Britse strijdkrachten hebben deelgenomen aan een operatie die de energiezekerheid van Europa heeft geschaad, aldus Moskou.

Eenheden van de Britse marine waren betrokken bij een “terroristische aanval”, waarbij de belangrijkste Nord Stream-gaspijpleidingen werden vernietigd, zo beweerde het Russische ministerie van Defensie zaterdag, meldt RT.

Op zijn officiële Telegram-kanaal schreef het ministerie dat agenten van de Royal Navy “deelnamen aan de planning, ondersteuning en uitvoering” van het complot om de infrastructuur in september op te blazen. Het gaf geen direct bewijs om zijn bewering te staven.

De beschuldiging volgt op een bewering van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat de NAVO in de zomer een militaire oefening heeft gehouden in de buurt van de plaats waar de onderzeese explosies plaatsvonden.

Door het incident in september werden de pijpleidingen, die Duitsland met Rusland verbinden, buiten werking gesteld. Westerse landen hebben een transparant internationaal onderzoek geblokkeerd.

Amerikanen hielden oefeningen met onderwaterdrones bij Bornholm (Denemarken) waar Nordstream 1 en 2 opgeblazen zijn

Het verhaal op RT gaat nog verder, maar ik wil naar de reactie van Andrei Martyanov:

Officieel Londen, liegend zoals altijd, ontkent alles. Juist.

Het Verenigd Koninkrijk heeft de beschuldiging van Rusland weerlegd dat het een aanval op de Nord Stream pijpleidingen in de Oostzee heeft georkestreerd. De verklaring kwam uren nadat Moskou beweerde dat de Royal Navy betrokken was bij de explosies. Op Twitter schreef het Britse ministerie van Defensie zaterdag dat Moskou “zijn toevlucht neemt tot valse beweringen van epische omvang” in een poging de wereldgemeenschap af te leiden van “hun rampzalige aanpak van de illegale invasie in Oekraïne”. Het ministerie veroordeelde de beschuldiging verder als een “verzonnen verhaal” dat “meer zegt over de argumenten binnen de Russische regering dan over het Westen”. Ondertussen heeft Maria Zakharova, de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, laten weten dat Moskou van plan is de aandacht van de wereldgemeenschap en de VN-Veiligheidsraad te vestigen op “een reeks terroristische aanvallen op Rusland in de Zwarte Zee en de Oostzee” en op de betrokkenheid van Groot-Brittannië daarbij.

Het VK kan ontkennen wat het wil, maar zoals iemand vandaag in de Russische media zei, is Londen de onderaannemer van de VS voor terroristische daden. Ik ben het ermee eens, dit is de omvang van de bevoegdheden van de moderne Britse strijdkrachten en schromelijk overschatte, door James Bond’s komedies, intel diensten. Vraag maar aan die arme Skripal’s kat. Als Rusland’s MoFA en MoD zulke beweringen doen, betekent het dat Rusland een vrachtwagenlading aan bewijs heeft om zulke beweringen te staven. Dat betekent ook, dat na de aanval op Sevastopol, die succesvol werd afgeslagen door de Zwarte Zee Vloot (één mijnenveger werd beschadigd), en waar ook Britse oren achter steken, Londen de zwarte piet kreeg. Ik herinner u aan de gebeurtenis van juni vorig jaar, toen Vladimir Poetin, als reactie op de provocatie van de HMS Defender in de Zwarte Zee nabij de territoriale wateren van Rusland, verklaarde:

RIA Novosti. De Russische president Vladimir Poetin heeft gezegd dat zelfs als Russische schepen tijdens het recente incident voor de kust van de Krim de Britse destroyer Defender tot zinken hadden gebracht, de Derde Wereldoorlog nog niet zou zijn begonnen.

Londen zou nu zeer voorzichtig moeten zijn, net als de Amerikaanse luchtmacht boven de Zwarte Zee, net als Amerikaanse commerciële satellieten.

LONDEN, 27 oktober (Reuters) – Een hoge functionaris van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat commerciële satellieten van de Verenigde Staten en hun bondgenoten een legitiem doelwit voor Rusland kunnen worden als ze betrokken zijn bij de oorlog in Oekraïne.

In tegenstelling tot het machtige Irak of het nog machtiger Afghanistan, kan Rusland, als achtergebleven land, tegenover “de beste strijdmacht in de geschiedenis”(c), ervoor zorgen dat deze strijdmacht heel snel uit zijn baan wordt geholpen. Maar, zoals Larry Johnson terecht opmerkt, zijn die “teeny-weeny” logische inconsistenties in Amerika’s voornaamste militaire geest generaal Petraeus’–nee, ik neem je in de maling;))– veelzeggend, heel veelzeggend. In reactie op Petraeus’ beweringen dat “er niets is wat Rusland kan doen om de situatie aan het front te veranderen.” reageert Larry redelijk:

Begrepen? “Er is niets wat Rusland kan doen om de situatie aan de frontlinies te veranderen. Game over. De Russen zijn verslagen. Dus, hier is de vraag – Als de Russen in de val zitten en gedoemd zijn te verliezen; als de Russen niets kunnen doen om de onvermijdelijke uitkomst van de oorlog te veranderen, wat hun totale nederlaag betekent, waarom zegt Petraeus dan in een volte face dat interventie door de VS nodig zou kunnen zijn? Dit is in tegenspraak met de meme dat de Russen verslagen zijn, Poetin toast is en Oekraïne Moskou in de verte kan zien liggen. Petraeus, die onbedoeld zijn botte intellect toont, vertelt de verslaggever dat Oekraïne de oorlog misschien niet heeft afgesloten en dat de Verenigde Staten een internationaal reddingsteam naar het conflict “KUNNEN” sturen.

Petraeus zegt dat de VS aan de oorlog in Oekraïne kan deelnemen, zelfs als er geen dreiging is voor de NAVO

De verklaring daarvoor is eenvoudig: het Westen is wanhopig. Het is ook laf, omdat het begrijpt wat een echte frontale militaire botsing met Rusland betekent, zelfs zonder het gebruik van kernwapens. Dus zal het terrorisme – een mooie westerse traditie – doorgaan tegen Rusland en de Russen. Net als het gepuf van mensen die hun eigen kont niet met beide handen kunnen vinden in een helder verlichte kamer. Hier is Glenn Diesen die het “niveau” van de Britse “deskundigheid” demonstreert:

Dit is het “niveau”. We hebben te maken met mensen die op het volwassenheidsniveau zitten van middelbare schoolmeisjes en die absoluut verdwaasd en verward zijn als ze naar de buitenwereld kijken, zoals deze man:

De Russische president Vladimir Poetin heeft gelijk met zijn waarschuwing dat de wereld het gevaarlijkste decennium sinds de Tweede Wereldoorlog tegemoet gaat, omdat een “vacuüm van leiderschap” in de Verenigde Staten wereldwijd gevaar creëert, vertelde gepensioneerd brigadegeneraal Blaine Holt van de Amerikaanse luchtmacht vrijdag aan Newsmax. “Amerikaanse zwakte en een vacuüm van leiderschap creëren gevaar in de wereldwijde gemeenschap,” zei Holt, een Newsmax medewerker, in “Wake Up America”. “Maar wat ik hoopvol vind in ons Amerikaanse systeem is dat we via ons verkiezingsproces een aantal van deze zwakheden kunnen aanpakken en opheffen en er een veel vreedzamer decennium van kunnen maken.” Poetins opmerkingen werden donderdag gemaakt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Valdai Discussion Club, waar hij ook verklaarde dat “de historische periode van onverdeelde dominantie van het Westen in wereldzaken ten einde loopt”.

Hoewel ik het heldere moment van generaal Holt toejuich, ziet hij, zoals gebruikelijk voor de meeste Amerikaanse topmensen, de oorzaak verkeerd, omdat Amerika’s “leiderschap” altijd eindigt met Vietnam of Afghanistan en miljoenen dode burgers. Het kan niet anders want Amerika’s oorlogs-DNA is dat van de natie die volledig in de war is over echte oorlog en keer op keer faalt in het volgen van Sun Tzu’s dictum:

“Als je de vijand kent en jezelf kent, hoef je het resultaat van honderd gevechten niet te vrezen. Als je jezelf kent maar niet de vijand, zul je voor elke behaalde overwinning ook een nederlaag lijden. Als je noch de vijand noch jezelf kent, zul je in elke strijd bezwijken.”

De Verenigde Staten weten geen van beide. Dat hebben ze nooit geweten. (Geo-)politieke machinaties, verklaringen, chantage en borstklopperij zijn geen vervanging voor echte kennis, serieus doctrinair en strategisch werk, diplomatie van wereldklasse en technologische ontwikkeling. Maar het is het eerste waarin de Verenigde Staten (en haar vazallen) zijn geslaagd, terwijl het grootste deel van de wereld bij het tweede is gebleven. En wat overblijft is het opblazen van pijpleidingen en het paraderen van sukkels als Petraeus als Amerika’s (en Westers) belangrijkste strategische geesten, zodat professionals over de hele wereld kunnen grinniken. Zie mijn laatste video over 26-jarigen die de westerse wereld besturen. Larch vatte het zeer bondig samen:

China, de oudste, leert een les die het in 4000 jaar niet geleerd heeft – om te winnen, moet je vechten. Rusland heeft zijn historische les geleerd: er is maar één doel voor oorlog: winnen. Oorlog is geen vervanging voor diplomatie. Oorlog is om de wil van je vijand te breken, zijn macht te verpletteren en de oplossing af te dwingen die je nodig hebt of zoekt. Deze oorlog kwam naar Rusland, en Rusland gebruikt hem om de wereldheerser te vernietigen. China zal veel voordeel hebben, maar Rusland zal de overwinning behalen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De speciale militaire operatie en de verandering van de wereldorde – Alexander Doegin

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Het was te verwachten dat de laffe sluipmoordenaars van Duivelseiland betrokken waren in de aanslag op de pijpleidingen.

Bommen leggen, leugens verspreiden, vergiftigingen, omkoperij, false flag aanslagen, communicaties onderscheppen, weerloze burgers afslachten, enz…
Dit zijn hun specialiteiten.

NOWAR
NOWAR
3 maanden geleden
Antwoord aan  Hagar

Je vergeet er 1 ; uithongeren ….lees het verhaal over de Ieren in zo rond 1800 die een mislukte aardappeloogst hadden en dus bij bosjes stierven….
Engeland hielp niet en hield hulp vanuit andere landen zelfs tegen….vandaar de oprichting van de IRA [die overigens ook gesponsord wordt door????]

NOWAR
NOWAR
3 maanden geleden

Goed artikel….Ja het lijkt wat op het spreekwoord als 2 honden vechten om een been loopt een derde er mee heen 2 honden; USA en Rusland en ja die derde? China?

Qvic
Qvic
3 maanden geleden

Met alle NAVO oefeningen van toen nog oost en west Duitsland bestond, was het altijd blauwland tegen groenland. Waren het altijd de Engelse die vals speelde keer op keer. Lapte elke afspraak en beveiliging aan hun laars. Dit gebeurde van hoog tot laag in het oorlogje spelen. Ik zat bij oefeningen altijd bij de beveiliging, die militairen op locaties moesten plaatsen die scherpe munitie hadden, afzetborden en een radio om alle openbare wegen af te kunnen sluiten, zodat de burgerbevolking en andere onbevoegde het oefenterrein niet konden in gaan bij de schietoefeningen met de artillerie van de 155gers met de M109.

Er gebeurde regelmatig dat er Engelse gewoon door de afzettingen heen gereden werd of dat een nieuwsgierige Britse generaal in zijn burger personenauto het terrein in was gereden via verschillende bospaadjes of andere hoge leidinggevende officieren met hun landrover even kwamen kijken.

De Engelse zijn het gevaarlijkste soort, lappen alles aan hun laars, brengen andere onnodig in gevaar en ontkennen alles wat zij doen, al betrap je ze op heterdaad dan nog ontkennen ze alles. Ook al overmeesterde je een Engelse gevechtseenheid, noteerde je hun namen en registratie nummers. Tot je eigen verbazing kwam je een dag later weer de zelfde tegen en ontkennen zij weer alles weer.

Dit zijn typische kenmerken van psychopaten, die doen enkel wat zij willen en de rest kan stikken of moeten zich maar aanpassen aan hun. Afspraken kun je niet met ze maken, zodra ze van de onderteken tafel opstaan, zijn ze de afspraken al weer vergeten.

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

When the Nord Stream Pipelines began to blow up, Russian natural gas firm GAZPROM got alarm bells from sensors in the pipeline, indicating the pressure had dropped massively and suddenly.  GAZPROM then knew the pipes were ruptured.

The computers at GAZPROM, which recorded the minutes/seconds the sensor alarms went off, all use Coordinated Universal Time (UTC) for the time stamps.

Exactly one minute after the alarms went off at GAZPROM, iCloud records of Prime Minister Liz Truss iPhone, show that she used her iPhone to send a text message to Antony Blinken, US Secretary of State.  The message:  “It’s done.”

The iCloud computers also use Coordinated Universal Time for message time stamps. So although Russia and the UK are in different time zones, UTC proves that it was literally ONE MINUTE after the GAZPROM pressure sensor alarms went off, that Liz Truss sent her text message to Blinken.

No one else knew the pipelines had been blown up. GAZPROM knew there was a problem, but didn’t know what or why.

Liz Truss knew.

Because it was the British government that carried out the bombing.

https://sonar21.com/the-mediocrity-of-british-intelligence-vividly-displayed-in-string-of-terrorist-attacks-against-russia/

Hagar
Hagar
2 maanden geleden

Liz Truss heeft blijkbaar nog nooit gehoord van hackers, en gebruikt daarom gewoon haar iPhone om top secret berichtjes te versturen naar haar medeplichtige trawanten, net zoals elke andere hersenloze tuttebel.