Het blijkt dat de EU-sancties, die steeds vaker tegen Europeanen werken, niet in steen gebeiteld zijn. Terwijl sommige politici er een dogma van maken, gaan andere EU-landen in tegen de Brusselse edicten, meldt Free West Media.

De Nederlandse regering, zo is nu uitgelekt, steunt officieel de sancties – maar maakt tal van uitzonderingen. Zij bevestigde in totaal 91 vrijstellingen van het sanctieregime, waarvan Nederlandse bedrijven profiteren. Dat heeft de Nederlandse televisienieuwsdienst RTL Nieuws onderzocht na gesprekken met de verschillende ministeries.

De uitzonderingen betreffen talrijke binnenlandse bedrijven, waarvan de ministeries de namen geheim houden. Zij zwijgen ook over de waarde van de transacties die van de sancties zijn vrijgesteld en welke sectoren van de economie worden getroffen.

De ministeries kunnen uitzonderingen op de sancties toestaan om “in bepaalde gevallen enige flexibiliteit mogelijk te maken”, aldus de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De lijst van Nederlandse speciale regelingen is lang. In april verbood de EU schepen onder Russische vlag Europese havens aan te doen. Het ministerie van Infrastructuur gaf echter 34 schepen een vrijstelling om Nederlandse havens aan te doen, bijvoorbeeld omdat ze belangrijke goederen zoals aluminium en voedsel vervoerden.

“Diplomatieke banden” werden opgegeven als reden voor Buitenlandse Zaken om een vrijstelling te verlenen, meldt de zender. In individuele gevallen werden transacties goedgekeurd waarbij Russische banken betrokken waren die in meerderheid eigendom zijn van de staat. Het ministerie van Financiën verleende ook 13 vrijstellingen in verband met bevroren activa of goederen die onder de sanctieregeling vallen.

Het ministerie van Klimaat en Energie, dat deel uitmaakt van het ministerie van Economische Zaken, verleende nog eens 25 vrijstellingen aan Nederlandse organisaties, die daardoor energie uit Rusland blijven betrekken.

De vrijstellingen komen ten goede aan 150 bedrijven en organisaties, waaronder gemeenten, scholen en waterschappen, zo liet het ministerie de omroep weten. Het ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, dat onder het ministerie van Buitenlandse Zaken ressorteert, heeft 18 vrijstellingen voor samenwerking tussen de EU en Rusland op het gebied van “zuiver civiele aangelegenheden” verleend aan 13 organisaties op “humanitaire gronden”.

Journalistenwatch berichtte eerder al:

Terwijl Duitsland onder links-groen leiderschap wordt geruïneerd en slaafs elke EU-sanctie tegen Rusland in de frontlinie steunt, geeft de Nederlandse regering geen kik. De regering heeft tot nu toe 91 vrijstellingen van de sancties tegen Rusland goedgekeurd.

De veelgeroemde gemeenschappelijke lijn die de EU-staten de afgelopen acht maanden hebben ingezet tegen de boze vijand Rusland, blijkt steeds meer een hersenschim te zijn. Nederland heeft, in tegenstelling tot Hongarije, lafhartig nooit openlijk geprotesteerd tegen de suïcidale besluiten van de EU. Maar achter de schermen heeft de regering-Rutte de sancties in eigen land de facto tegengewerkt met alle speciale regelingen. Nu is bekend geworden dat het land tot nu toe in totaal 91 vrijstellingen van de sancties heeft verleend. En dat sinds februari.

De vrijstellingen betreffen talrijke Nederlandse bedrijven, waarvan de Nederlandse ministeries de namen echter geheim houden. Ook verbergen zij de omvang van de transacties die van de sancties zijn vrijgesteld en welke sectoren van de economie worden getroffen.

Voorbeelden:

  • In april heeft de EU schepen onder Russische vlag verboden Europese havens aan te doen. Het Ministerie van Infrastructuur van Nederland verleende niettemin aan 34 schepen een ontheffing zodat zij Nederlandse havens konden aandoen, bijvoorbeeld omdat zij belangrijke goederen zoals aluminium en levensmiddelen vervoerden.
  • Het ministerie van Financiën heeft 13 andere vrijstellingen verleend in verband met bevroren tegoeden of goederen die onder de sanctieregeling vallen.
  • Het Nederlandse ministerie van Klimaat en Energie heeft 25 vrijstellingen verleend aan Nederlandse organisaties die energie blijven afnemen van voormalige Gazprom-bedrijven. De vrijstellingen komen ten goede aan 150 bedrijven en organisaties, waaronder gemeenten, scholen en waterschappen, vertelde het ministerie aan de omroep.
  • 13 organisaties hebben 18 vrijstellingen gekregen van het ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking om “humanitaire redenen” voor samenwerking tussen de EU en Rusland in “zuiver civiele aangelegenheden”.

Duitsland – dat wil zeggen de links-groene Duitslandvernietigers en hun handlangers uit de media en het domme electoraat lijken nog steeds vastbesloten het EU-dictaat te volgen tot hun eigen dood. Zonder enige uitzondering, natuurlijk.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest