Afbeelding ter illustratie

Het aantal immigranten in Portugal is nog nooit zo hoog geweest: bijna 300.000 van de 500.000 inwoners van Lissabon worden bestempeld als immigranten, volgens een rapport van het persagentschap Globo Repórter.

In de Europese hoofdstad komen verschillende krachten van het globalisme samen, met als eindresultaat een stad zonder wortels, meldt REMIX. In Lissabon zijn hele wijken veranderd in Airbnb-appartementen en immigranten uit de hele wereld, met als eindresultaat dat de Portugezen niet langer het gezicht van de hoofdstad zelf zijn.

Globo Repórter sprak met mensen uit Bangladesh, India en enkele Brazilianen, die de meerderheid van de immigranten in Lissabon zijn geworden.

Op hetzelfde moment dat dit een diversiteit aan culturen heeft gecreëerd is er concurrentie ontstaan voor banen en huisvesting. Sinds 2017 zijn de klachten over xenofobie in Portugal met meer dan 430 procent gestegen, een dilemma dat de stad en het land zelf nog moeten oplossen.

Ook informeel werk neemt toe. De krant sprak met Bayê, die vanuit Dakar, Senegal, naar Lissabon kwam. In het Afrikaanse land was hij schilder. In Portugal is hij ambachtsman. Bayê werkt dagelijks onafgebroken en verdient tot 1000 euro per maand.

In het hele land is het aantal vacatures enorm, maar de Portugezen zijn niet geïnteresseerd in banen voor mensen met een laag opleidingsniveau. Bovendien heeft de globalisering de Portugese beroepsbevolking uitgehold: veel jonge Portugezen trekken naar elders in Europa, waar het werk beter wordt betaald. Daarom is er een tekort aan arbeidskrachten in het land, vooral in de hoofdstad, maar het aantal toeristen groeit als nooit tevoren.

Daardoor zijn er in veel wijken in Lissabon meer accommodaties dan woningen. In de afgelopen 10 jaar verloor alleen al het historische centrum 8.000 bewoners, die vaak zijn vervangen door vakantiewoningen. Als gevolg daarvan zeggen veel inwoners dat de stad steeds meer een voorpost is voor Airbnb-verhuur en goedkoop toerisme.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De Duitsers zijn bijna uitgeroeid: 25% van de inwoners is niet-Duits en 50% van de jeugd

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Volgens onze eigen demoncratische tirannen zitten we momenteel met een vluchtelingentoestroom, nog erger dan in 2015.

Hoog tijd dus om alle invasieve exoten buiten te sturen.

Inclusief de Zelenskies.

Ze zitten hier op onze kosten te relaxen, ademen onze kostbare zuurstof in, eten ons voedsel en drinken ons water, stoten dag en nacht dodelijk stikstof en het planeetvernietigende broeikasgas CO2 uit, waardoor wij onze eigen veestapel in opdracht van Europa moeten uitroeien, en onze landbouwgrond moeten laten verwoestijnen, waardoor wij allemaal zullen omkomen van de honger.

De winter is op komst, dus stuur de immigranten allemaal weg, want wij zullen onze energie en voedsel en ruimte en woningen en zuurstof zelf broodnodig hebben.

Deze komedie heeft al veel te lang geduurd.

Matt
3 maanden geleden

comment image

Dee
Dee
3 maanden geleden

Portugal heeft bepaalde afspraken met haar voormalige kolonien waardoor inwoners van die gebieden voorrang krijgen. Tja, en de meesten willen naar Lisboa, want daar is er de meeste kans op werk. Maar sociale voorzieningen zijn hier nauwelijks. Geen uitkering, je krijgt hier niet zomaar gratis en voor niks een huis. Je zult moeten werken als je het hier wil redden. Buitenlanders krijgen hiet hetzelfde als de Potugezen. Niemand wordt voorgetrokken. Daarom hebben wij hier ook maar heel weinig mensen uit moslimlanden. Die trekken van narigheid weer weg omdat de wegen hier niet met goud geplaveid zijn zoals in het westen. Daarom klagen ook de Ukri’s hier steen en been en willen het liefs naar west Europa.
Trouwens is Algarve voor 60% Brits. De Portugezen die daar zijn werken veelal in de restaurants en cafe’s of in de tuinen van de rijke Britten.
Verder is Lisboa onbetaalbaar aan het worden doordat rijke buitenlanders alles opkopen daar. Beter is het te verblijven in centraal Portugal of in het noorden.

It's me
It's me
3 maanden geleden

Straks Winter en kunnen ze mooi met dat asiel tuig de kachel aanmaken of in de centrale vuilverbranding voor stadsverwarming

Laatst bewerkt op 3 maanden geleden door It's me
Qvic
Qvic
3 maanden geleden

Zodra de eerste bommen in de Europese hoofdsteden gaan vallen, krijgen met een enorme grote volksstroom te maken dat ze weer massaal terug naar hun thuis landen gaan. Vooral als hier de honing potten leeg zijn.