De verkiezingsslogan van de Groenen, “Beleef uw groen economisch wonder”, beleeft momenteel zijn grandioze realisatie: de economie gaat steil bergafwaarts, een recordinflatie staat in de startblokken en de energieprijzen exploderen. Toch staan we misschien pas aan het begin van een fatale ontwikkeling, omdat de machthebbers doen alsof Duitsland, de melkkoe, de melk zal blijven geven die half Europa en honderdduizenden mensen in eigen land voedt, meldt Unser Mittel Europa.

Kleine en middelgrote bedrijven worden vernietigd – bedrijven trekken weg

Naast de vernietiging van de middenklasse is nu ook de verdrijving van belangrijke industrieën begonnen. Veel bedrijven investeren juist in de plaats waar ze het meest actief “werken” om Duitsland te beschadigen: de VS. Maar China zal ook profiteren van de verplaatsing van hele productielijnen, omdat er geen Groenen aan het roer staan. Er is daar ook energie beschikbaar tegen prijzen die een bedrijf concurrerend maken, en bedrijven zoals BASF zullen zich er nu steeds meer vestigen. Omdat het belang van Duitsland en Europa als industriële locatie steeds meer afneemt.

s Werelds grootste chemiebedrijf, BASF, heeft aangekondigd kunstmestproductie in te krimpen - Hongersnood op komst in Duitsland door de zelfmoordsancties

BASF zet in op krimp in Duitsland en bouwt geen nieuwe fabrieken meer

Zoals wallstreet-online meldt, komt BASF onder toenemende druk te staan met haar chemische activiteiten en verlaat zij Duitsland. Bovendien zet de aanzienlijke stijging van de aardgas- en elektriciteitsprijzen de chemische waardeketens onder druk. De extra kosten voor aardgas in de Europese vestigingen van BASF zouden in de eerste negen maanden van het jaar ongeveer 2,2 miljard euro extra hebben bedragen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Om deze extra kosten op te vangen, heeft BASF verdere prijsverhogingen doorgevoerd, zei het in een conference call bij de presentatie van zijn definitieve kwartaalcijfers. Het bedrijf uit Ludwigshafen zal daarom geen nieuwe fabrieken meer bouwen in Duitsland, maar in China.

Duitse chemische gigant waarschuwt voor totale ineenstorting

Drievoudige belasting brengt concurrentievermogen in gevaar

De CEO van het chemiebedrijf, Martin Brudermüller, zei in een verklaring dat de Europese vestigingen tot een “permanent” laag niveau moeten worden teruggebracht vanwege een drievoudige last van trage groei, hoge energiekosten en overregulering. Het plan is dan ook om uit te breiden naar China:

“Deze uitdagende kadervoorwaarden in Europa brengen het internationale concurrentievermogen van de Europese producenten in gevaar en dwingen ons onze kostenstructuren zo snel mogelijk en ook permanent aan te passen”, aldus Brudermüller.

In de vestiging in Ludwigshafen, waar BASF ongeveer 39.000 van de ongeveer 111.000 werknemers wereldwijd in dienst heeft, wil de directie meer dan de helft van de besparingen doorvoeren. Wat dit betekent is duidelijk: duizenden werklozen.

De “energieomslag” in combinatie met de strijd tegen Rusland blijkt steeds meer een explosief mengsel te zijn dat de economie vernietigt. Mocht het ongenoegen van de getroffen en deels wanhopige burgers zich ontladen in de vorm van demonstraties, dan beginnen de media deze fatsoenlijke mensen al als “rechtse extremisten” af te schilderen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Het schokkende document: Hoe de VS de oorlog en de energiecrisis in Europa planden

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kevin
Kevin
3 maanden geleden

De media is al zijn macht aan het verliezen.
Mansen die kwaad zijn geven niets om woorden enkel resultaten.
De media kan roepen wat ze willen weinigen zullen nog luisteren.