De Amerikaanse regering heeft een nieuw hoofdstuk geopend in de propaganda- en desinformatieoorlog tegen Hongarije. Zij steunt nu een zogenaamd “onafhankelijk” mediaportaal, waarvan de sponsors echter vrij duidelijk maken welke doelen tegen het land worden nagestreefd, meldt Free West Media.

Volgens eigen zeggen richt het Internews platform zich “op het bevorderen van een sterke onafhankelijke mediasector” in Hongarije. Verdere activiteiten zullen plaatsvinden in Armenië, Georgië, Polen, Roemenië en Oekraïne. Het doel is “weerstand te bieden aan machtige belangen die proberen de pers te manipuleren, te isoleren of te controleren”.

De Amerikaanse ambassade produceerde onlangs zelfs een video waarin Hongaarse politici en journalisten die “anti-Amerikaanse” uitspraken zouden hebben gedaan bij naam worden genoemd. In wezen bekritiseerden deze stemmen het globalistische beleid om de oorlog in Oekraïne aan te wakkeren of spraken ze zich uit tegen de zinloosheid van sancties.

De lijst van sponsors van het nieuwsportaal is onthullend. Daarop staan onder meer de bekende Open Society Foundations (OSF) van George Soros, de Rockefeller Foundation en Freedom House, dat door de Amerikaanse regering wordt gefinancierd. Ook Amerikaanse techgiganten als Facebook en Google behoren tot de geldschieters.

Kenners herinneren zich dat Internews niet de eerste poging van de Amerikaanse regering is om de Hongaarse media vorm te geven. Al in 2017 lanceerde het US State Department vlak voor de verkiezingen een steunprogramma voor “onafhankelijke Hongaarse media op het platteland”. Destijds beschuldigde de regering in Boedapest het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken van inmenging in de Hongaarse binnenlandse politiek. Het programma werd later de facto geschrapt, vermoedelijk omdat ex-president Donald Trump waarde hechtte aan goede betrekkingen met Hongarije.

Onder de regering Biden is de export van “democratie” echter weer in de mode. Nog maar een paar maanden geleden veroorzaakte de Hongaarse presidentskandidaat van de oppositie een schandaal toen hij toegaf dat hij voor zijn verkiezingscampagne een aanzienlijk bedrag had ontvangen van een Amerikaanse stichting.

 

 


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Orban: De tirannie van de EU moet net zo hard vallen als de Sovjetdictatuur

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties