De eerste dag van het congres van de Groene Partij werd gedomineerd door de oorlog in Oekraïne, wapenleveranties en de vraag wie nu precies schuld heeft aan de energiecrisis. Terwijl Robert Habeck de schuld bij de Russische president Vladimir Poetin legt, geeft Ricarda Lang de vorige regering de schuld van haar energiebeleid. Er is maar één ding dat de energiecrisis hoe dan ook zal beëindigen: wapenleveranties.

Gezien het gebrek aan Russische gasleveringen kampt Duitsland met een energieprobleem, meldt RT.de. Toch wil minister van Economische Zaken Robert Habeck (Bündnis 90/Die Grünen) vasthouden aan de door de Groenen geëiste energiewende. Want niet het mislukte klimaatbeleid van de afgelopen tien jaar, maar fossiele energie en kernenergie hebben ons “deze energie-noodtoestand gebracht, zij zijn niet de oplossing van het probleem, maar de oorzaak”, verklaarde de minister vrijdag op het congres van de Groene Partij.

Volgens Habeck is de oorzaak van al die problemen evenmin toe te schrijven aan een beslissing van de federale regering of van een regeringspartij. In plaats daarvan wees hij naar degene die het Westen graag als de bron van alle kwaad aanwijst: de Russische president Vladimir Poetin. “Het is de krankzinnige, barbaarse aanvalsoorlog van Poetin tegen het volk,” concludeerde de groene politicus.

Brutale kerncentrale leugen weerlegd: De Duitse overheid veroorzaakt opzettelijk een Mega-Blackout

En om er een einde aan te maken is de minister blijkbaar bereid alle middelen te gebruiken – ongeacht hoezeer de inwoners van Duitsland lijden onder de gevolgen van de economische sancties die het Westen aan Rusland heeft opgelegd:

“Poetin mag niet winnen. Wat de gevolgen ook zijn, Poetin mag niet winnen. Niet op het slagveld, niet in de economische oorlog tegen Europa en Duitsland.”

Duitsland moet investeren om uit deze crisis te geraken, riep Habeck op, verwijzend naar de economische gevolgen van het conflict met Rusland. Hij zei zich ervan bewust te zijn dat deze winter daarom ook zwaar zal zijn, “voor heel Duitsland” – maar ook voor de leden van de partij. Omdat veel Groenen vijandigheid ervaren, vervolgde Habeck. “Omdat we staan voor alles wat Poetin en zijn Duitse trollen haten.” Hij rekende het streven van de Groenen naar een geleidelijke afschaffing van fossiele brandstoffen, mensenrechten, persvrijheid en individuele vrijheid daartoe. “Ze haten dat allemaal. Maar we zullen niet zwakker worden door deze haat. We zullen sterker worden, we zullen ervan groeien, als partij, als Duitsland, als Europa, waarvan Oekraïne deel uitmaakt,” eindigde de minister zijn oorlogsverklaring.

Maar met zijn soms krankzinnig aanmatigende uitspraken bevond Habeck zich vrijdag op het federale partijcongres van de Groenen blijkbaar in goed gezelschap. De vice-voorzitter van de Duitse Bondsdag en groen politica Katrin Göring-Eckardt heeft alle deelnemers aan de zogenaamde energiedemo’s in Oost-Duitsland weggezet als splijtzwammen en opruiers. “Beste West-Duitsers, beste westerlingen, jullie kijken nu naar het Oosten, onder het motto: daar vinden de demo’s tegen de democratie plaats, daar willen we eigenlijk niet heen. Ik zeg nee,” zei Göring-Eckardt onder daverend applaus. Want volgens de groene politicus staat de meerderheid van de Oost-Duitsers nog steeds voor democratie.

“De meerderheid van de Oost-Duitsers gaat niet de straat op met opruiers en splijters.”

Op hen moet West-Duitsland bouwen. In verschillende Oost-Duitse steden geven veel burgers uiting aan hun gerechtvaardigde woede over de politieke grieven in Duitsland. Gezien de precaire situatie voor veel mensen worden tegenprotesten steeds zeldzamer. Ondertussen is het spectrum van politieke kwesties waarover ontevredenheid bestaat breed. De deelnemers eisten onder meer een voor de bevolking betaalbaar energiebeleid en ook betaalbare woonlasten. Verschillende demonstraties riepen ook op tot vredesonderhandelingen in het Oekraïne-conflict, stopzetting van wapenleveranties aan Oekraïne en intrekking van de sancties tegen Rusland.

De TOTALE economische ineenstorting van West-Europa is nu onvermijdelijk

En zo trekken de protestmarsen, die meerdere keren per week plaatsvinden, steeds meer mensen aan – uit alle politieke kampen. Dit is echter niet alleen politici een doorn in het oog. Ze zijn ook niet meer geïnteresseerd in de zorgen van de burgers, zoals duidelijk blijkt uit de verklaringen van Göring-Eckardt op het congres van de Groene Partij. In plaats van te reageren op de gezamenlijke oproep van een groot aantal Duitsers om geen wapens meer aan Oekraïne te leveren, stelde de groene politicus dat juist die wapenleveranties Oekraïne zouden helpen om een vreedzame revolutie te bewerkstelligen.

“Beste Oost-Duitsers, we hebben een vreedzame revolutie bevochten en gewonnen – en het was een geschenk. Zou het niet het minste zijn dat we de dappere Oekraïners nu met een grote meerderheid steunen – ja, met wapens, met onze solidariteit, met harten, geesten en met fondsen voor de wederopbouw?” vroeg ze. Dit geschenk dat Duitsland met de val van de Berlijnse muur heeft gekregen, vervolgde Göring-Eckardt, verplicht Duitsland ook om ervoor te zorgen “dat Oekraïne kan blijven vechten voor deze vrijheid, deze waarden – waarvoor het ons helpt te vechten – en dat wij er ook samen alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit lukt”.

En volgens de Groenen kan Oekraïne deze “vreedzame revolutie” alleen winnen als Duitsland nog meer wapens levert. Voor een groot deel van de Duitse bevolking moeten de eisen van Ricarda Lang, co-leider van de Groene Partij, gisteren eerder als een aanfluiting hebben geklonken. Ze vindt het goed dat er protesten zijn tegen groen beleid, zei Lang. Toch was ze ervan overtuigd “dat we meer wapens moeten leveren, dat we sneller moeten leveren”. De tijd van aarzeling is voorbij. Tegelijkertijd maakte zij ernstig bezwaar tegen het feit dat de Groenen door sommige demonstranten als oorlogszuchtigen werden afgeschilderd. Er was maar één oorlogszuchtige en dat was Poetin, was ze met haar partijgenoot Habeck eens.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


400 doden in 96 uur: Eerste Duitse district simuleert stroomstoring

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kevin
Kevin
5 maanden geleden

Verwijder deze waanzinnige groene Cult leden zo snel mogelijk. Zij zijn een gevaar voor ons allen.

Laatst bewerkt op 5 maanden geleden door Kevin
Petra
5 maanden geleden

Wapens zijn op zich juist, maar ze moeten ingezet worden tegen alles wat Groen is.

Ivanneau
Ivanneau
5 maanden geleden

Als je maar gezegend bent met twee hersencellen en die komen ook nog eens met elkaar in botsing dan krijg je zulk geraaskal. Voorspelbaar helaas.

loekie
loekie
4 maanden geleden
Antwoord aan  Ivanneau

mensen hebben 2 hersencellen…een linkse en een rechtse…bij de meesten werkt de rechtse niet…

Hagar
Hagar
5 maanden geleden

De groenen doen zelfs geen moeite meer om hun masker van milieupartij op te houden: in hun arrogantie laten ze hun masker vallen en tonen wat ze altijd al waren: oorlogszuchtige Bolsjewisten, extremistische antiblanke haatorganisaties, slaafse dienaren van de internationale satanisten, aartsvijanden van de Europese beschaving.

marko
marko
5 maanden geleden

De problemen met de energiebevoorrading, nl. het blokkeren van goedkope energie voor de EU, en al wat er uit voortkomt (transport, kunstmest, voedselvoorziening, glasverwerkingsbedrijven, ontmanteling van de economie …) kan maar opgelost worden als men het echte probleem aanpakt, nl stoppen met de sancties van de EU-commissie tegen de EU burgers en bedrijven, de sancties die men zogezegd tegen Rusland instelde. Deze begonnen effectief in de zomer van 2021, (o.a. het blokkeren van Nordstream 2)., 8 maand voor de nato oorlog tegen Rusland!

loekie
loekie
4 maanden geleden
Antwoord aan  marko

alle problemen kunnen opgelost door politiek/politici, en alles wat daaraan gelieerd is af te slachten