Japan heeft zijn inhaalslag op het gebied van digitalisering opgevoerd door een terughoudend publiek te vertellen dat ze zich moeten aanmelden voor digitale ID’s of mogelijk de toegang tot hun openbare ziektekostenverzekering verliezen, meldt ABC News.

Zoals de naam al aangeeft, gaat het initiatief over het toekennen van nummers aan mensen, vergelijkbaar met sofi-nummers in de VS. Veel Japanners vrezen dat de informatie wordt misbruikt of dat hun persoonlijke gegevens worden gestolen. Sommigen zien het My Number als een schending van hun recht op privacy.

Het systeem, dat in 2016 van start ging, is dus nooit helemaal aangeslagen. Faxapparaten zijn nog steeds gemeengoed, en veel Japanners doen veel zaken persoonlijk, met contant geld. Sommige bureaucratische procedures kunnen online worden gedaan, maar veel Japanse kantoren vereisen nog steeds “inkan”, of zegels voor stempels, voor identificatie, en staan erop dat mensen papieren formulieren meenemen naar kantoren.

Nu vraagt de regering mensen om plastic My Number-kaarten aan te vragen, voorzien van microchips en foto’s, die gekoppeld moeten worden aan rijbewijzen en de openbare ziektekostenverzekering. De huidige ziekteverzekeringskaarten, waarop geen foto’s staan, worden eind 2024 afgeschaft. Mensen zullen in plaats daarvan My Number-kaarten moeten gebruiken.

{…}

Maar de terughoudendheid om digitaal te gaan gaat verder dan alleen de gezondheidszorg. Na talrijke schandalen over lekken en andere fouten wantrouwen veel Japanners de manier waarop de overheid met gegevens omgaat. Ze zijn ook op hun hoede voor een te grote overheidsbemoeienis, deels een erfenis van autoritaire regimes voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

{…}

“Er zit een microchip in, en dat betekent dat er fraude kan zijn,” zei Fujimori, die een My Number heeft maar niet van plan is de nieuwe kaart te krijgen. “Als een machine alle informatie leest, kan dat ook in de medische sector tot fouten leiden.”

“Als dit kwam van een betrouwbaar leiderschap en de economie bloeide, zouden we er misschien over nadenken, maar nu niet,” zei Fujimori.

{…}

Het proces om een bestaand Mijn Nummer gedigitaliseerd te krijgen is tijdrovend en erg analoog, zo blijkt. Men moet per post verstuurde formulieren invullen en terugsturen. De oorspronkelijke deadline van vorige maand werd verlengd, maar volgens de regering heeft slechts ongeveer de helft van de Japanse bevolking een My Number.

“Ze blijven falen in alles wat digitaal is en we hebben geen herinneringen aan succesvolle digitale transformatie door de overheid,” zei Nobi Hayashi, een consultant en technologie-expert.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Nederland en Canada hebben een contract met het Wereld Economisch Forum om een Digitaal Identiteitsbewijs in te voeren

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eddy
Eddy
3 maanden geleden

Nou dan schrap mijn ziektekostenverzekering maar, bespaart ook weer 1500€ per jaar. Geef mijn betaalde pensioenpremie en het gestolen geld wat men belasting noemt ook maar terug dan regel ik alles zelf wel. Waarschijnlijk wordt ik nog rijk ook want het kan nooit slechter als de manier waarop dat zooitje tuig in den Haag alles voor mij beslist.

Terratrader
Terratrader
3 maanden geleden

Ik heb al 30 jaar geen ziekteverzekering. Gewoon omdat ik zelfstandig was en dat kost het veel meer dan het waard is als je een beetje gezond leeft. Neem gewoon een ongevallenverzekering en je hebt al wat je nodig hebt.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Als je land door de VS totaal in puin gebombardeerd is geweest, met bovendien nog twee atoombommen als kers op de taart, en daarna geregeerd wordt door marionetten van die duivelse VS, dan heb je wel redenen om wantrouwig te staan tegenover alles wat die marionettenregering voorstelt.