Enkele ogenblikken geleden, als onderdeel van zijn nauw in de gaten gehouden toespraak, leek Vladimir Poetin de waarschijnlijkheid van een nucleaire aanval in Oekraïne te verzwakken:

*POETIN: GEEN POLITIEKE, MILITAIRE REDEN VOOR KERNAANVAL IN OEKRAÏNE

Wat echter meer is dan van de VS gezegd kan worden, meldt ZeroHedge.

Zoals Bloomberg net meldde, verwerpt de nieuwe Nationale Defensiestrategie van het Pentagon de beperkingen op het gebruik van kernwapens, waar voorstanders van wapenbeheersing (en, in een niet al te ver verleden, Joe Biden) lang voor gepleit hebben, onder verwijzing naar de toenemende dreigingen van Rusland en China.

“Tegen 2030 zullen de Verenigde Staten voor het eerst in hun geschiedenis geconfronteerd worden met twee grote nucleaire machten als strategische concurrenten en potentiële tegenstanders”, aldus het ministerie van Defensie in het langverwachte document dat donderdag werd gepubliceerd. In reactie daarop zullen de VS “een zeer hoge lat voor nucleaire inzet handhaven”, zonder uit te sluiten dat de wapens worden gebruikt als vergelding voor een niet-nucleaire strategische bedreiging van het thuisland, Amerikaanse troepen in het buitenland of bondgenoten.

In nog een andere grimmige omkering voor de seniele bewoner van de kelder van het Witte Huis, had Biden in zijn 2020 presidentscampagne beloofd te verklaren dat het Amerikaanse nucleaire arsenaal alleen mag worden gebruikt om een nucleaire aanval af te schrikken of te vergelden, een standpunt dat door progressieve Democraten wordt gezegend en door defensiehaviken wordt verguisd. Maar zoals bij elk standpunt van de pathologische leugenaar, is ook dit standpunt zojuist teruggedraaid omdat “de dreigingsomgeving sindsdien dramatisch is veranderd” en de strategie van het Pentagon werd gesmeed in samenwerking met het flip-floppende Witte Huis.

In een verbluffende zet die verontwaardiging zou moeten wekken bij de zogenaamde progressieven, maar in het beste geval zal leiden tot enkele zeer streng ingetrokken brieven, zegt het nucleaire rapport dat deel uitmaakt van de bredere strategie dat de regering Biden haar nucleaire beleid heeft herzien en heeft geconcludeerd dat “No First Use” en “Sole Purpose” beleid “zou resulteren in een onaanvaardbaar risiconiveau in het licht van de reeks niet-nucleaire capaciteiten die worden ontwikkeld en ingezet door concurrenten die schade op strategisch niveau zouden kunnen toebrengen” aan de VS en bondgenoten.

ondertussen…

Het nucleaire strategiedocument beschrijft niet welke niet-nucleaire bedreigingen een nucleaire reactie van de VS zouden kunnen veroorzaken, maar de huidige bedreigingen omvatten hypersonische wapens van Rusland en China waarvoor de VS nog geen bewezen verdediging hebben.

Wel wordt in krachtige bewoordingen uiteengezet wat er met een andere kernmacht, Noord-Korea, zou gebeuren als het een nucleaire aanval zou uitvoeren op de VS, Zuid-Korea of Japan. Die actie “zal resulteren in het einde van dat regime”, staat er. Amerikaanse kernwapens blijven een rol spelen bij het afschrikken van Noord-Koreaanse aanvallen.

Dus, concludeerden de briljante neocon-denkers achter het rapport, is het beter om de angst voor een disproportionele nucleaire vergelding aan te wakkeren, waardoor een regelrechte nucleaire aanval veel waarschijnlijker wordt (als de VS je toch al bombarderen, kun je net zo goed alles op alles zetten).

In het document, dat ruim voor de invasie werd opgesteld, zegt het Pentagon dat Rusland “met zijn kernwapens blijft zwaaien ter ondersteuning van zijn revisionistisch veiligheidsbeleid”, terwijl zijn moderne arsenaal naar verwachting verder zal groeien. Met andere woorden, het Pentagon wist wat Poetin zou doen nog voordat hij het deed en dat bepaalde de dramatische herziening van de Amerikaanse nucleaire houding. Bijna alsof het Pentagon de hele reeks gebeurtenissen regisseerde…

Ondertussen blijft China “de belangrijkste strategische concurrent van de VS in de komende decennia”, zei minister van Defensie Lloyd Austin in een brief waarin hij de nieuwe defensiestrategie presenteerde. Hij noemde China’s “steeds dwingender acties om de Indo-Pacifische regio en het internationale systeem naar zijn autoritaire hand te zetten”, terwijl het zijn leger snel moderniseert en uitbreidt. China wil tegen het einde van het decennium ten minste 1.000 overbrengbare kernkoppen hebben, aldus het nucleaire strategiedocument, en zegt dat het die kan gebruiken voor “dwangdoeleinden, waaronder militaire provocaties tegen Amerikaanse bondgenoten en partners in de regio”.

De nucleaire strategie bevestigde moderniseringsprogramma’s, waaronder de lopende vervanging van de verouderde Amerikaanse lucht-zee-land nucleaire triade. Daartoe behoren de Columbia-klasse nucleaire ICBM-onderzeeër van de marine, de vervanging van de Minuteman III ICBM op de grond, het nieuwe langeafstandswapen dat vanuit de lucht wordt gelanceerd en F-35 gevechtsvliegtuigen voor Europa die kernwapens dragen.

De herziening bevestigt eerdere berichten dat het Pentagon de B83-1 zwaartekrachtbom met pensioen zal sturen en het Sea-Launched Cruise Missile programma zal annuleren. Maar de herziening onderschrijft een controversieel zeewapen uit het Trump-tijdperk, de W76-2 onderzees gelanceerde kernkop met lage opbrengst, die wordt omschreven als een “belangrijk middel om beperkt nucleair gebruik af te schrikken.”

Het bredere strategierapport leverde ook voorzichtig geformuleerde kritiek op grote Amerikaanse wapenprogramma’s, die vaak jaren achterlopen op de plannen en miljarden dollars boven de oorspronkelijke budgetten liggen.

“Ons huidige systeem is te traag en te veel gericht op het verwerven van systemen die niet zijn ontworpen om de meest kritieke uitdagingen aan te pakken waarmee we nu worden geconfronteerd”, aldus het Pentagon. Het riep op tot meer “open systemen die snel geavanceerde technologie kunnen integreren” en tegelijkertijd de problemen van “veroudering” en hoge kosten verminderen.

De strategiedocumenten van het Pentagon werden in maart in geheime vorm naar het Congres gestuurd, zodat ze in overweging werden genomen tijdens de goedkeuring door het Congres van de fiscale defensiebegroting van 2023.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Armageddon is dichterbij dan je denkt

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

De Amerikanen moeten wachten.
Zij staan al bijna 80 jaar twee atoombommen voor op de Russen en de Chinezen..
Eerst mogen de Russen en de Chinezen ieder twee van hun zwaarste atoombommen gooien op Amerika.
Dan mogen ze ieder nog eens twee atoombommen gooien op Amerika, om dan op hun beurt 80 jaar die voorsprong te behouden, en dan pas staan ze terug gelijk.
Eerlijk is eerlijk!

John
John
3 maanden geleden

Amerika voert een politiek die rampzalig is voor niet alleen het eigen land, maar voor de hele wereld.
En om met die politiek door te kunnen gaan hebben ze de grondstoffen, geld, en grond van andere landen nodig.
Stel je voor dat er 2 supermarkten zijn, en dat de mensen van de ene supermarkt de andere in de brand steken om zo hun klanten over te nemen.
Dat is wel wat er gebeurt in de wereld van nu.
Amerika zegt openlijk dat door het opblazen van de gasleiding Duitse industrie gedwongen zal zijn alternatieven te zoeken voor Europa.
En voor dat alternatief bedoelen ze natuurlijk de US.
Ook wil de US dat hoger opgeleiden naar de US komen, omdat werk in de EU nu minder waarschijnlijk is.