In een reactie op het lek verklaarde Giorgia Meloni, die een nieuwe Italiaanse regering moet vormen, dat er in haar coalitie geen plaats is voor mensen die geen pro-NAVO-standpunt delen.

In een toespraak tot leden van zijn partij Forza Italia op dinsdag zou Berlusconi een standpunt over de oorsprong van de Oekraïne-crisis hebben ingenomen dat in strijd is met het door de NAVO bepleite verhaal van niet-uitgelokte Russische agressie tegen het buurland, meldt RT.

Italië is een belangrijk lid van het door de VS geleide bondgenootschap en iedereen die het niet eens is met dit standpunt zal uit de regering worden gezet, beloofde Meloni, de leider van de partij Broeders van Italië, woensdagavond, zoals geciteerd door de krant La Repubblica.

In het geluidsfragment is te horen hoe Berlusconi Kiev ervan beschuldigt jarenlang te hebben nagelaten een vredesakkoord met de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk te handhaven. Toen de Oekraïense president Vladimir Zelensky in 2019 aan de macht kwam, heeft hij de aanvallen op de regio’s “verdrievoudigd”, aldus de politicus.

Donetsk en Lugansk vroegen om bescherming van Moskou, vervolgde hij. De Russische president Vladimir Poetin stuurde troepen naar Oekraïne in de hoop dat Zelenski binnen een paar weken omver zou worden geworpen en vervangen door “goede mensen met gezond verstand”, beweerde Berlusconi. De formulering lijkt op wat hij de Italiaanse openbare omroep RAI vertelde na de verkiezingen van september.

In een ander deel van de opname, dat werd gepubliceerd door het persbureau LaPresse, beweerde Berlusconi een krat wodka en een “mooie brief” van Poetin te hebben ontvangen voor zijn verjaardag. Hij voegde eraan toe dat hij de Russische leider Lambrusco-wijn had gestuurd. Nadat de clip was vrijgegeven, beweerde de partij van de voormalige premier dat hij verwees naar historische contacten met Poetin en niet naar recente gebeurtenissen.

Berlusconi, driemaal voormalig leider van de Italiaanse regering, onderhoudt al lang vriendschappelijke betrekkingen met Poetin, ook na zijn ambtstermijn als premier. Zijn deelname aan de rechtse coalitie heeft geleid tot beweringen dat het land een ommezwaai in het buitenlands beleid zou kunnen maken en zich zou kunnen verzetten tegen de door de VS geleide anti-Russische campagne onder Meloni. Na het winnen van de verkiezingen heeft zij herhaaldelijk haar steun voor de EU en de NAVO toegezegd.

Berlusconi reageerde dat het normaal is dat er tussen geallieerde, loyale, maar verschillende politieke krachten normale discussies zijn.

Echte verdeeldheid hebben we gezien – en blijven we zien – bij onze tegenstanders ter linkerzijde, zei hij.

Salvini, die ook op goede voet staat met Poetin, had eerder ook al aangekondigd dat er een einde moet komen aan de zelfmoordsancties in opdracht van de Yanks, maar beweert tegelijkertijd dat hij wel Oekraïne wil blijven steunen:

Salvini verbreekt de gelederen: 'Beëindig energiesancties tegen Rusland want we liggen op onze knieën'

Ik stel voor dat Berlusconi Meloni tijdens de onderhandelingen even laat wachten tot ze bij zinnen komt, zoals hij in het verleden bij een ander dom blondje deed:


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Meloni’s connecties met de Amerikaanse elite

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angie
Angie
4 maanden geleden

Een Trojaans paard dus. Ik had al zo mijn bedenkingen bij deze tante.

Johan
Johan
4 maanden geleden
Antwoord aan  Angie

comment image

It's me
It's me
4 maanden geleden

Als het goed is regelt de Gomorra het wel, en wel graag zsm Don.

Peter
Peter
4 maanden geleden
Laatst bewerkt op 4 maanden geleden door Peter
Rudolf
Rudolf
4 maanden geleden

Meloni is net zo’n trut als Truss, zal ook nog wel afgaan…Mijn eerste graadmeter bij allemaal is of ze vóór of tegen de wereldwijde medisch-farmaceutische WHO-Gates kwakzalverij zijn, de vaccinatienonsens etc. Alwie zo stom zijn dat ze in die gigantische kwakzalverij trappen of eraan meedoen om persoonlijk gewin zijn incompetente, totaal incapabele idioten dan wel zo snel mogelijk uit te schakelen criminelen….Laat ze even wat goed maken door die idiote immigratie af te stoppen als ze dát al kan..en dan gauw afvoeren die tante….

Johan
Johan
4 maanden geleden

Ik verkies het oude fascisme boven een burgervrouw die zich verkoopt aan het Aspen Institute

Beste mevrouw,

ik ben geen betweter, maar ik zou er nooit aan gedacht hebben u het vertrouwen te geven om in het openbaar een paar opmerkingen te maken over uw rol.

Ik begin met het laatste nieuws: u laat al uw uitspraken ten gunste van genserums die leed en dood hebben veroorzaakt van de sociale media verwijderen. Daar was en is ze zich van bewust. Zo zijn ook haar posts ter ondersteuning van de beruchte groene pas verdwenen.

Het is duidelijk dat zij deze regelingen heeft getroffen met het oog op het komende politieke overleg om de kiezers te blijven belazeren en stemmen te winnen. Dit alleen al geeft de maat aan van haar ethische en politieke consistentie, maar je speelt al heel lang politiek door misleiding.

U bent dezelfde persoon die zich haastte om lid te worden van het Aspen Instituut, dat de beerput is van het ergste globalisme en internationale speculatieve financiën. Ze aarzelde niet om in het Europees Parlement het voorzitterschap van de Conservatieve Partij op zich te nemen.

Haar houding, gedrag, politieke actie en partijpositionering zijn altijd functioneel geweest voor haar persoonlijke belangen, zelfs op familieniveau, zelfs om haar zwager tot lid van het Europees Parlement gekozen te krijgen.
Ik ken haar al heel lang en ze weet het, en ik herinner me haar verklaringen van trouw aan fascistische ideeën, haar schaamteloze Romeinse groeten, haar aping van wat we de fascistische liturgie zouden kunnen noemen. Dit was in de tijd van het Jeugdfront.

Men kan zijn ideeën behouden, zelfs door deel te nemen aan andere partijformaties die niet representatief zijn voor die ideeën, maar u hebt meer gedaan en bent verder gegaan dan enige maatregel om consensus en steun te verwerven voor uw politieke carrière, want, beste mevrouw Meloni, dit is hoe u politiek opvat en dat is als een instrument waarmee u carrière kunt maken.

Vandaag streeft u, net als iedereen, terecht naar het voorzitterschap van de Raad van Ministers, maar als u zelfs deze “carrière” zou bereiken, zou dat het einde zijn van een lange weg die geplaveid is met opportunisme, tegenstrijdigheden, politiek en ideëel verraad.

En zelfs abdicaties: u bent dezelfde persoon die publiekelijk verklaarde dat u geen fascisten in uw partij wilde. Wees er absoluut zeker van: echte fascisten houden zich er verre van, omdat ze heel goed weten dat het gevaar van rechts komt en de vijand de parasitaire bourgeoisie is. En je interpreteert het ergste rechts en de ergste bourgeoisie perfect.

Ik ben me ervan bewust dat ik, door haar nu als antifascist te crediteren, bijdraag aan haar politieke “carrière”. Ik verwacht geen bedankje, maar dat zou ze altijd moeten doen vanwege haar aangeboren gevoel voor opportunisme.
Zij is dezelfde die de regering-Monti vertrouwen gaf, die voor de beruchte wet-Fornero stemde, de evenwichtige begroting zelfs opgenomen in de grondwetstekst. U hebt niet voor het “begrotingspact” gestemd, alleen omdat u, zoals u zei, die dag niet in het Parlement was. Misschien had ze andere verplichtingen die haar beter uitkwamen.

Toen hadden we de pantomime van de valse oppositie tegen de regering van Mario Draghi die het Italiaanse volk kwelde, mede door u en uw partij die ten onrechte de naam draagt die door Goffredo Mameli is gecreëerd.

U verklaart dat u een “Atlanticist” bent, een trouwe aanhanger van de NAVO en voorstander van het sturen van Italiaanse wapens en soldaten naar Oekraïne. Ik begrijp dat ze voor haar ‘carrière’ de steun nodig heeft van de Amerikaanse Deep State die de wereld heeft bebloed en gebloed, maar verblind door haar ambities heeft ze elk gevoel voor politieke ethiek en zorg voor nationale belangen verloren. De weg die zij bewandelt is ook doordrenkt met bloed.

U behoort tot de politieke figuren die zich in de afgelopen tweeënhalf jaar, via het instrument van de vermeende epidemie, het meest hebben ingezet om niet alleen de economie en de politiek in de hoogste zin te verwoesten, maar vooral om het geweten van de burgers te verwoesten.”

https://www.ilgiornaleditalia.it/news/politica/390800/augusto-sinagra-lettera-aperta-giorgia-meloni.html