van 14,5 ton werd door het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken geselecteerd om de bestaande uitrusting voor crowd control te vervangen, meldde het nieuwsportaal Quartier Général.

Het gepantserde voertuig heeft een 30-schots granaatwerper, een langeafstandscamera, traangasverspreiders en machinegeweren. Ongeveer 30 van de 90 bestelde gepantserde voertuigen zullen tegen het einde van het jaar worden geleverd.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


‘Grote omwenteling’: WEF Young Global Leader Macron waarschuwt voor ‘einde van overvloed’ voor gewone mensen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
2 maanden geleden

Criminaliteit waar mensen het meest last van hebben wordt in bijna alle gevallen veroorzaakt door Mislims. Niks buitenlanders in zijn algemeenheid. Het zijn de Mislims die de oorzaak zijn van de problemen.

De oplossing is dan ook onvermijdelijk: hen uitwijzen, maar de regeringen doen precies het omgekeerde. Dit zal niet goed aflopen!

Dat laatste is vrijwel zeker ook de bedoeling van hen.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Laten we maar heel gerust zeggen dat minstens 90% van de misdaad in Parijs wordt gepleegd door mensen die geen autochtone Fransmannen zijn.