De Canadese premier Justin Trudeau zei dinsdag tegen een publiek dat de oorlog in Oekraïne een goede zaak is, omdat het de “energietransitie” van fossiele brandstoffen naar een koolstofvrij elektriciteitsnet helpt versnellen, meldt Breitbart.

Trudeau verklaarde dat Europa’s afhankelijkheid van Russische olie en aardgas het continent duidelijk in gevaar brengt en landen als Canada, met zijn overvloedige natuurlijke hulpbronnen, in staat stelt de dominantie over te nemen die landen als Rusland en China hebben verworven in zowel fossiele brandstoffen als industrieën zoals zeldzame aardmetalen, die worden gebruikt voor veel van de producten die nodig zijn voor een “groene” economie.

Nadat de oorlog in Oekraïne in februari een populair gespreksonderwerp werd, werd Trudeau een van Zelensky’s meest uitgesproken medestanders en bezocht hij Oekraïne zelf in mei.

Elders in het klimaatgesprek op dinsdag – gehouden in het Canadian Climate Institute – benadrukte Trudeau dat het idee dat klimaatverandering zowel reëel is als een zaak die moet worden aangepakt door hardhandig overheidsingrijpen “niet langer een politiek debat” is in Canada en betreurde dat klimaatgelovigen “veel tijd besteden aan het praten over … de uitdaging van het bestrijden van klimaatverandering” zonder “de kansen” te benadrukken.

Trudeau maakte de opmerkingen in een discussie onder leiding van Akshat Rathi van Bloomberg, gastheer van de podcast “Zero”.

Op de vraag of de huidige oorlog in Oekraïne “Canada’s energietransitie zou vertragen”, nu Europese landen op zoek gaan naar andere bronnen van fossiele brandstoffen dan Rusland, antwoordde Trudeau: “Nee! Het versnelt het.”

{…}

“Maar het toont ook aan dat we sneller van olie en gas moeten afstappen en het gas in ieder geval koolstofvrij moeten maken,” vervolgde hij, “zodat we niet afhankelijk zijn van Rusland, maar meer nog, niet als democratieën afhankelijk zijn van autocratieën.”

Trudeau beschuldigde westerse landen er vervolgens van hun economieën te “funderen” op dictaturen, wat de boodschap ondermijnt dat vrije samenlevingen zelfvoorzienend zijn en te verkiezen boven tirannieën.

Justin Trudeau sluisde miljoenen dollars Canadees belastinggeld naar het Wereld Economisch Forum van Klaus Schwab

“We hebben er sinds het begin van de oorlog in Oekraïne veel tijd in gestoken om erop te wijzen dat democratieën met vrijheden, rechten, doordachte kapitalistische modellen, de beste oplossing zijn voor mensen over de hele wereld”, zei Trudeau, “en ja, jullie zouden allemaal democratieën moeten worden, behalve dan dat we het feit dat die democratieën steunen op goedkope energie en goedkope grondstoffen uit landen die onze waarden of aanpak niet delen, min of meer vermijden.”

Trudeau betreurde: “We kunnen niet echt beweren dat democratie beter is voor de wereld, dat onze westerse beschaving in al haar vormen beter is, als ze afhankelijk is van autoritaire dictaturen.”

Hij bood Canada aan als het perfecte economische alternatief voor Rusland en China.

“Dat is waar Canada om de hoek komt kijken, juist, waar we het soort grondstoffen hebben dat je in Rusland of China vindt, maar we hebben arbeidsnormen, we hebben milieunormen, we hebben democratie, we hebben mensenrechten, we erkennen onze uitdagingen en fouten en we werken eraan om ze aan te pakken,” zei hij, “we hebben vrijheid van meningsuiting en politieke vrijheden die ons eigenlijk betrouwbaarder, robuuster en veerkrachtiger maken als handelspartners.”

Hoewel Canada al lang een veel betere reputatie heeft op het gebied van mensenrechten dan dictaturen als Canada of Rusland, heeft het leiderschap van Trudeau die begin dit jaar aanzienlijk in gevaar gebracht met zijn reactie op het “Freedom Convoy”, een reeks vreedzame protesten tegen de schendingen van de burgerrechten door Trudeau.

Trudeau rechtvaardigde regelmatig het ontnemen van rechten van degenen die er niet voor kozen zich te injecteren met coronavirusvaccins, door hen racistisch en seksistisch te noemen.

“Ze geloven niet in wetenschap/vooruitgang en zijn heel vaak misogynistisch en racistisch,” zei Trudeau vorig jaar over degenen die tegen de vaccinatieproducten kozen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Europese energiecrisis ‘goed’ – Bill Gates

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
5 maanden geleden

Dissident, sorry maar ik ben niet gecharmeerd van Breitbart, (een joods propaganda blad, net als bron).
Maar staat u vrij om artikelen van hun te vertalen en plaatsen op u zeer gewaardeerde blad, ik moet er niets van hebben en op mijn forum komen dergelijke berichten terecht in de afvalbak.

Petra
5 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL

Ik beoordeel op inhoud en niet of er al dan niet een Joods luchtje aan zit. Wat breder geïnformeerd worden is goed en nu juist hetgeen waar het in de MSM aan ontbreekt.
Dit bericht was de moeite waard om te lezen. U doet goed werk. Ga zo door!

Johan
Johan
4 maanden geleden
Antwoord aan  DissidentNL

Daar heeft u wel gelijk in, hun agenda word daar zeer breed uitgemeten. Mogelijk handig voor hen die nog niet geheel op de hoogte zijn.

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

Ongelofelijk die arrogantie en die zelfbewieroking van die idioot Trudeau.

Het lijkt wel alsof die gek zijn eigen onzin gelooft, dat hijzelf en zijn WEF bendeleden een soort van profeten zijn die hun krankzinnige religie te vuur en te zwaard aan de wereld moeten opleggen.

De westerse landen zijn zoals een zelfmoordcultus, een bende zombies geleid door een narcistische grootheidswaanzinnige gek.

Waar is de tijd gebleven, toen landen nog geleid werden door mensen die met hun twee voeten op de grond stonden, in plaats van in een droomwereld te leven.

Rene
Rene
4 maanden geleden

Deze huichelaar achter de billen van de VS mede Wef hufter verziekt Canada.
IK zie een frekkel Weg er mee. (Kinder TV)