Het heeft niets te maken met de Lockdowns waardoor de aanvoerlijnen vernietigd zijn.

Het heeft niets te maken met de triljarden Draghi’s die de ECB geprint heeft.

Het heeft niets te maken met de Westerse zelfmoordsancties waardoor we nu geen olie en gas meer krijgen.

Het heeft niets te maken met dat de Anglo’s Nordstream op hebben geblazen.

Het gebeurde vanzelf.

Zomaar.

RT:

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar belangrijkste rentetarief verdubbeld tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar in een poging de snel stijgende inflatie te bestrijden, zo heeft ECB-president Christine Lagarde verklaard.

Rente verhogen om de inflatie te bestrijden werkt misschien als de inflatie veroorzaakt wordt door een oververhitte economie, maar dat is nu niet de oorzaak. De oorzaak is al het bovenstaande (boven de video).

In oktober bereikte de inflatie in de eurozone 10,7%, volgens officiële voorlopige gegevens die maandag werden vrijgegeven.

In een interview met de Ierse staatsomroep RTE op vrijdag zei Lagarde: “We doen het omdat we de inflatie bestrijden” die “zo ongeveer uit het niets is ontstaan“. Ze wees op een sneller dan verwachte economische opleving na de pandemie als oorzaak naast “de energiecrisis die is veroorzaakt door de heer Poetin die op een niet te rechtvaardigen manier heeft besloten een ander land binnen te vallen.

Die inval valt alleszins te rechtvaardigen. Kiev hield zich al acht jaar niet aan de Minsk-akkoorden en heeft acht jaar lang Donbas beschoten. De beschietingen op Donbas namen de weken voor de inval dramatisch toe in aanloop naar een door Kiev geplande inval in Donbas. Poetin was Kiev net te snel af. Bovendien had Zelenski aangegeven dat hij van plan was van Oekraïne weer een kernmacht te maken.

De ECB-chef voegde eraan toe: “Dat is wat hij [Poetin] probeert te doen, chaos veroorzaken en zoveel mogelijk van Europa vernietigen. Deze energiecrisis veroorzaakt een enorme inflatie die we moeten verslaan.

Verder zei ze dat “iedereen die zich zo gedraagt, moet worden gedreven door kwade krachten” en dat de “zieke” Russische president een “angstaanjagend persoon” is.

Na haar eerdere ontmoetingen met de Russische leider beschreef Lagarde hem als een “ongelooflijk super-geïnformeerd persoon” met “flitsende, ijskoude ogen“.

Na het uiten van haar mening benadrukte Lagarde echter dat zij “slechts een centrale bankier is” en “al deze dingen niet zou moeten zeggen.”

Donderdag kondigde de ECB nog een renteverhoging aan, waarmee de rente in de eurozone op het hoogste niveau sinds 2009 kwam. Volgens Lagarde zijn ze bedoeld om de inflatie terug te brengen naar “redelijke niveaus zodat de kosten van levensonderhoud niet zo hoog zijn voor mensen.” In oktober bedroeg de inflatie in de hele eurozone 10,7%, volgens voorlopige gegevens van Eurostat.

De EU heeft Rusland de schuld gegeven van de energiecrisis die het hele continent in zijn greep houdt. Veel economen wijzen echter op het begrotingsbeleid van het blok als belangrijke oorzaak van de crisis. Moskou heeft ook de “onlogische en vaak absurde” maatregelen van de westerse landen bekritiseerd en gezegd dat de sancties van de VS, de EU en andere landen tegen Rusland een averechts effect hebben gehad en hebben geleid tot een enorme energiecrisis en een recordinflatie in het westen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Voedsel, energie, huisvesting: De echte Duitse inflatie is 56 procent

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
26 dagen geleden

Je vraagt je af: is die uitgedroogde heks echt zo stom dat ze gelooft wat ze zegt, of is ze zo kwaadaardig dat ze gewoon keihard zit te liegen?

Ray
Ray
26 dagen geleden
Antwoord aan  Hagar

Kwaadaardig.
Ongewild pluk je de psychopaten er zó tussenuit.
We hebben veel geleerd de afgelopen 3 jaar.

Dee
Dee
26 dagen geleden
Antwoord aan  Hagar

Ik weet zeker dat zij een 5 serie bezem vliegt.

Dee
Dee
26 dagen geleden

Iedereen met een beetje meer geheugen als dat van een goudvis weet dat de prijstijgingen van energie, brandstof en voedsel al voor de Russische inval in Ukraine plaatsvonden. Putin de schuld hiervan geven dient slechts om degenen die hier goud geld aan verdienen uit het zicht te houden.
Als dadelijk mensen sterven van de honger is ook meteen de oversterfte verklaard. Let maar op! Zo gek en intens gemeen zijn ze!

Laatst bewerkt op 26 dagen geleden door Dee