Ik betoog al een tijdje dat renteverhogingen niet de oplossing zijn voor de inflatie. Het idee is dat inflatie aangewakkerd wordt door een oververhitte economie en dat die afgeremd moet worden door renteverhogingen. Maar dat is niet wat nu speelt.

De inflatie is veroorzaakt door de ongebreidelde geldschepping door de ECB, de Lockdowns en de gevolgen daarvan, de sancties tegen Rusland en de waanzinnige groene klimaatwaanzin. Renteverhoging zal er alleen maar toe leiden dat staatsschulden onbetaalbaar worden en de inflatie verder aangejaagd wordt. De EU gaat het niet overleven.

De oplossing zou zijn om heel lief aan de Russen te vragen of we Nordstream zo snel mogelijk in werking kunnen stellen. Te stoppen met Groene waanzin. Het geld terughalen bij de banken en hedgefonds die het gejat hebben en een zwikkie protectionistische maatregelen aan te kondigen, maar dat gaat niet gebeuren bij deze neo-liberale dictatuur. Ze gaan liever stuk, en dat is een goede zaak. De implosie van de EU is onze enige kans op redding.

Inflatie kwam uit het niets - Lagarde

Unser Mittel Europa:

De ECB heeft de rente met 75 basispunten verhoogd tot 2% en houdt verdere renteverhogingen in het vooruitzicht. Daarmee gaat zij in tegen het eerdere beleid van nulrente, dat tot doel had de financiële crisis van 2008, de schuldencrisis van de zuidelijke landen en de gevolgen van de Corona-crisis op te vangen met behulp van een ongekende geldstroom. Bij de permanente schuldencrisis van de zuidelijke landen zou nu de zelfopgelegde hulp aan Oekraïne komen, die ook alleen via de geldpers kon worden gefinancierd. Andere geldvernietigingen die uiteindelijk alleen door de geldpers zouden kunnen worden gefinancierd, zijn de financiering van de krankzinnige energietransitie en de voeding van de eindeloze vluchtelingenstromen.

De renteverhoging door de ECB markeert dus een paradigmaverschuiving die niet zonder grote conflicten en tegenstrijdigheden zal verlopen. Vooral de zuidelijke landen worden bedreigd door een nieuwe schuldencrisis als gevolg van de renteverhoging. Uiteindelijk zouden de zuidelijke landen op een gegeven moment gedwongen kunnen worden om de euro en vervolgens ook de EU te verlaten. Evenzo zal bij een hogere rente de onzinnige energietransitie haperen. Hoe worden Oekraïne en de vluchtelingen gesubsidieerd met de hogere rente?

Bovendien zal de renteverhoging de Europese economie, die zwaar gehavend is door de onzinnige sancties tegen Rusland, verder verzwakken.

Door de renteverhoging en het vooruitzicht van verdere verhogingen wordt het eerdere beleid van de EU op veel gebieden ter discussie gesteld. Maar afzien van de renteverhoging zou mogelijk nog rampzaliger zijn voor de EU.

Mevrouw Lagarde had alleen de keuze tussen Scylla en Charybdis:

De inflatie in de eurozone bedraagt al tien procent, en zonder een renteverhoging zou de inflatie blijven stijgen. Hoewel veel economen hebben betoogd dat het verhogen van de rentevoeten een nutteloze manier zou zijn om de inflatie als gevolg van de energieprijsstijgingen te bestrijden, is dit slechts de halve waarheid.

Een andere inflatoire factor was de waardevermindering van de euro ten opzichte van de dollar dit jaar. De euro verloor ongeveer 16 procent van zijn waarde ten opzichte van de dollar. Aangezien alle grondstoffen en ook veel andere producten in dollars worden verhandeld, zou een verdere depreciatie van de euro de inflatie in de eurozone verder aanwakkeren. Een verdere waardedaling van de euro ten opzichte van de dollar zou er zelfs toe kunnen leiden dat de euro zijn convertibiliteit verliest. Dit zou dan de ultieme faillietverklaring van het Eurosysteem zijn en het is begrijpelijk dat mevrouw Lagarde daar het meest bang voor is. Het onmiddellijke gevolg zou een algemene economische ineenstorting in de EU zijn, aangezien alle bedrijven die voor de behoeften van de eurozone produceren maar tussenproducten van buiten de eurozone nodig hebben, deze eenvoudigweg niet meer zouden kunnen betalen. Een gedwongen deviezenbeheer zoals in de voormalige Oostbloklanden zou dan noodzakelijk zijn. Waarschijnlijk zou deze situatie ertoe leiden dat de rijkere EU-landen de euro zouden verlaten. Een nieuw ingevoerde Duitse mark zou dan snel het vertrouwen van de financiële markten herwinnen. Maar deze stap zou dan het einde betekenen van de euro en zeer waarschijnlijk ook van de EU.

Het is goed mogelijk dat de rente in de VS nog verder zal stijgen om de onvermijdelijke uitstroom van kapitaal na de waanzinnige bevriezing van Russische tegoeden tegen te gaan. Er zijn immers nog andere spelers, zoals China, die erop voorbereid moeten zijn dat hun tegoeden eveneens worden bevroren. Er is maar één remedie: uit de dollar stappen. De FED staat dus ook onder druk om de rente verder te verhogen.

Om te voorkomen dat de euro verder zakt ten opzichte van de dollar, moet de ECB ten minste alle rentestappen van de Fed volgen. Momenteel ligt de belangrijkste rente in de VS al boven de drie procent.

Op langere termijn zal de rente in de eurozone waarschijnlijk zelfs hoger moeten zijn dan in de VS, aangezien de economische vooruitzichten veel somberder zijn dan in de Verenigde Staten als gevolg van de dreigende deïndustrialisatie en de hoge energieprijzen in de EU. Een dergelijk monetair beleid kan echter alleen maar leiden tot een economische ramp in de EU, waarbij de afzonderlijke EU-staten elkaar naar de keel vliegen. Al het gepraat over “gemeenschappelijke oplossingen” is nu slechts een zinloze bezwering.

U ziet dus dat het decennialange volslagen krankzinnige beleid van de EU op veel gebieden niet langer op deze manier kan worden voortgezet. In werkelijkheid vecht de EU al voor haar bestaan met deze renteverhoging en het is niet duidelijk wat de EU sneller zal ruïneren: de rente verhogen of de rente niet verhogen.

Zal Duitsland de EU doen zinken?

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Einde EU-dictatuur nabij ? – Hedgefondsen zetten in op een Italiaanse financiële ineenstorting

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet
Piet
4 maanden geleden

Mooi en correct artikel.

Petra
4 maanden geleden

Het ‘gecreëerde’ geld vernietigen en ophouden met uitgave aan alle onzin doelen waar het aan besteed wordt is de enige manier op dit probleem op te lossen, maar dat wil men niet.

De IDIOTEN willen middels het KLIMAATSPROOKJE, mislimimport, gifinjecties en oorlogje spelen de zaak naar de verdommenis helpen, want ze hangen ‘the Great Reset’ aan.

En wat wordt er dan gereset: het aantal BLANKEN dat op deze wereld leeft en in veel mindere mate andere mensen.

90+% van de Blanken moet verdwijnen, dat is hun doel. Wie het nog niet ziet moet zijn of haar ogen maar eens open gaan doen.

Rudolf
Rudolf
4 maanden geleden

Kijk nou eens goed naar die foto : het is gewoon een kalkoen met een witte pruik en een brilletje op ! Trappen wij echt niet in !!