Criminelen in Finland hebben een deel van de wapens in handen gekregen die tijdens het conflict met Rusland door westerse geldschieters naar Oekraïne zijn gestuurd, aldus het Finse nationale onderzoeksbureau (NBI).

We hebben tekenen gezien dat deze wapens al hun weg naar Finland hebben gevonden“, zei NBI-opsporingsambtenaar Christer Ahlgren zondag tegen de nieuwszender Yle.

Onder de wapens bevonden zich aanvalsgeweren, zei Ahlgren, maar hij weigerde verdere details te geven omdat het onderzoek nog loopt, meldt RT.

Volgens de onderzoeker zijn er al wapenhandelroutes van Oekraïne naar Finland opgezet.

Drie van ‘s werelds grootste motorbendes – die deel uitmaken van grotere internationale organisaties – zijn actief in Finland. Een daarvan is Bandidos MC, die in elke grote Oekraïense stad een eenheid heeft,” zei hij.

Criminele organisaties hebben hun netwerken in Finse commerciële havens,” wees Ahlgren erop, eraan toevoegend dat veiligheidscontroles die verplicht zijn voor luchthavenpersoneel, niet gelden voor havenarbeiders.

CBS verwijdert documentaire Arming Ukraine, zegt dat de Amerikaanse regering hen dat heeft opgedragen

Finland is niet het enige EU-land met dergelijke problemen, want “naar Oekraïne verscheepte wapens zijn ook aangetroffen in Zweden, Denemarken en Nederland“, zei hij.

Oekraïne heeft een grote hoeveelheid wapens ontvangen en dat is goed, maar wij zullen tientallen jaren met deze wapens te maken krijgen en hier de prijs voor betalen“, zei Ahlgren.

Al in mei benadrukte de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin dat er verantwoording moet worden afgelegd over de Amerikaanse wapens die aan Oekraïne zijn geleverd. Austin zei toen dat hij de kwestie had besproken met de autoriteiten van Kiev, die garanties gaven over de verantwoordingsplicht.

In juni waarschuwde Europol, de wetshandhavingsinstantie van de EU, dat het conflict in Oekraïne zou kunnen leiden tot een piek in de smokkel van wapens en munitie naar het blok.

Rond dezelfde tijd bleek uit een onderzoek van RT dat verschillende wapens die door het Westen aan Kiev waren geleverd, via het dark net werden verkocht.

Wapens uit de oorlog in Oekraïne op de zwarte markt

Moskou heeft al lang kritiek op de wapenleveranties aan Kiev door de VS, de EU, het VK en enkele andere landen, met het argument dat die het conflict alleen maar verlengen en het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO vergroten.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De aan Oekraïne geleverde wapens zullen tegen ons gebruikt worden

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
antifaxx
antifaxx
2 maanden geleden

O,mooi..heeft iemand een adres waar ik wat kan halen,ik heb nog wat nodig voor als Rutte en zijn cronies antivaxxers gaat deporteren en/of liquideren ..kan ik me i.i.g nog verdedigen op gelijkwaardige wijze!

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Binnenkort zullen de “Wilmes-geweren” overal in Europa dood en verderf zaaien.
Oeps…

Dee
Dee
2 maanden geleden

Tja, als de pleuris los breekt dan staan wij als Nederlanders totaal machteloos. Wie van de laatste generaties weet hoe een geweer in en uit elkaar te halen? Laat staan ermee te schieten? Dat is volgens mij ook de reden dat de dienstplicht is opgeschort. Het ontbreekt ons aan wapenkennis. En ondertussen komen er hordes voornamelijk jonge mannen binnen uit oorlogsgebieden met veelal de nodige gevechts/oorlog ervaring. Maak je borst maar alvast nat! En wat te denken van de opvolgers van de Mo’s en de Taghi’s. Die zullen veel beter bewapend zijn. De volgende crimminele afrekening in A’dam of Rotterdam zal met een Javalin ofzo uitgevoerd gaan worden of ander NAVO wapentuig waar de politie niet tegen bestand zal zijn.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Dee