Ik had er al eens eerder naar verwezen toen Kim Dotcom het twitterde. Dotcom verwijderde later zijn tweet en de Rand-Corporation ontkende in alle toonaarden dat het een echt rapport was en beweerde dat het rapport een falsificatie was. Dat mag wel of niet zo zijn, feit is dat wat we nu zien uitspelen precies is wat in het Randrapport voorspeld werd.

Gisteren verwees Sergei Glazyev ernaar op zijn Telegram-kanaal en hij schijnt het ook serieus te nemen. Naar mijn mening maakt dat het de moeite om het toch eens in zijn geheel te publiceren en dan kunt u zelf oordelen.

HET GELEKTE RAND-DOCUMENT – Nyadagbladet

  • In wat een uitzonderlijk intern lek lijkt te zijn van de dicht bij de regering staande denktank RAND Corporation, waarvan bekend is dat hij onder meer achter de Amerikaanse strategie voor het buitenlands en defensiebeleid stond tijdens de Koude Oorlog, wordt gedetailleerd beschreven hoe de energie crisis in Europa was gepland door de Verenigde Staten.
  • Het document, gedateerd januari, erkent dat het agressieve buitenlands beleid dat in Oekraïne wordt gevoerd, Rusland onder druk zal zetten om militair in het land in te grijpen. Het doel, zo leggen ze uit, is om een ​​sanctiepakket in te voeren dat al lang in de maak is.
  • De economie van de EU, zo stelt zij, “zal onvermijdelijk instorten” als gevolg hiervan – en het verheugt zich onder meer dat middelen tot 9000 miljard dollar naar de Verenigde Staten kunnen vloeien, en dat goed opgeleide Europese jongeren zullen worden gedwongen emigreren.
  • Het belangrijkste doel dat ze beschrijven is om Europa te verdelen – vooral Duitsland en Rusland – en de Europese economie te vernietigen door nuttige idioten in de politiek te krijgen om de Russische energievoorziening naar het continent te stoppen.
klik voor groter

De denktank RAND, die in totaal 1850 medewerkers telt met een budget van 350 miljoen dollar, heeft officieel als doel “beleid en besluitvorming te verbeteren door middel van onderzoek en analyse”. Het is voornamelijk verbonden met het ministerie van Defensie in de Verenigde Staten en staat erom bekend invloedrijk te zijn geweest bij het ontwikkelen van militaire en andere strategieën tijdens de Koude Oorlog.

In een door RAND ondertekend document, onder de openingstitel “Verzwak Duitsland, versterk de VS”, wordt aangenomen dat er een “dringende behoefte” is aan een instroom van middelen van buitenaf om de Amerikaanse economie in het algemeen, maar “vooral om het bankwezen”.

Alleen Europese landen die gebonden zijn door EU- en NAVO-verplichtingen kunnen ons deze verstrekken zonder noemenswaardige militaire en politieke kosten.”

Het grootste obstakel hiervoor is volgens RAND de groeiende onafhankelijkheid van Duitsland. Er wordt onder meer op gewezen dat de Brexit Duitsland meer onafhankelijkheid heeft gegeven en het voor de VS moeilijker heeft gemaakt om de beslissingen van Europese regeringen te beïnvloeden.

Een belangrijk doel dat de cynische strategie doordringt, is vooral om de samenwerking tussen Duitsland en Rusland, en ook Frankrijk, te vernietigen.

Als het tot bloei komt, zou het Europa niet alleen een economische, maar ook een politieke concurrent van de Verenigde Staten maken”, verklaart het.

Enige manier: “Sleep beide partijen in oorlog in Oekraïne”

Om deze politieke dreiging de kop in te drukken wordt een strategisch plan gepresenteerd dat primair gericht is op het vernietigen van de Duitse economie.

Het stopzetten van de Russische bevoorrading zou een systematische crisis kunnen veroorzaken die verwoestend zou zijn voor de Duitse economie en indirect voor de hele EU “, stellen ze, en geloven dat de sleutel is om de Europese landen in oorlog te slepen.

De enige mogelijke manier om ervoor te zorgen dat Duitsland de Russische energieleveringen afwijst, is door beide partijen bij het militaire conflict in Oekraïne te betrekken. Onze voortdurende acties in dit land zullen onvermijdelijk leiden tot een militaire reactie van Rusland. Rusland zal duidelijk de druk van het massale Oekraïense leger op de Donbass-republieken niet zonder een militaire reactie laten. Het zou het mogelijk maken om Rusland af te schilderen als de agressieve partij en vervolgens het hele reeds voorbereide pakket aan sancties toe te passen”.

Groene partijen zullen Duitsland “in de val laten lopen”

Met name groene partijen in Europa worden beschreven als gemakkelijk te manipuleren om zaken te doen met het Amerikaanse imperialisme.

Voorwaarde voor Duitsland om in deze val te trappen is de leidende rol van groene partijen en ideologieën in EuropaDe Duitse milieubeweging is een sterk dogmatische, zo niet fanatieke beweging, die het vrij gemakkelijk maakt om ze economische argumenten te laten negeren“, schrijft het, daarbij verwijzend naar de huidige minister van Buitenlandse Zaken van Duitsland, Annalena Baerbock, en de minister van klimaat, Robert Habeck , als voorbeelden van dit type politicus.

Persoonlijke kenmerken en gebrek aan professionaliteit maken het mogelijk om aan te nemen dat het voor hen onmogelijk is om hun eigen fouten op tijd toe te geven. Het zal dus voldoende zijn om snel een mediabeeld te vormen van Poetins agressieve oorlog – en om van de Groenen vurige en harde voorstanders van sancties te maken – een “oorlogspartij”. Het zal het mogelijk maken om de sancties zonder enige belemmering op te leggen“.

Baerbock heeft onder meer naam gemaakt door te verklaren dat ze de stopzetting van het Russische gas ook in de winter zal handhaven – ongeacht wat haar kiezers hierover denken en wat de gevolgen zijn voor de Duitse bevolking.

– We blijven bij Oekraïne en dat betekent dat de sancties blijven, ook in de winter – ook al zal het erg zwaar worden voor politicizei ze onlangs op een conferentie in Praag.

De Groenen-politici Annalena Baerbock (links) en Robert Habeck  worden door de VS beschreven als makkelijk te manipuleren voor Amerikaanse zaken – in het bijzonder het doel om de Duitse economie te vernietigen. (Foto: Vorderstraße/WEF/CC BY 2.0)

“In het beste geval een totale stop”

De auteurs spreken de hoop uit dat de schade tussen Duitsland en Rusland zo groot zal zijn dat het voor de landen onmogelijk zal zijn om later de normale betrekkingen te herstellen.

Een vermindering van de Russische energievoorziening – in het beste geval een totale stop – zou catastrofale gevolgen hebben voor de Duitse industrie . De noodzaak om aanzienlijke hoeveelheden Russisch gas opzij te zetten om huizen en openbare gebouwen in de winter te verwarmen, zal de tekorten verder verergeren. Shutdowns in de industrie zullen leiden tot een tekort aan componenten en reserveonderdelen voor de productie, een ineenstorting van logistieke ketens en vroeg of laat een domino-effect ”.

Uiteindelijk wordt een volledige ineenstorting van de Europese economie zowel waarschijnlijk als wenselijk geacht.

Dit zal niet alleen een verpletterende slag toebrengen aan de Duitse economie, de hele EU-economie zal onvermijdelijk instorten.”

Ze wijzen verder op de voordelen van in de VS gevestigde bedrijven die minder concurrentie hebben op de wereldmarkt, logistieke voordelen en de uitstroom van kapitaal uit Europa, naar schatting zal dit de Amerikaanse economie 7-9 biljoen dollar kunnen opleveren. Daarnaast wordt ook het belangrijke effect benadrukt dat veel hoogopgeleide en jonge Europeanen zullen moeten emigreren naar de VS.

RAND ontkent de oorsprong van het rapport

Woensdag bracht RAND een persbericht uit waarin werd ontkend dat het rapport van hen afkomstig was. Aan de andere kant is er geen reactie over hoe het rapport vals is of wat niet waar zou zijn.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eddy
Eddy
3 maanden geleden

Al sinds het ontstaan van Amerika zoals we het nu kennen is het gebaseerd op achterbakse moordpartijen. Het begon met de volkenmoord op 80 miljoen oorspronkelijke bewoners en ook het systematisch afschieten van bizons zodat deze mensen verhongerden. Tot op de dag van vandaag is deze strategie onveranderd en onbestraft. Eenieder die deze misdaadstaat nog niet de rug toekeert is daarmee ook medeschuldig. Dit regiem moet worden gestopt voordat we er allemaal aan onderdoor gaan