Sahra Wagenknecht zegt het: Groenen zijn de ‘gevaarlijkste partij’

1
1212

Het is een taboedoorbreker: niet de AfD, maar Groen is momenteel de gevaarlijkste partij in de Duitse Bondsdag. Dat is de diagnose van de linkse Sahra Wagenknecht, die daarmee felle reacties heeft losgemaakt, schrijft Thomas Oysmüller.

De linkse partij en zelfs het hele Duitse mediacircus is in rep en roer. Sahra Wagenknecht is hier weer verantwoordelijk voor. Samen met Alice Weidel (AfD) is zij de oppositiepolitica in de Bondsdag die het duidelijkst te horen is als de stem van het tegengeluid in de Bondsdag. Met haar laatste diagnose dat de Groenen momenteel de “gevaarlijkste partij” in de Bondsdag zijn, haalde ze onmiddellijk de krantenkoppen in Duitsland en ontketende ze een wild debat.

Wagenknecht doorbreekt taboe

Haar Twitter-post, die ze vrijdagochtend maakte, is nu een van de meest besproken tweets van de afgelopen maanden. 19.000 likes, meer dan 4.000 reacties en een video die meer dan 750.000 keer is bekeken.

Er ontstond al snel een debat, niet alleen over de vraag of Wagenknechts diagnose juist was, maar ook over haar persoon. Aanhangers en partijgenoten van de Groenen, de Linkse Partij en de SPD vielen haar massaal aan. Niet verwonderlijk, want hiermee heeft Wagenknecht ongetwijfeld een taboe binnen de politiek durven doorbreken: niet de AfD is momenteel het grote gevaar, maar de Groenen. Velen ter linkerzijde reageerden dienovereenkomstig.

{…}

De scherpste kritiek op Wagenknechts uitspraken kwam waarschijnlijk van haar partijgenoten. Haar fractievoorzitter Dietmar Bartsch reageerde prompt op de video en verduidelijkte: “De gevaarlijkste partij die in de Bondsdag vertegenwoordigd is, is en blijft de AfD.” Jan Korte, directeur van de linkse fractie in de Bondsdag, zei: “Ik heb weinig sympathie voor de Groenen. Maar de Groenen presenteren als het grootste gevaar in een parlement waar fascisten zetelen is zo overdreven en bagatelliseert het gevaar van rechts.”

Duitse regering houdt belangrijke informatie over de Amerikaanse aanslag op Nordstream achter - vermoedt Sahra Wagenknecht

Strijd tussen de partijen

Lange tijd hebben delen van de partij geprobeerd haar uit te sluiten. Niet alleen omdat ze een duidelijk standpunt innam tegen de economische oorlog tegen Rusland en de wapenleveranties aan Oekraïne. Er zijn ook stemmen opgegaan om haar uit te sluiten vanwege haar kritiek op het Corona-beleid. Tot nu toe zonder succes en in tegenstelling tot haar man Oskar Lafontaine heeft zij de partij nog niet vrijwillig verlaten. Steeds weer wordt gespeculeerd dat Wagenknecht zelf een partij zou kunnen oprichten. Maar tot nu toe zijn er geen echte stappen in die richting gezet.

Wagenknechts kritiek op de Groenen sloeg waarschijnlijk aan: de Groenen waren “wapengekken” geworden die “zichzelf niet meer bij elkaar kunnen rapen”. De voormalige milieubeweging is de “meest hypocriete, meest afstandelijke, meest incompetente en dus momenteel ook de gevaarlijkste partij in de Bondsdag”. Het destructieve beleid van de Groenen blijft echter gepaard gaan met het “gebaar van de hoogst morele weldoener”, aldus Wagenknecht.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


“Hebben ze hun verstand verloren?” – Wagenknecht haalt uit naar voorstanders van verplichte vaccinatie

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Natuurlijk zijn de Groenen de gevaarlijkste partij, niet alleen in Duitsland, maar ook bij ons:

Geen partij schreeuwt zo hard voor oorlog tegen Rusland als de Groenen.
Geen partij promoot zo hard het gezinsvernietigende feminisme als de Groenen, met als gevolg dat in alle blanke landen het geboortecijfer onvoldoende is en de blanke bevolking inkrimpt.
Geen partij schreeuwt zo hard om immigratie van primitieve rassen in onze landen als de Groenen.
Geen partij promoot rassenvermenging (zij noemen het “integratie”) zo hard als de Groenen.
Geen partij demoniseert blanke mannen zo hard als de Groenen.
Geen partij boycot en ondermijnt onze energievoorziening en onze voedselvoorziening zo hard als de Groenen.
Geen partij promoot het verplicht stellen van peperdure nutteloze investeringen in onze woningen zo hard als de Groenen.
Geen partij promoot zo hard het eeuwig aangroeien van de staatsbureaucratie en detaillistische wetgeving als de Groenen.
Geen partij promoot internationalisering en globalisering harder dan de Groenen.
Geen partij demoniseert blanken zo hard als “racisten” als de Groenen.
Geen partij promoot het non-culturalisme (zij noemen het multiculturalisme) zo hard als de Groenen.
Geen partij geeft de vreemdelingen een grotere voorkeursbehandeling dan de Groenen.
Geen partij promoot alle soorten van seksuele perversies zo fanatiek als de Groenen.
Geen partij probeert harder om overal Marxistische visies en concepten te promoten dan de Groenen.

Enz….

Kortom: de Groenen zijn de harde kern van Satanisten, de voorvechters van alles wat slecht en destructief is in deze wereld.
Zij zijn de aartsvijanden van de mensheid.
En heel toepasselijk voor Satanisten vermommen zij zich als “beschermers van de natuur”.