Een nieuw rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) onthult dat Oekraïne een dievenparadijs is geworden waarin wanbetalingen op bedrijfsleningen worden afgeschreven; verduistering van banken niet wordt opgespoord; de Nationale Bank van Oekraïne (NBU) niet langer de bankverplichtingen en -reserves van het land controleert; en het IMF geeft toe dat het niet kan zeggen hoeveel van de 35 miljard dollar aan buitenlandse contante subsidies en leningen die aan Kiev waren beloofd, is uitbetaald, of aan wie, meldt John Helmer.

“De uitbetaling van alle toegezegde middelen in de resterende maanden van het jaar is dringend nodig en zal een verschil maken”, verklaart Kristalina Georgieva, sinds 2019 directeur van het IMF, “vooral in het licht van de recente afschuwelijke schade aan de energie-infrastructuur.” Georgieva sprak op 25 oktober in Berlijn.

“In een best-case scenario,” voegde ze eraan toe, “schatten we de financieringsbehoefte van Oekraïne op ongeveer 3 miljard dollar per maand. Als we wat extra financiering voor hogere gasimporten en enig herstel van kritieke infrastructuur meerekenen, komen we al snel op 4 miljard dollar per maand. De recente raketaanvallen, die duidelijk veel meer schade hebben aangericht, bevestigen niet alleen de geldigheid van deze ramingen, maar brengen ons ertoe een bovengrens van 5 miljard dollar te overwegen.”

In een 32 pagina’s tellend rapport van het IMF ( hier te downloaden pdf) over de staat van de Oekraïense begrotingsfinanciën en het risico van een financiële ineenstorting van het hele systeem, concluderen de deskundigen van het Fonds echter dat “grootschalige tolerantie met een vertraagde erkenning van NPL’s [non-performing loans van commerciële banken] en de opschorting van handhavingsacties van de NBU en audits van financiële overzichten een uitgebreide beoordeling van de gevolgen van de oorlog moeilijk en onzeker maken.” Het rapport is vrijgegeven via deze link op de website van het IMF.

“Onzekerheid’ is IMF-ambtenaarstaal voor ‘zwart gat’. “Volgens het staff paper van 3 oktober wijst de waarschijnlijkheidsbalans erop dat Oekraïne een onhoudbare schuld heeft. Volgens de regels van het Fonds zou dit de geldstromen van het IMF en andere buitenlandse overheden moeten opschorten of stoppen.

Naar Oekraïne verscheepte wapens in handen van criminelen in Finland, Zweden, Denemarken en Nederland

Georgieva en het IMF-bestuur, gedomineerd door de VS, zeggen iets anders. Het zwarte gat, aldus het rapport, is “uniek voor de extreme omstandigheden die zich nu in Oekraïne voordoen, [zodat] de zeer grote onzekerheid het op dit moment moeilijk maakt om met voldoende precisie het effect van de oorlog op de schuldvooruitzichten in te schatten, en wat er nodig zou zijn om de houdbaarheid te herstellen”.

In plaats daarvan hebben zij ingestemd met een belofte in een brief aan het Fonds van 1 oktober van de Oekraïense minister van Financiën Sergei Marchenko en NBU-gouverneur Kirill Shevchenko. “Wij verbinden ons ertoe een nieuwe veiligheidscontrole van de Nationale Bank van Oekraïne uit te voeren en zullen de controleverslagen van de NBU aan het IMF blijven verstrekken en de externe accountants toestemming geven om besprekingen met het personeel te voeren.

Dit is een belofte voor de toekomst. Uit de auditverslagen van de NBU die het fonds in Washington al heeft ontvangen, zou precies moeten blijken hoeveel buitenlands geld de NBU heeft ontvangen en wat daarmee is gebeurd bij de uitbetaling aan het Oekraïense stelsel van overheidsfinanciën. Dat is niet het geval. In feite worden in de tabellen van het rapport “uitbetaalde en verwachte officiële financiering” op één hoop gegooid, en worden beide getallen als onnauwkeurig en onbetrouwbaar beschouwd omdat ze “2022 geprojecteerd” zijn.

Op 7 oktober kwam de raad van bestuur van het fonds bijeen om in te stemmen met de verzending van een nieuwe 1,29 miljard dollar in contanten en om de promesse van de NBU voor toekomstige verantwoording te aanvaarden. In het verslag van de staf staat dat het nieuwe geld moet worden betaald via de “voedselvoorziening van het instrument voor snelle financiering (RFI)”. Het zwarte gat heeft een IMF-acroniem gekregen: PMB – “Project Monitoring with Board involvement”.

Marchenko en Shevchenko zeiden in hun brief tegen de Raad van Bestuur: “Wij verwachten dat de PMB, zodra deze operationeel is, uiteindelijk de weg zal helpen effenen voor een regeling voor een hogere krediettranche in de nabije toekomst”. Dit is Oekraïense ambtelijke taal voor het veranderen van “uiteindelijk” in de “nabije toekomst”; en voor het gooien van meer goed geld naar slecht geld.

Het artikel gaat verder >>


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


CBS News paste een documentaire aan waarin werd beweerd dat slechts “ongeveer 30%” van de Amerikaanse militaire hulp voor Oekraïne ooit de frontlinies bereikt.

CBS verwijdert documentaire “Arming Ukraine”, zegt dat de Amerikaanse regering hen dat heeft opgedragen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Wij betalen ons blauw aan belastingen en absurd hoge inflatie, en onze overheid en de internationale organisaties gooien miljarden van ons geld in de zakken van flagrante bedriegers.

Geld dat we nooit zullen terugzien, en dat bovendien zorgt voor de geldontwaarding en de inflatie hier.