Een recente maatregel van Duitsland om miljarden euro’s uit te trekken om zijn binnenlandse energie-industrie te steunen, heeft Franse ambtenaren woedend gemaakt, meldde The Telegraph woensdag op basis van hooggeplaatste bronnen in Parijs.

De Britse krant voegde eraan toe dat het team van president Emmanuel Macron vooral boos was op zijn directe tegenhanger, kanselier Olaf Scholz, meldt RT.

De Fransen zijn echt kwaad op de Duitsers, vooral op Scholz. Ze zeggen het niet in het openbaar, maar ze zijn woedend in privé… De Duitsers doen waar de Fransen vaak van worden beschuldigd: beslissingen nemen zonder hun partners te raadplegen om hun belangen te dienen”, vertelde een niet nader genoemde bron aan het persbureau.

In reactie daarop heeft de Franse president Emmanuel Macron een geplande ontmoeting met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, waar onder meer de energiecrisis zou worden besproken, uitgesteld. Eerder deze week bekritiseerde hij de stap van Scholz door te zeggen dat het een risico inhoudt op “verstoringen” in de energiezekerheid van de EU.

“Als we een coherente aanpak willen, moeten er geen nationale strategieën komen, maar een Europese strategie”, zei Macron tegen het Franse persbureau Les Echos.

De woordvoerder van Scholz, geciteerd door de Telegraph, erkende dat “er een aantal verschillende kwesties zijn die we momenteel behandelen… waarover we nog geen eensluidend standpunt hebben bereikt.”

Het steunpakket van Duitsland wekte ook de woede op van Paolo Gentiloni, Europees commissaris voor economie, en van de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, die opmerkte dat de EU “meer solidariteit” en “een gemeenschappelijke Europese oplossing” nodig heeft om de energiecrisis op te lossen. Gentiloni zei dat de Commissie het plan van Berlijn opnieuw zou bekijken.

De steun lijkt ook in strijd met het nieuwe pakket noodmaatregelen van de Europese Commissie om de energiecrisis te bestrijden, dat eerder deze week werd bekendgemaakt. In het ontwerpvoorstel, dat later deze week door de EU-leiders zal worden besproken, wordt uitdrukkelijk opgeroepen tot meer solidariteit tussen de leden van het blok bij de aanpak van energiekwesties, gezamenlijke gasaankopen en tijdelijke prijscorrectiemaatregelen voor Europa’s belangrijkste gasbeurs, de Nederlandse TTF.

Zal Duitsland de EU doen zinken?

Zoals Dissident eerder meldde kan:

Duitse subsidiewedloop de EU tot zinken brengen

Eén manier om dat te doen is het EU-project helemaal te laten zinken, en de aankondiging van kanselier Scholz vorige week donderdag zal een maatregel in die richting blijken te zijn. Scholz kondigde aan dat de regering “alles in het werk zal stellen” om de energieprijs omlaag te brengen en kondigde een gigantisch subsidiepakket van 200 miljard euro aan om Duitse huishoudens en bedrijven te beschermen tegen hoge energieprijzen. Dit pakket komt bovenop eerdere maatregelen, die naar verluidt 65 miljard euro waard zijn. Maar dat bedrag kan laag zijn.

Volgens gegevens van de Bruegel denktank, geciteerd door Politico.eu, heeft de Duitse regering in de 12 maanden tot september 2022 al meer dan 100 miljard euro uitgetrokken om huishoudens en bedrijven door de energiecrisis heen te helpen, naast nog eens 85 miljard euro om Duitse energiebedrijven overeind te houden. Volgens mijn berekeningen is dat €185 miljard, niet €65!

Als andere landen het voorbeeld van Duitsland volgen, zal dit een subsidiewapenwedloop ontketenen en het vuur van de Europese inflatie verder aanwakkeren. Het resultaat zal de ineenstorting van de euro zijn, net zoals de roebelinflatie in Rusland in 1991 werd aangewakkerd. Destijds verplichtte het IMF Rusland om de roebel te handhaven als gemeenschappelijke munt voor alle landen die uit de Sovjet-Unie zijn voortgekomen, waardoor elk van de 15 nieuwe landen werd gestimuleerd om roebelkredieten uit te geven ten behoeve van hun eigen economie, terwijl de inflatie voor alle andere landen werd aangewakkerd.

In zijn commentaar op de “go it alone”-subsidies van Duitsland suggereerde een EU-diplomaat dat dit het resultaat zou kunnen zijn: “We riskeren echt een subsidiewedloop met enkele van de grootste landen van de EU die tegen elkaar ingaan.” De vraag die we niet gemakkelijk kunnen beantwoorden – maar waar we snel achter zullen komen – is hoe snel de EU zal instorten. Waar we misschien nooit achter zullen komen is of Duitsland bewust wraak neemt op de EU.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Einde EU-dictatuur nabij ? – Hedgefondsen zetten in op een Italiaanse financiële ineenstorting

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
5 maanden geleden

De industrie of de bevolking subsidiëren als compensatie voor de hoge energieprijs is een bedrieglijke maatregel, want uiteindelijk moeten de belastingbetalers dit allemaal zelf terugbetalen, plus interest.

Bovendien wakkert een subsidieregeling de inflatie nog meer aan, doordat men minder zal bezuinigen, in de waan dat de prijs eigenlijk niet zo hoog is, dank zij de subsidies.

De beste en goedkoopste strategie is de hoge prijs gewoon laten betalen door de verbruiker, zodat de verbruiker zelf het initiatief zal nemen om sterk te bezuinigen.

Matt
5 maanden geleden

Als Duitsland nu eens toont dat ze (genderneutrale) ballen aan hun lijf hebben dan gooiden ze bezetter Amerika de deur uit, draaien de sancties tegen Rusland terug, zetten de kraan weer open en voor het nieuwjaar is zijn de problemen voorbij.
Niet die van Amerika natuurlijk dus die zullen er alles aan doen om bovenstaand scenario te voorkomen.

Marko
Marko
5 maanden geleden
Antwoord aan  Matt

Het is zeer opvallend dat zowel de fakenews media ( =openbare omroepen) als quasi alle politiekers van de EU weliswaar de mond vol hebben over de crisis en enkele lapmiddelen, maar dat er met geen woord gerept wordt om deze crisis gewoon te stoppen, nl. de maatregelen, die deze crisis in stand houden, af te schaffen.

eddy
eddy
5 maanden geleden
Antwoord aan  Marko

Deze crisis is gepland en gewenst Marko. Dit stopt pas als wij allen arme slaven zijn of dood.