Als je je ooit hebt afgevraagd wat er precies in de nep “vlees” hamburgers van Beyond Meat zit, kijk dan niet verder dan de volgende lijst van de meest giftige ingrediënten, schrijft Ethan Huff:

Erwten eiwit isolaat: Hoewel het een van de weinige ingrediënten is die niet genetisch gemodificeerd (GMO) is, vormt erwteneiwitisolaat een groot deel van de bulk die gebruikt wordt om Beyond Meat te maken.

Erwteneiwitisolaat is voor velen problematisch omdat het een allergeen is. Het wordt ook in verband gebracht met een verminderde nierfunctie, omdat het een stofklasse bevat die bekend staat als purines en wordt omgezet in urinezuur.

“Hoewel purines in normale hoeveelheden niet slecht zijn, kunnen te hoge doses het moeilijk maken voor uw nieren om al het urinezuur kwijt te raken,” wordt uitgelegd.

“Dit verhoogt het risico op jicht, een inflammatoire aandoening waarbij urinezuur zich ophoopt in het bloed, waardoor naaldachtige kristallen in de gewrichten ontstaan die episodes van hevige, plotselinge pijn veroorzaken.”

Canola olie: Een veel gebruikt ingrediënt in bewerkte voedingsmiddelen, canola olie is meestal GMO. Het is ook een ongezonde, zeer geraffineerde, omega-6 vetzuurrijke verzadiging van chemicaliën die het lichaam geen goed doet bij consumptie.

Hou het bij echte vleesburgers, niet bij het nepspul

Een ander giftig ingrediënt in Beyond Meat is DHA-algenolie, een stof waarvan bekend is dat ze maagdarmklachten veroorzaakt. DHA-algenolie wordt vaak geproduceerd met behulp van een agressief en bijtend chemisch oplosmiddel, hexaan genaamd.

“Hexaan is een bekende neurotoxine (volgens de Centers for Disease Control and Prevention) en gevaarlijke luchtvervuiler (volgens het Environmental Protection Agency)”, aldus de rapporten. “Het gebruik van hexaan is strikt verboden in de biologische voedselproductie.”

DHA-algenolie wordt doorgaans ook gestabiliseerd en geconserveerd met behulp van synthetische chemicaliën die verboden zijn, waaronder de suikeralcohol mannitol, gemodificeerd zetmeel, glucosestroop vaste stoffen en ascorbylpalmitaat.

Methylcellulose: Deze natuurlijke plantenstof wordt in verband gebracht met allergische reacties zoals netelroos, ademhalingsproblemen, zwelling van gezicht en lippen en andere symptomen. Het kan ook maagkrampen, rectale bloedingen en een verstopte darm veroorzaken.

Carrageen: Een pseudo-latex stof afkomstig van zeewier, carrageen veroorzaakt veel van dezelfde allergische symptomen als echte latex. De consumptie ervan wordt in verband gebracht met grote darmzweren en colitis ulcerosa, foetale toxiciteit en geboorteafwijkingen, darm- en leverkanker, glucose-intolerantie en insulineresistentie, ontstekingen, immuunsuppressie en de groei van abnormale darmklieren.

Gistextract: Een andere naam voor mononatriumglutamaat (MSG), gistextract veroorzaakt veel van dezelfde symptomen als MSG, waaronder roodheid van de huid en hoofdpijn.

“Te veel glutamaat in abnormaal hoge concentraties kan leiden tot overprikkeling van de ontvangende zenuwcel. In sommige gevallen kunnen de zenuwcelreceptoren voor glutamaat overgevoelig zijn, en zijn er minder moleculen nodig om die cel te prikkelen,” aldus de wetenschap. (Zie bronnen hieronder.)

“De ALS Association zegt dat langdurige prikkeling giftig is voor zenuwcellen, en dat glutamaat schade kan veroorzaken als de prikkels overweldigend zijn, zoals bij een beroerte of epilepsie.”

Maltodextrine: Gewoonlijk gewonnen uit aardappelen, rijst of GMO-maïs, heeft maltodextrine een hogere glycemische index dan tafelsuiker, wat een ramp is voor diabetici. Dit ingrediënt schaadt ook het evenwicht van de darmbacteriën, die een belangrijke rol spelen in de immuunregulatie.

“Eén studie heeft aangetoond dat maltodextrine de activiteit van Escherichia coli (E. coli) bacteriën verhoogt, wat in verband wordt gebracht met inflammatoire darmziekten en andere darmschade.”

Bronnen voor dit artikel zijn onder andere:

WebMD.com

HealthLine.com

NaturalNews.com

HealthyAndNaturalWorld.com

Cornucopia.org

MedicalNewsToday.com

Frankenfood.news


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Nederlandse boeren moeten (markt-)ruimte maken voor grootschalige 3D-printvleesfabriek die in Nederland gepland is

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcel
Marcel
4 maanden geleden

Maar wel goede echte burgers nemen. Geen rommel van de mac.
Volgens deze goede doctor staat hij in de top 7:

Johan P
Johan P
4 maanden geleden
Antwoord aan  Marcel

Het grote verschil is dat de MacD troep niet in de supermarkten ligt en niet wordt aangeprezen als een manier om ‘het klimaat te redden’.
Ik kan kiezen om wel of niet naar de Mac te gaan, ik kan kiezen tussen vegetarisch, kip, varken, rund, kalkoen of vis in de supermarkt. Straks is het kiezen tussen NEP kip, NEP varken etc, maar is de ‘keuze’ voor echt vlees onbetaalbaar en dus geen keuze.
Of uiteraard gewoon echt vlees van mijn eigen beesten.