De linkse bondskanselier van Duitsland heeft bevolen dat de drie resterende kerncentrales van zijn land ook na het eind van dit jaar in bedrijf moeten blijven.

Leden van de Duitse Groene Partij zijn woedend nadat de regerende bondskanselier, Olaf Scholz, de opdracht heeft gegeven om de resterende kerncentrales van het land ook na 2022 in bedrijf te houden, waarmee hij een eerder plan om de faciliteiten per 1 januari 2023 te ontmantelen heeft teruggedraaid.

Ondanks het tandengeknars van velen binnen de radicale groene fractie zal de verlenging van Scholz echter niet langer duren dan medio april, wat vragen oproept over hoe de Duitse regering de komende winter het licht in het land denkt te kunnen laten branden, aangezien de energiereserves die het land tot nu toe heeft weten op te scharrelen de komende maanden waarschijnlijk bijna volledig zullen zijn opgebruikt.

Volgens een bericht in Die Welt wordt met het bevel van Scholz om de drie nog bestaande kerncentrales in stand te houden een einde gemaakt aan een langlopend geschil tussen politici van de Groene en de Vrije Democratische Partij (FDP) binnen zijn coalitie.

Ondanks de aanhoudende problemen met de energievoorziening in het land, wilde de eerste partij dat twee van de drie kerncentrales alleen als reserve in bedrijf zouden blijven en dat de derde zoals gepland zou worden gesloten, meldt Breitbart.

Scholz heeft echter openlijk de kant van de FDP gekozen en zijn bevoegdheden als kanselier gebruikt om te gelasten dat alle drie de centrales voorlopig in bedrijf blijven, onder het voorbehoud dat ze uiterlijk op 15 april 2023 moeten worden gesloten.

Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen

Maar ondanks de woede van diverse groene agenda-liefhebbende grootheden in het land, roept de tijdelijke aard van Scholz’ verlenging vragen op over hoe het land zich precies door de winter van 2023-2024 wil slepen.

Hoewel het de vraag is of Duitsland de komende maanden zonder stroomstoringen en gastekorten zal kunnen overleven, zullen de gasreserves van het land die in de zomer zijn aangevuld, waarschijnlijk een grote bijdrage leveren om de kou en het donker af te weren.

Maar als de trend doorzet, kan het volgend jaar wel eens heel anders zijn. Aan het eind van de winter zullen de voorraden in het land waarschijnlijk sterk zijn uitgeput, terwijl het gebrek aan Russisch gas op de westerse markt het aanvullen van het verbruikte gas waarschijnlijk zal bemoeilijken.

Tot overmaat van ramp kan een dergelijke cyclus van gasloze zomers en koude winters nog jaren aanhouden, waarbij de Belgische minister van Energie eerder dit jaar waarschuwde dat de hele EU een tijdperk van energieonzekerheid tegemoet gaat dat tien jaar kan duren.

“De komende 5 tot 10 winters zullen verschrikkelijk zijn als er niets wordt gedaan”, schreef minister Tinne Van der Straeten. “We moeten optreden bij de bron, op Europees niveau, en werken aan het bevriezen van de gasprijzen.”


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Michael Hudson: Wat de ondergang van Duitsland zal betekenen voor de Euro

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
5 maanden geleden

De groenen doen zelfs geen moeite meer om hun masker van milieupartij op te houden: in hun arrogantie laten ze hun masker vallen en tonen wat ze altijd al waren: oorlogszuchtige Bolsjewisten, extremistische antiblanke haatorganisaties, slaafse dienaren van de internationale satanisten, aartsvijanden van de Europese beschaving.

De groenen zijn extreme voorvechters van de oorlog tegen Rusland, van massa-immigratie van primitieve rassen, en van het afschaffen van broodnodige energiebronnen.

Kortom: ze zijn voorstanders van alles wat Duitsland, en Europa in het algemeen, totaal zal kapotmaken.

Marco
Marco
5 maanden geleden

De bron lijkt mij Russisch gas. Het is allemaal niet zo ingewikkeld, Rusland excuses maken en toegeven dat de “regime change” is mislukt. NS1 en 2 repareren, indien mogelijk. De Amerikanen eruit flikkeren en een alliantie vormen met Rusland. Wie doet ons dan wat.

godsrighthand
godsrighthand
5 maanden geleden
Antwoord aan  Marco

ja Marco de US zal er alles aan doen om Rusland en Europa uit elkaar te houden, ze weten aan de andere kant van de grote plas dat ze verloren zijn als er een pact komt tussen Rusland en Europa… maar geloof me: DE GLOBALISTEN ZULLEN VERLIEZEN!

Kees
Kees
4 maanden geleden
Antwoord aan  Marco

Dat zal wel heel erg moeilijk worden. We moeten als europees volk ineens opstaan tegen de EU en deze vernietigen met de linkse regeringen. En dat zie ik toch niet ineens gebeuren maar het zal blijken de ENIGSTE oplossing zijn.

Qvic
Qvic
5 maanden geleden

Wat me telkens opvalt is dat de groenen zich zo makkelijk laten omkopen, want hun inzicht in de materie energie hebben ze geen flauw idee hoe dat werkt. Zoals die belachelijke uitspraak van Barbock die er klakkeloos van uitging dat elektriciteit een energie drager was. Toen haar gevraagd werd hoe ze de elektriciteits voorzieningen wilde waarborgen. Volgens haar kwam elektriciteit uit het stopcontact en dat werd aangevoerd door de bedradingen. Maar waar halen die bedradingen de elektriciteit dan vandaan, wist zij simpel weg niet. Dan sla je toch een flater van de bovenste plank en dat klopt zich op de borst dat zij alles beter weten. Met die intelligentie sloop je zo een land, zonder dat zij het zelf beseffen.

jef
jef
4 maanden geleden

versleten autobanden opstoken is de beste oplossing