Herinnert u zich nog de nadrukkelijke ontkenning door Irak’s “Bagdad Bob” (d.w.z. Mohammed Saeed al-Sahaf) in maart 2003 dat er geen Amerikaanse troepen of tanks in Bagdad waren? De meeste kabelnetten plaatsten Bob’s bewering naast livebeelden van tanks die door de straten rolden. Er dom uitzien was het minste van zijn problemen. Ik vroeg me af wat een man met opleiding en ervaring ertoe brengt om zo fel een leugen te omarmen, schrijft Larry C Johnson.

Dan komen Oekraïne en de “speciale militaire operatie” van Rusland en de geest van Bagdad Bob wordt gekanaliseerd via een groot aantal politici, pundits en voormalige deskundigen. Het volgende is een voorbeeld (ik weiger de naam van de schrijver te noemen om hem zo min mogelijk in verlegenheid te brengen) van de Bagdad Bob-waan:

Rusland staat momenteel onder extreme stress en de Russische leiders zijn gespannen en ongelukkig. De operatie in Oekraïne is niet alleen tot stilstand gekomen, maar Rusland blijft tergend veel mensen en materiaal verliezen. Het heeft geheime deals moeten sluiten met Iran en Noord-Korea om genoeg munitie en voorraden te hebben om in de oorlog te blijven. De binnenlandse industrie is te traag en ondergefinancierd om te kunnen voldoen aan de vraag naar dringende productie van oorlogsgoederen. Het land heeft geen soldaten meer en heeft mannen van middelbare leeftijd en ouder opgeroepen en gevangenen uit hun cel gehaald om te dienen aan de twee belangrijkste fronten van het Oekraïense conflict. Niets van dit alles lijkt te werken. Elke dag maakt Rusland meer militaire blunders en Poetin heeft zojuist een van zijn topcommandanten, generaal Alexander Lapin, ontslagen. Hoewel volgens Russische opiniepeilingen (die mogelijk nep zijn) Poetin nog steeds populair is, gaat hij een grimmige toekomst tegemoet als de verliezen uitlopen op een complete nederlaag en de Russen Oekraïne moeten evacueren. In feite bereiden Russische commandanten zich nu voor op de evacuatie van de belangrijke stad Kherson, met de bewering dat deze van geen belang is (wat complete onzin is).

De heer die de vorige paragraaf schreef is goed opgeleid, welbespraakt en een veteraan van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Ik ken hem nog maar kort en weet dat hij geen leugenaar is. Wat mij verbaast is dat hij dit echt gelooft. Misschien moeten we dit “Platte Aarde Syndroom” noemen? Het bestaat uit het omarmen van beweringen die worden tegengesproken door feitelijk bewijs.

Ik wil enkele van zijn beweringen deconstrueren.

De operatie in Oekraïne is niet alleen tot stilstand gekomen, maar Rusland blijft tergend veel mensen en materiaal verliezen.

De objectieve realiteit is dat Rusland zijn luchtcampagne heeft opgevoerd en overal in Oekraïne kritieke energie- en energieknooppunten heeft vernietigd. Hoe vertaalt zich dat in “tot stilstand gekomen”? Het is waar dat noch de Russen noch de Oekraïners zich de afgelopen drie weken erg ver of erg snel hebben kunnen verplaatsen op de grond. Maar dat komt omdat de velden en zandwegen modderkuilen zijn. Als je je in Oekraïne over land wilt verplaatsen, moet je op een verharde weg zijn, en als je dat doet, maak je jezelf tot een hoofddoelwit voor artillerie- en luchtaanvallen. Ondanks de met regen doordrenkte grond zijn de Russische troepen in Donetsk blijven oprukken, zij het langzaam.

Hoe zit het met de “pijnlijke verliezen van mannen en materiaal?” Volgens mij smeekt Oekraïne, en niet Rusland, om meer steun van de Verenigde Staten en de NAVO. En Oekraïne heeft zo’n tekort aan capabele soldaten dat de mobilisatie die in maart begon is verlengd tot 21 november. Dat is niet mijn mening, dat is de bewering van een Oekraïense functionaris die belast is met de “rekrutering” die vorige week (24 oktober) werd gedaan:

Het Oekraïense leger heeft extra troepen nodig, dus alle mannen onder de 60, die voor de militaire dienstplicht in aanmerking komen, kunnen een oproep verwachten, zei het hoofd van het Kievse stadscentrum voor rekrutering en sociale steun Yury Maximov.

“Er is behoefte aan extra [troepen]. We moeten ons potentieel vergroten,” zei hij in een interview met het persbureau TSN. “Het is duidelijk dat we voldoende verdedigingstroepen moeten hebben. Ik geloof dat de mobilisatiecampagne zal doorgaan,” voegde Maksimov eraan toe. . .

Op 24 februari 2022 werd in Oekraïne de staat van beleg afgekondigd. De volgende dag kondigde de staatsgrensdienst een verbod aan voor Oekraïense mannen tussen 18 en 60 jaar om het land te verlaten totdat de staat van beleg voorbij was. In augustus verlengde de Verkhovna Rada (parlement) opnieuw de staat van beleg en een algemene mobilisatiecampagne voor 90 dagen, tot 21 november.

Rusland, daarentegen, heeft één mobilisatie gehad en zojuist aangekondigd dat die was voltooid. Als u wilt zien hoe wanhopig het Westen is om dit verhaal te beheersen, doe dan een google search met de termen “Oekraïne” en “mobilisatie”. De overgrote meerderheid van de resultaten zijn verhalen over Russische mobilisatie. Je moet echt diep graven om de feiten te vinden over de duizelingwekkende verliezen van Oekraïne.

Hoe zit het met deze bewering?

Elke dag maakt Rusland meer militaire blunders en Poetin heeft zojuist een van zijn topcommandanten, generaal Alexander Lapin, ontslagen. Hoewel Russische opiniepeilingen (die misschien nep zijn) beweren dat Poetin nog steeds populair is, gaat hij een grimmige toekomst tegemoet als de verliezen omslaan in een complete nederlaag en de Russen Oekraïne moeten evacueren.

In een eerder stuk heb ik besproken dat de benoeming van generaal Surovikin een verschuiving betekende in de Russische aanpak van de Speciale Militaire Operatie. Surovikin werd benoemd tot Supreme Allied Commander en kreeg de controle over alle Russische troepen in Oekraïne. Voordat hij die positie innam, opereerden de commandanten in Luhansk, Donetsk, Kherson en Zaporhyzhia onafhankelijk.

Hoe moet Oekraïne Rusland dwingen zich terug te trekken zonder robuuste, effectieve luchtmacht, gegarandeerde voorraden artilleriegranaten en een ruime tankmacht, om nog maar te zwijgen van gezonde soldaten om deze wapensystemen te bedienen? Het antwoord is simpel: dat zullen en kunnen ze niet. De Oekraïense strijdkrachten zijn vandaag sterk gedegradeerd in vergelijking met wat ze op 24 februari op het slagveld konden brengen. Ik daag iedereen uit om aan te tonen dat Oekraïne nu sterker en slagvaardiger is dan acht maanden geleden.

De dwaze analyse die ik hierboven belichtte is slechts een symptoom van een ziekte die het Westen heeft geïnfecteerd (en ik heb het niet over Covid). De afdaling van het Westen in het struikgewas van leugens beperkt zich niet tot het uitleven van fantasieën over de militaire situatie Oekraïne. De gecorrumpeerde cultuur van het Westen propageert ook dat er meer dan twee geslachten zijn, dat mannen zwanger kunnen zijn, en dat windmolens en zonnepanelen voldoende zijn om moderne samenlevingen van energie te voorzien. Ons werd verteld dat het Covid-vaccin mensen ervan zou weerhouden Covid te krijgen. Ik denk dat de onderliggende oorzaak van het waandenken dat de westerse economie, politiek, geneeskunde en populaire cultuur domineert, is dat het Westen een rigide, intolerante ideologie heeft aangenomen die doet denken aan de intellectuele sclerose die zijn oorsprong vindt in het marxisme en die leidde tot de dood van de Sovjet-Unie. Het Russische volk leerde enkele harde waarheden in de nasleep van de ineenstorting van het Sovjetrijk. Ik denk dat de bevolking van de Verenigde Staten en Europa op dezelfde manier wakker geschud zal worden. En het zal niet mooi zijn.

Wat denkt u ervan? Waarom omarmen zoveel slimme mensen objectief valse verhalen?


Dissident:

Ik wil er nog een deconstructie aan toevoegen:

In feite bereiden Russische commandanten zich nu voor op de evacuatie van de belangrijke stad Kherson, met de bewering dat deze van geen belang is.

De Russen evacueren de burgerbevolking zoals voorgeschreven door internationaal oorlogsrecht als je verwacht op die locatie zwaar slag te leveren. Dat in tegenstelling tot Oekraïne dat vecht tussen de burgerbevolking die het als menselijk schild gebruikt, een oorlogsmisdaad.

Dat betekent dus ook dat de Russen die stad niet op zullen geven.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Oekraïne staat op de rand van de uitroeiing – Analyse kolonel Douglas Macgregor (Video)

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
It's me
It's me
3 maanden geleden

De nieuws mannetjes of rioolratten of ook wel journalisten genoemd kunnen zeer binnenkort nergens meer verstoppen als de echte waarheid onthuld word, we zullen ze overal vinden echt overal.

Bernie
Bernie
3 maanden geleden

De vraag was: waarom omhelzen slimme mensen zoveel leugens?
Ik denk dat we het antwoord niet ver hoeven te zoeken.
Omdat ook slimme mensen fouten maken en dus beoordelingsfouten. Dat geeft niet zolang je bereidt bent om de werkelijkheid onder ogen te zien en te constateren dat er een verschil is tussen de beoordeling en de werkelijkheid.
De meeste politici in Europa en VS zijn globalisten en die gaan uit van een theorie. Dat is een methode die los staat van de werkelijkheid.
Wie vasthoudt aan een theorie raakt bijna altijd steeds verder weg van de werkelijkheid. Het wordt steeds moeilijker om alsnog terug te keren. Gezichtsverlies dreigt. Dan is het veel makkelijker om het publiek voor te liegen, de toegang tot alternatief nieuws te blokkeren.
China, Cuba en Noord-Korea doen dat ook. Als je die voorbeelden volgt, dan zegt dat heel veel over wat je verder nog van plan bent, toch?

Dee
Dee
3 maanden geleden

“Wat denkt u ervan? Waarom omarmen zoveel slimme mensen objectief valse verhalen?”
Omdat zij weten dat hun einde nabij is en zij in de tijd die hun rest zoveel als mogelijk willen binnen harken in de hoop dat dat de manier is om te kunnen ontsnappen?