Omdat het natuurlijk een fantastische timing is… De NAVO is van plan door te gaan met de geplande nucleaire oefeningen volgende week, ondanks de toenemende nucleaire retoriek rond de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, waarbij ook president Joe Biden slechts enkele dagen geleden waarschuwde voor het risico dat de wereld getuige zou zijn van een “Armageddon” in zeer controversiële opmerkingen.

Secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO bevestigde dinsdag in verklaringen dat de “Steadfast Noon”-oefeningen, die jaarlijks worden gehouden en ongeveer een week duren, zonder uitstel zullen doorgaan, meldt Zero Hedge. “Het zou een heel verkeerd signaal zijn als we nu plotseling een routineoefening die al lange tijd gepland is, zouden afgelasten vanwege de oorlog in Oekraïne. Dat zou absoluut een verkeerd signaal zijn”, zei hij tijdens een persbriefing aan de vooravond van een bijeenkomst van de NAVO-defensieministers in Brussel.

Hij benadrukte dat het, in plaats van extra risico’s te nemen in dit huidige verhoogde klimaat van spanningen, het beste is om “standvastig” te blijven in het uitvoeren van voorspelbaar gedrag. “Als we nu in Moskou aanleiding zouden geven tot misverstanden, misrekeningen over onze bereidheid om alle bondgenoten te beschermen en te verdedigen, zouden we het risico van escalatie vergroten”, redeneerde Stoltenberg.

Als onderdeel van de oefeningen zullen vliegtuigen met kernkoppen worden ingezet bij schijnaanvallen, maar ze zullen geen echte bommen dragen, verzekert Brussel. Het is echter volkomen onvoorspelbaar hoe Rusland zal reageren en of zijn leger eventueel zal besluiten zich aan dergelijke oefeningen te spiegelen.

Pas op voor nucleaire valse vlag die Rusland de schuld geeft

“Veertien van de 30 NAVO-landen zullen deelnemen aan de oefening, die gepland was voordat Rusland in februari Oekraïne binnenviel”, aldus de Associated Press over de oefeningen van volgende week. “Het grootste deel van de manoeuvres zou op meer dan 1000 kilometer van Rusland plaatsvinden, zei een NAVO-functionaris.”

Drie NAVO-leden onderhouden hun eigen nucleaire arsenalen – de VS, Frankrijk en Groot-Brittannië, terwijl anderen deze kernwapens onderbrengen als onderdeel van een nucleair uitwisselingsprogramma van de alliantie. Polen heeft deze maand controversieel aan Washington aangeboden dat het klaar en bereid is om Amerikaanse kernwapens te herbergen in de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne. De Amerikaanse regering heeft deze mogelijkheid op korte termijn afgewezen, omdat zij hierin een waarschijnlijk onnodige escalatie met Moskou ziet.

Maar ondanks alle NAVO-praat om de zaken “voorspelbaar” te houden – inclusief deze komende nucleaire oefeningen – geven sommige hoge NAVO-functionarissen nog steeds grimmige waarschuwingen, aldus Reuters:

Een Russische nucleaire aanval zou het verloop van het conflict veranderen en vrijwel zeker een “fysieke reactie” uitlokken van Oekraïense bondgenoten en mogelijk van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, zei een hoge NAVO-functionaris woensdag.

De functionaris benadrukte dat Rusland “ongekende gevolgen” te wachten staan als Vladimir Poetin kernwapens gebruikt in Oekraïne en “vrijwel zeker een fysieke reactie van veel bondgenoten en mogelijk van de NAVO zelf” zou uitlokken. De woorden werden uitgesproken aan de vooravond van een vergadering van de NAVO-“nucleaire planningsgroep” achter gesloten deuren.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


VS plannen (nog een) valse vlag in Oekraïne, willen Rusland erin luizen voor NUKE-aanval – Moskou

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
henkie
henkie
3 maanden geleden

Vladimir gaat helemaal geen “kernwapens” gebruiken in Ukra, dat is veel te dicht bij huis. Als ze gebruikt worden, is op een plaats ver weg van Europa in een land dat de laatste 150 jaar alle oorlogen ter wereld heeft veroorzaakt. Het land dat zichzelf als de leider/lijder van de NATO Noord Atlantische Terroristen Organisatie ziet. Daarnaast is het nog de vraag of die wapens echt bestaan?

Pure Blood
Pure Blood
3 maanden geleden

Het lijkt wel een stel verwende kleuters met gevaarlijk speelgoed.
Het is de idiotie ten top. Die malloten voeden zich met angst van de burger óf het zijn verwende kutkinders met een klotejeugd die wat te compenseren hebben…. Anders kan ik het niet uitleggen.

Petra
3 maanden geleden

Welk signaal zouden we afgeven als we dit keer afzien van deze oefening?

Ik denk het signaal dat we in het lopende conflict in Ukraïne geen kernwapens willen gebruiken.

Dat zou een verstandig signaal zijn.

Nu geven we het signaal af dat we niet verstandig zijn maar levensgevaarlijke idioten.