Gisteren om 23 uur CET waren de resultaten van de Braziliaanse verkiezingen binnen: Luiz Inácio Lula da Silva won met 60,3 miljoen stemmen – tegen 58,2 miljoen stemmen voor Jair Bolsonaro, meldt Unser Mittel Europa.

De stemming in het land is verhit…

Brief aan de Efeziërs: “Wij strijden tegen de heersers van deze duistere wereld”.

Zittend president Bolsonaro heeft sindsdien echter nog steeds zijn nederlaag niet toegegeven. Bolsonaro publiceerde gisteravond slechts één Twitterbericht, een somber bijbelcitaat uit de Brief van Paulus aan de Efeziërs:

“Trek de wapenrusting van God aan om de listen van de duivel te weerstaan. Wij moeten niet zozeer strijden tegen bloed en vlees, maar tegen overheden en machten, tegen de heersers van deze duistere wereld en tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.”

De cryptische boodschap zou erop kunnen wijzen dat Bolsonaro zijn verkiezingsnederlaag misschien niet erkent. Dat zou dan een ernstige politieke crisis veroorzaken, net als in de VS met zijn belangrijkste supporter, Donald Trump. De „Washinton Post“ noemt dit scenario ook.

Ook verontrustend in dit verband is het feit dat belangrijke wereldleiders de linkse Lula al hebben gefeliciteerd en daarmee hebben laten zien dat zij het resultaat aanvaarden – bijvoorbeeld de presidenten van de VS, Rusland en Frankrijk, evenals de algemeen secretaris van de Chinese partij en de Britse premier.

Volgens de Guardian hebben veel van Bolsonaro’s belangrijkste bondgenoten de uitslag ook erkend, maar hij heeft nog geen commentaar gegeven.

5,7 miljoen stemmen ongeldig verklaard

Met 50% van de stemmen geteld ging Bolsonaro nog aan de leiding –

Report24 meldt dat er miljoenen stemmen ongeldig verklaard zijn;

Uiterst problematisch voor de interne samenhang van het reusachtige land zijn echter de 5.700.440 stemmen die ongeldig zijn verklaard! Je hoeft geen profeet te zijn of in samenzweringen te geloven om met zekerheid te voorspellen dat met 5 miljoen ongeldig verklaarde stemmen het land jarenlang diep verdeeld zal zijn, politiek verlamd omdat Bolsonaro’s partij een relatieve meerderheid heeft behaald en meer dan een dozijn provincies de komende jaren geregeerd zullen worden door aan Bolsonaro loyale gouverneurs.

Of Bolsonaro en Da Silva hun aanhangers in toom zullen houden, of Brazilië zal afglijden naar politieke chaos, of er een wraking komt gezien het onpeilbare aantal ongeldig verklaarde stemmen – dit alles staat in deze uren in de sterren geschreven.

Overwinning voor het linkse westen? Helemaal niet.

Maar de jubelende berichten in de links-groene mainstream en het gejoel van triomf van de Woko Haram over de nederlaag van de “extreem-rechtse” Bolsonaro kun je vergeten. Want ook de kandidaat da Silva verklaarde in de verkiezingscampagne dat hij de toekomst van Brazilië niet ziet in het Westen en dat hij Brazilië nog dichter bij de BRICS-alliantie zal leiden.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Braziliaanse president Jair Bolsonaro over het vaccinatiepaspoort: “Ik sterf liever dan dat ik mijn vrijheid verlies”

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ray
Ray
2 maanden geleden

Luiz Inácio Lula da Silva Zit vuist diep in het World Economic Forum.
Ga er maar vanuit dat bij deze verkiezingen fraude is gepleegd.

Piet
Piet
2 maanden geleden
Antwoord aan  Ray

Bolsonaro is ook een wef puppet.
Lood om oud ijzer dus…

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Meer dan 5 miljoen stemmen zijn ongeldig verklaard.
Ga er maar gerust van uit dat de overgrote meerderheid van deze “ongeldige” stemmen voor Bolsonaro waren.

Ze dachten waarschijnlijk: als het in de VS lukt om de stemming te manipuleren, dan lukt het hier zeker.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Eigenlijk gooien de samenzweerders hun eigen ruiten in, want nu heeft “het democratische stemproces” totaal alle geloofwaardigheid verloren, zelfs bij het meest naïeve deel van de bevolking.

Dee
Dee
2 maanden geleden

Een trieste dag voor Brazillie.
Wij onderschatten de donkere smerigheid van links.
Zie wat er in Ukraine gebeurd. Niet gaat hen te ver.
Alle remmen zijn los.

Johannes
Johannes
2 maanden geleden

De quote toont niet somberheid, maar strijdvaardigheid mijns inziens.

BoerkeUitBrabant
BoerkeUitBrabant
2 maanden geleden

Met 5,7 miljoen ongeldig verklaarde stemmen zit de kans er inderdaad dik in dat Lula de verkiezingen op dezelfde manier “gewonnen” heeft als Biden. Al helemaal omdat Victoria Nuland voor de verkiezingen naar Brazilie is afgereisd om haar publiek te “eerlijke verkiezingen” verzekeren.

Wat ik niet snap is waarom Bolsonaro er niks tegen deed. Hij zou bijv. een noodtoestand uit kunnen roepen waarmee de verkiezingen uitgesteld worden totdat gegarandeerd kan worden dat ze eerlijk verlopen. Nu valt er weinig meer voor aan te doen.

Maar goed, we zullen binnenkort te zien krijgen of Lula echt heeft gewonnen of niet. Als hij ineens alsnog rotzooi gaat trappen in de BRICS en het westen gaat steunen in zijn strijd tegen Rusland dan weet ik in elk geval genoeg.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Bolsonaro zou moeten doen zoals de EU: het volk opnieuw laten stemmen, en opnieuw, totdat hij wint, en dan stoppen natuurlijk.

Als de EU dit kan en mag, waarom zouden anderen dit dan ook niet mogen?