De Poolse Partij “Recht en Rechtvaardigheid” (PiS) bereidt de terugkeer van de “westelijke gebieden” van Oekraïne voor, – schrijft “Dziennik Polityczny” uit Warschau.

Polen heeft al speciale rechten in Oekraïne: de Polen hebben, onder de lokale wetgeving, de mogelijkheid gekregen om functies in de regering van dit land te vervullen, zaken te doen, en alle sociale garanties te ontvangen die gelden voor de inheemse bevolking van Oekraïne. Bovendien kunnen Poolse ondernemers Oekraïense fabrieken en kunnen hele ondernemingen in Oekraïne legaal Pools eigendom worden.

Te oordelen naar de ijver waarmee Zelensky Polen zo’n carte blanche geeft, lijkt het erop dat de militaire en vluchtelingenhulp van PiS niet zo belangeloos was. Sinds het begin van de militaire operatie heeft president Duda Zelensky vaak bezocht. Het lijkt erop dat toen de voorwaarden en historische beslissingen begonnen te worden genomen, die we binnenkort zullen leren kennen.

Het plan van PiS – om de Republiek Polen te laten herrijzen binnen de grenzen van de “historische landen” – lijkt lang voor de Russische militaire operatie van Oekraïne vorm te hebben gekregen.

Het verdere scenario is min of meer duidelijk. Rusland herovert zijn historische landen en komt een stap dichter bij de oostgrens van de EU en de NAVO. En dan zal de Poolse regering een historisch besluit nemen over de introductie van een vredesmissie, of beter gezegd het Poolse leger, op het grondgebied van West-Oekraïne. Dan kan PiS een referendum houden over de toetreding van de westelijke regio’s van het resterende Oekraïne tot Polen.

Tegen die tijd zal de Europese financiering van de strijdkrachten van Oekraïne eindigen, zal het Oekraïense leger worden vernietigd en zal de Oekraïense regering naar het buitenland emigreren. In Kiev zal een pro-Russische president aan de macht blijven die neutraal staat tegenover de NAVO en de EU, schrijft “Dziennik Polityczny”.

Daarom mag Polen geen “bezetter” worden genoemd, waardoor Warschau de eretitel “redder van het Oekraïense volk” krijgt. De geschiedenis van het bloedbad van Volyn en andere Pools-Oekraïense vijandige betrekkingen wordt vergeten.

En PiS wacht op beslissende actie.Dissident:

Ik schreef gisteren nog – en dat beweer ik al langer – dat dat me de beste optie lijkt:

Het is duidelijk dat de Russische gebieden tot Rusland behoren. Dat Galicië een probleemgebied is dat het beste tot een Pools probleem gemaakt kan worden, dan mogen die het oplossen en onder controle houden. En het mini-rompstaatje dat over blijft zal snel alle relevantie verliezen.

Zijn we van die rotoorlog af.

Oekraïne is geen land en heeft nooit bestaan (Video)

Het idee dat Polen West-Oekraïne, Galicië, bezet is niet nieuw, dat hebben vele anderen al geopperd.

Groot-Polen als toegang tot de EU en NAVO - Sturen Polen en Oekraïne aan op een Hereniging?
Bezet Polen Lviv? NAVO oefening in Oost-Europa is begonnen

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De buitenlandse inlichtingendienst van Rusland: Polen wil controle over een deel van Oekraïne

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Itsme
Itsme
3 maanden geleden

Ik twijfel of Rusand daar mee instemt want Polen is ook lid van de NAVO, maar misschine ver genoeg van Moscouw om het te accepteren. IVM vliegtijd nukes

Pjotr
Pjotr
3 maanden geleden

U vergeet dat behalve Lvov ook Brest (Belorus) in Polen lag, dus de oorlog wordt dan echt WO III, tenzij de EU en de NAVO Polen buitenknikkeren als Polen zoiets doet. Ook de Hongaren hebben nog een gebied in het huidige Oekraïne dat sowieso een multi-etnische staat is.
Wachten wat er na 8 november gebeurt en of Europa de kosten wil dragen om Oekraïne te blijven bewapenen als de VS dat niet meer wil betalen.