Liz Truss, een vrouw, benoemde een Afrikaan op financiën, Kwasi Kwarteng – wiens ouders in de jaren zestig uit Ghana kwamen – hij presteerde het om het land binnen 45 dagen aan de rand van de financiële afgrond te brengen.

Beleggers wilden de Britse staatsobligaties niet meer kopen na een belastinghervorming om de rijken rijker en de armen armer te maken. Het wanbeleid van Truss en Kwarteng bracht de “Britse financiële stabiliteit” in gevaar.

BBC:

De Bank of England heeft gezegd dat zij zal ingrijpen om de markten te kalmeren nadat de belastingverlagingsplannen van de regering een daling van het pond en een stijging van de financieringskosten hebben veroorzaakt.

Zij waarschuwde dat als de marktvolatiliteit aanhoudt, er een “materieel risico voor de Britse financiële stabiliteit” ontstaat.

De Bank zal in een “snel tempo” staatsobligaties gaan opkopen om de “ordelijke marktomstandigheden” te helpen herstellen.

{…}

De Bank heeft al gezegd dat zij “niet zal aarzelen” om de rente te verhogen om het pond te beschermen en te proberen de stijgende prijzen af te remmen. Sommige economen hebben voorspeld dat de Bank of England de rente volgend voorjaar zal verhogen van de huidige 2,25% tot 5,8%.

Dat zal de inflatie alleen maar verder aanjagen. Het is de traditionele methode om een oververhitte economie af te remmen, maar de huidige inflatie wordt niet veroorzaakt door een oververhitte economie, maar door uit de hand gelopen geldschepping de afgelopen jaren en schaarste veroorzaakt door storingen in de aanvoerketens door het Lockdownbeleid, en een energietekort door de Westerse sancties, de Amerikaanse aanslag op Nordstream en de Groene energiewaanzin.

Ze vierden het feit dat er geen blanke mannen in de regering zaten en het mislukte meteen. Ze hadden ook naar Afrika kunnen kijken om dat van te voren te weten.

Nu komt… Boris Johnson terug?

New York Times:

Boris Johnson keerde zaterdag terug naar Groot-Brittannië en voedde de verwachtingen dat hij zou proberen zijn oude baan op te eisen na het ontslag van premier Liz Truss vorige week. Zijn voormalige minister van Financiën, Rishi Sunak, leek ook in de race om mevrouw Truss te vervangen.

De heer Johnson, die op vakantie was in de Dominicaanse Republiek, kreeg de steun van zijn voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, een belangrijke steunbetuiging van een prominent rechts lid van de Conservatieve Partij.

Bondgenoten van de heer Johnson beweerden zaterdagmiddag dat hij de steun had gekregen van meer dan 100 wetgevers. Dat is aanzienlijk meer dan het aantal dat zich publiekelijk voor hem heeft uitgesproken. Maar als hij die drempel haalt, is de kans dat hij terugkeert naar Downing Street 10 aanzienlijk groter.

Kandidaten voor partijleider moeten nominaties hebben van ten minste 100 van de 357 conservatieve wetgevers om door te gaan naar een tweede stemronde, onder de leden van de partij in Groot-Brittannië, een groep bij wie de heer Johnson populair blijft. De heer Sunak heeft al 128 stemmen van partijleden, volgens een onofficiële telling door de BBC.

“Boris Johnson heeft meer dan 100 medestanders”, postte James Duddridge, een conservatief parlementslid dat dicht bij hem staat, op Twitter, zonder er een te noemen.

Boris Johnson moest aftreden omdat hij zich niet aan zijn eigen Lockdown-regels had gehouden. Niet omdat hij WEF-lid is en die regels in de eerste plaats had ingevoerd of het volk bedrogen had met de Coronahoax. Hij hoefde niet af te treden omdat hij het land sneller dan enige premier voor hem omvolkte. Hij hoefde niet af te treden omdat hij in maart naar Kiev gereisd was om Zelenski het Amerikaanse bevel over te brengen dat hij geen vrede mocht sluiten met Poetin. Hij moest niet aftreden omdat hij tot aan zijn knieën in het bloed staat, nee hij moest aftreden om een feestje.

Dom volk, ze verdienen hem een tweede keer!


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Groot-Brittannië wordt nu geregeerd door negers

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ohje
Ohje
3 maanden geleden

Johnson ,kuch.

It's me
It's me
3 maanden geleden

Mijn hopelijk niet, ik doe een oproep aan de IRA 🙏 los het even op voor de wereld want deze gek veroorzaakt echt een oorlog.

Pjotr
Pjotr
3 maanden geleden

Rishi Sunak wordt prime-minister.
Niemand wil die liegende vogelverschrikker Johnson terug.
Sunak is tenminste een serieuze vent.

Angie
Angie
3 maanden geleden
Antwoord aan  Pjotr

😳🤣🤡