Imperiale functionarissen, zelfs in een “diplomatieke” hoedanigheid, blijven schaamteloos verklaren dat hun exceptionalistische controle over de wereld verplicht is. Als dat niet het geval is, kunnen concurrenten opduiken en de schijnwerpers stelen – gemonopoliseerd door Amerikaanse oligarchieën. Dat is natuurlijk een absoluut anathema, schrijft Pepe Escobar.

De imperiale modus operandi tegen geopolitieke en geo-economische concurrenten blijft dezelfde: een lawine van sancties, embargo’s, economische blokkades, protectionistische maatregelen, cancelcultuur, militaire opstootjes in buurlanden en allerlei dreigementen. Maar bovenal oorlogszuchtige retoriek – momenteel verheven tot koortshoogte.

De hegemoon mag op zijn minst op dit gebied “transparant” zijn omdat hij nog steeds een enorm internationaal netwerk van instellingen, financiële organen, politici, CEO’s, propaganda-agentschappen en de popcultuurindustrie controleert. Vandaar deze vermeende onkwetsbaarheid die brutaliteit kweekt.

Paniek in de “tuin”

(Dissident: ‘tuin’ is een verwijzing naar dit fragment van Josep Borrell)

Met het opblazen van Nord Stream (NS) en Nord Stream 2 (NS2) – iedereen weet wie het gedaan heeft, maar de verdachte mag niet bij naam genoemd worden – werd het tweeledige imperiale project om goedkope Russische energie van Europa af te snijden en de Duitse economie te vernietigen naar een hoger plan getild.

Vanuit imperiaal perspectief is het ideale subplot de opkomst van een door de VS gecontroleerd Intermarium – van de Oostzee en de Adriatische tot de Zwarte Zee – onder leiding van Polen, dat een soort nieuwe hegemonie in Europa uitoefent, op de hielen gezeten door het Drie Zeeën Initiatief.

Maar zoals het er nu voor staat, blijft dat een natte droom.

Bij het onbetrouwbare “onderzoek” naar wat er werkelijk met de NS en NS2 is gebeurd, werd Zweden gecast als The Cleaner, alsof dit een vervolg was op Quentin Tarantino’s misdaadthriller Pulp Fiction.

Zweden blokkeert gezamenlijk onderzoek met Duitsland en Denemarken naar Amerikaanse aanslag op Nord Stream

Daarom mogen de resultaten van het “onderzoek” niet met Rusland worden gedeeld. The Cleaner was er om elk belastend bewijs te wissen.

De Duitsers accepteerden vrijwillig de rol van zondebokken. Berlijn beweerde dat het sabotage was, maar durfde niet te zeggen door wie.

Duitse regering houdt belangrijke informatie over de Amerikaanse aanslag op Nordstream achter - vermoedt Sahra Wagenknecht

Dit is eigenlijk het meest sinistere, omdat Zweden, Denemarken en Duitsland, en de hele EU, weten dat als je het Rijk echt in het openbaar confronteert, het Rijk zal terugslaan en een oorlog op Europees grondgebied zal veroorzaken. Dit gaat over angst – en niet over angst voor Rusland.

Het imperium kan het zich niet veroorloven de “tuin” te verliezen. En de “tuin”-elites met een IQ boven kamertemperatuur weten dat ze te maken hebben met een psychopathische seriemoordenaar die niet te sussen is.

Ondertussen voorspelt de komst van Generaal Winter in Europa een sociaal-economische afdaling naar een maalstroom van duisternis – nog maar enkele maanden geleden onvoorstelbaar in de zogenaamde “tuin” van de mensheid, zo ver weg van het gerommel in de “jungle”.

Vanaf nu begint de barbarij thuis. En de Europeanen moeten de Amerikaanse “bondgenoot” daarvoor bedanken, die vakkundig de angstige, geknechte EU-elites manipuleert.

Veel gevaarlijker is echter een schrikbeeld dat slechts weinigen kunnen herkennen: de op handen zijnde Syrianisering van Europa. Dat zal een direct gevolg zijn van het NAVO-debacle in Oekraïne.

Vanuit imperiaal perspectief zijn de vooruitzichten op het Oekraïense slagveld somber. Ruslands speciale militaire operatie (SMO) is naadloos overgegaan in een contraterreuroperatie (CTO): Moskou karakteriseert Kiev nu openlijk als een terroristisch regime.

De pijnknop gaat steeds verder omhoog, met chirurgische aanvallen op de Oekraïense elektriciteitsinfrastructuur die de economie en het leger van Kiev volledig lam zullen leggen. En in december komt er een goed getraind en zeer gemotiveerd contingent gedeeltelijke mobilisaties aan het front en in de achterhoede.

De enige vraag betreft het tijdschema. Moskou is nu bezig om langzaam maar zeker de Kiev-proxy te onthoofden, en uiteindelijk de NAVO “eenheid” te breken.

Het martelproces van de EU-economie is meedogenloos. En de echte wereld buiten het collectieve Westen – het Mondiale Zuiden – is met Rusland, van Afrika en Latijns-Amerika tot West-Azië en zelfs delen van de EU.

Het is Moskou – en duidelijk niet Peking – dat de door de hegemonie gesteunde “op regels gebaseerde internationale orde” verscheurt, gesteund door zijn natuurlijke rijkdommen, voedselvoorziening en betrouwbare veiligheid.

En in samenwerking met China, Iran en belangrijke Euraziatische spelers werkt Rusland aan de uiteindelijke ontmanteling van al die door de VS gecontroleerde internationale organisaties – nu het Zuiden vrijwel immuun wordt voor de verspreiding van NAVO-psyops.

De Syrianisering van Europa

Op het Oekraïense slagveld is de kruistocht van de NAVO tegen Rusland gedoemd te mislukken – zelfs nu in verschillende knooppunten maar liefst 80 procent van de gevechtstroepen uit NAVO-personeel bestaat. Wunderwaffen zoals HIMARS zijn schaars. En afhankelijk van de uitslag van de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen zal de bewapening in 2023 opdrogen.

Oekraïne kan in het voorjaar van 2023 gereduceerd zijn tot niet meer dan een verarmd zwart gat. Het keizerlijke Plan A blijft Afghanistan: een leger van huurlingen inzetten voor gerichte destabilisatie en/of terroristische invallen in de Russische Federatie.

Tegelijkertijd is Europa bezaaid met Amerikaanse militaire bases.

Al die bases kunnen de rol spelen van belangrijke terreurbases – net als in Syrië, in al-Tanf en het oosten van de Eufraat. De VS hebben de lange proxyoorlog in Syrië – waar zij de jihadi’s instrumentaliseerden – verloren, maar zijn nog steeds niet verdreven.

In dit proces van de Syrianisering van Europa, kunnen Amerikaanse militaire basissen ideale centra worden om groepen Oost-Europese emigranten te trainen, wier enige kans op werk, afgezien van de drugshandel en orgaanhandel, zal zijn als – wat anders – imperiale huurlingen, vechtend tegen welke focus van burgerlijke ongehoorzaamheid dan ook in een verarmde EU.

Het spreekt vanzelf dat dit New Model Army volledig zal worden gesanctioneerd door de Brusselse EUrocratie – die slechts de public relations tak van de NAVO is.

Een gedeïndustrialiseerde EU, verstrikt in verschillende lagen van giftige intra-oorlog, waar de NAVO haar beproefde rol van Robocop speelt, is het perfecte Mad Max scenario tegenover wat, tenminste in de mijmeringen van Amerikaanse Straussianen/neo-cons, een eiland van welvaart zou zijn: de VS economie, de ideale bestemming voor Mondiaal Kapitaal, inclusief Europees Kapitaal.

Het imperium zal zijn troetelproject, Oekraïne, “verliezen”. Maar het zal het verlies van de Europese “tuin” nooit accepteren.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over Duitsland

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maria
Maria
3 maanden geleden

Heel mannelijk allemaal…Extreem mannelijk.

Dee
Dee
3 maanden geleden
Antwoord aan  Maria

Nou ja, de grootste agressievelingen en mislukkelingen op (geo)politiek niveau bestaat tegenwoordig uit vrouwen.

Johan P
Johan P
3 maanden geleden

Ik geloof er niet zo in.
Ja, Europa vervalt tot 3e wereldstatus.
Maar de VS gaat geen hele hordes oost-europeanen opleiden tot terreurcellen.
Ook dat kost geld en zeker nu de Europese markt wordt vernietigt zakt ook de VS in elkaar. De Amerikaanse producten blijken steeds weer overprijsd terwijl ze onderpresteren en de dollar staat op instorten.
De binnenlandse markt zal ze wel slikken, maar de europese markt is stuk, de aziatische markt voorziet in eigen producten en het zuidelijk halfrond ziet nu hoe Rusland de vloer aanveegt met de VS. Het midden-oosten is opportunistisch en zal de VS die daar toch al gehaat wordt laten vallen als een baksteen en misschien een hernieuwde poging doen Europa onder islamitische controle te brengen.
De VS, met een gebroken munt, gebroken economie, gebroken interne sociale samenhang, gebroken leger zal daar niet alleen niets aan kunnen doen, maar zal zoveel interne problemen hebben dat er maar weinig over is om buiten hun eigen continent te rotzooien.