De Spaanse stad Madrid wordt gedwongen om de 1,7 miljoen euro aan boetes terug te betalen die zijn uitgedeeld aan inwoners tijdens de Spaanse lockdown in de beginfase van de covid-pandemie.

In juli 2021 werden de maatregelen die aan het begin van de “noodtoestand” werden genomen tijdens de covid-uitbraak in Madrid door het Spaanse Grondwettelijk Hof onwettig verklaard. Dit omvat beperkingen zoals het dwingen van bewoners om tijdens een zogenaamde “lockdown” thuis te blijven.

De rechtbank oordeelde dat de maatregelen van de regering niet wettig waren omdat ze hadden moeten worden uitgevaardigd onder een strengere noodtoestand die parlementaire goedkeuring vereist.

Afgelopen donderdag kondigde Inmaculada Sanz, voorzitter van de gemeenteraad van Madrid, aan dat al het geld zal worden terugbetaald aan de mensen die tijdens de periode een boete hebben gekregen voor het overtreden van de covid-beperkingen van de stad. En deze week maakte de gemeenteraad van Madrid de aankondiging officieel.

Politie Madrid staat machteloos tegenover 25.000 feestende studenten - Wij zijn met meer

Boetes opgelegd voor in totaal 1,7 miljoen euro

Inmaculada Sanz zei dat hij hoopt dat de teruggave van het geld aan de beboete personen niet lang zal duren – maar dat er iets langer gewacht kan worden op boetes die het gerechtelijk systeem hebben doorlopen, in tegenstelling tot boetes die onmiddellijk na uitgifte zijn betaald.

De 1,7 miljoen euro aan boetes die de gemeentepolitie van Madrid heeft geïnd – nadat de “noodtoestand” in maart 2020 was afgekondigd – zullen worden terugbetaald aan de meer dan 5.600 mensen die een boete van 600 euro, of 300 euro indien prompt betaald, kregen voor het overtreden van de beperkingen tijdens de eerste fasen van de pandemie, meldt El Mundo.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Spanje: Feestpolitie geeft video vrij van paramilitaire aanval op feestvierders

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

De boetes terugbetalen is een goed begin.

Maar wat er dringend moet gebeuren is dat iedereen die de lockdowns en de spuitholocaust heeft gesteund of gepromoot levenslang een diepe kerker ingaat.