Oekraïne ligt in puin. De NAVO arsenalen zijn leeg. Het enige dat de NAVO nog kan doen is een atoomoorlog starten. Misschien is het verstandig van Poetin om nu weer rustig aan te doen.

Tijd is in het voordeel van Rusland. Westerse economieën zijn begonnen aan een exponentiële spiraal naar beneden. De transgenderlegers zijn uitgeput.

De winter komt eraan. Volksopstanden in Europa zijn onvermijdelijk. Rassenrellen omdat diversiteit onze grootste kracht is, in de VS liggen in het verschiet. Negers zijn destructiever dan een atoombom en die hebben vrij spel gekregen.

In Nederland heeft de gehele NPO besloten dat bejaardenomroep ON van de buis moet omdat ze het gewaagd hebben het woord ‘neger’ te gebruiken.

Het is wel een beetje teleurstellend dat Poetin wil stoppen net nadat hij generaal Armageddon aangesteld heeft en er eindelijk een beetje vaart in de actie kwam.

Het Russische arsenaal is meer dan toereikend om het niveau van de aanvallen van de afgelopen dagen een half jaar vol te houden.

Volgens schattingen van Amerikaanse denktanks beschikt Rusland over ten minste 1.830 conventionele OTR’s en hun overbrengingsmiddelen, wat het mogelijk maakt de kritieke infrastructuur van Oekraïne gedurende zes maanden in partijen van 100 raketten per dag aan te vallen, zelfs zonder rekening te houden met aanvulling vanuit bestaande productiefaciliteiten.

RT:

De meeste door Rusland geviseerde sites zijn geraakt, verklaarde de president

Er is momenteel geen behoefte aan extra grootschalige raketaanvallen op Oekraïense doelen, zei de Russische president Vladimir Poetin vrijdag.

Tijdens een persconferentie in Astana, Kazachstan, legde hij uit dat het Russische leger nu andere doelen nastreeft, aangezien slechts zeven van de ongeveer 29 door het Russische ministerie van Defensie aangewezen doelen niet zijn geraakt bij een bombardement eerder deze week.

“Maar deze objecten worden geleidelijk afgewerkt. Er is geen behoefte aan grote aanvallen, althans voorlopig,” zei Poetin.

Woensdag maakte de Oekraïense minister van Energie, German Galushchenko, volgens CNN bekend dat ongeveer 30% van de energievoorzieningen van het land zijn beschadigd tijdens twee opeenvolgende dagen van Russische aanvallen.

Poetin zei dat Moskou niet de bedoeling heeft Oekraïne als land te vernietigen, en dat de huidige situatie een reactie is op vijandige acties van Kiev. Hij legde uit dat als Oekraïne de watertoevoer naar de bijna tweeënhalf miljoen inwoners van de Krim niet had geblokkeerd, de Russische troepen het land niet hadden hoeven binnenvallen om het weer open te stellen.

“Als zij dit niet hadden gedaan, zouden er geen andere tegenacties zijn geweest,” merkte de president op, eraan toevoegend dat de recente aanval op de Krimbrug Moskou er nu ook toe dwingt “tien keer na te denken” over hoe belangrijk het voor Rusland is een verbinding met de Krim over Oekraïens grondgebied tot stand te brengen.

Op de vraag of hij het besluit om een militair offensief tegen Oekraïne te beginnen betreurde, benadrukte Poetin dat “alles wat vandaag gebeurt op zijn zachtst gezegd onaangenaam is”. Niettemin benadrukte de Russische leider dat “dit alles iets later zou zijn gebeurd, maar alleen in slechtere omstandigheden voor ons,” met het argument dat de acties van Moskou tijdig en correct waren.

Poetin schijnt nog steeds te denken dat deze oorlog te beëindigen valt door te de-escaleren.

Dan heeft hij (maar hij is natuurlijk veel slimmer dan ik, dus wat denk ik wel niet) niet begrepen dat de VS absoluut niet zullen inbinden. Voor de VS gaat dit om het behoud van de totalitaire alleenheerschappij. Die tijd is voorbij, de vraag is hoeveel schade de VS bereid is de rest van de wereld te doen voor het dat accepteert.

Verstandige Europese politici zouden de VS daar op moeten wijzen en proberen te redden wat er te redden valt voor we in totale chaos verzinken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Stoltenberg: De NAVO is in oorlog met Rusland

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dee
Dee
3 maanden geleden

Tja, denk niet dat het westen zal inbinden.
Wij zijn ten slotte aan het build back betteren.
En daarvoor moet alles eerst kapot.
Ben benieuwd of Putin hierop een antwoord heeft.

Johan P
Johan P
3 maanden geleden

Auteur wil weer eens dat Putin doet wat de auteur wil. Uiteraard zonder te veel na te denken.
Uiteraard zet Putin nu niet in op grootschalife acties. Het is nu herfst, nat en daardoor modderig, wat een grondoffensief lastig maakt, maar als de grond straks bevroren is wordt dat een ander verhaal.
De laatste maanden hebben ook aangetoond dat de geleverde westerse wapens nauwelijks serieuze gevaren opleveren voor de Russische systemen. Voor de burgers wel, maar niet echt voor de troepen. Navolanden maken hun arsenalen leeg, wat het makkelijker maakt op ze te vernietigen.
Het is slimmer te wachten totdat Rusland klaar is voor de volgende fase dan te reageren iedere keer als een commentator dat graag ziet

Itsme
Itsme
3 maanden geleden

Nee heij wil tot NA 8 november wachten vanwege de midterm verkiezingen in de VS. Als Biden dat overleefd dan gaat hij pas verder. Want de meesten snappen nu wel dat de VS verloren heeft. Eerst Kaboel en nu KIEV