Alleen complotdenkers zien hier kwade opzet: Moderna CEO Stéphane Bancel bevestigde onlangs in een interview met Sky News Australia dat zowel Moderna als de controversiële mRNA-technologie als geheel waarschijnlijk niet zouden hebben overleefd zonder de zogenaamde pandemie. Covid-19 was een echte meevaller voor de farmaceutische industrie, schrijft Report24. Wie gelooft er nog in toeval?

In het gesprek met Sky News Australia, dat op 9 oktober werd uitgezonden, lag de nadruk aanvankelijk op de nieuwe Spikevax-booster, die zijn zogenaamde werking ook tegen de Omicron-varianten zou moeten hebben. In de loop van het programma ging de presentator echter ook in op de crisis waarin de mRNA-technologie zich vóór Covid-19 bevond: In deze tak van onderzoek waren eerder enorme investeringen gedaan, maar er waren weinig vooruitzichten dat deze in de nabije toekomst zouden renderen. Bancel was het eens met de opmerking van de woordvoerder van Sky News dat Moderna en haar mRNA-technologie zouden zijn ingestort en verdwenen als de “pandemie” er niet was geweest, en prees zichzelf en zijn bedrijf voor de miljarden dollars die eerder in de ontwikkeling van de technologie waren gestoken, ook al was de winst nog niet in zicht.

In het onderstaande deed de Moderna CEO ook verslag van de projecten waaraan het bedrijf momenteel werkt. Hoewel momenteel alleen het Covid-vaccin van Moderna op de markt is, is het bedrijf van plan om in de toekomst nog meer gentherapieën te verkopen. Het is interessant op te merken dat mensen met hartproblemen een van de doelgroepen van het bedrijf zijn. Het bedrijf werkt aan een programma waarbij mRNA wordt geïnjecteerd in de hartspier van patiënten die een hartaanval hebben gehad om de vorming van nieuwe bloedvaten te stimuleren. Als dit op de markt zou worden gebracht, zouden slachtoffers van de bijwerkingen van het mRNA-vaccin potentiële klanten van het nieuwe product kunnen worden. De presentator merkte op: “De ironie van Covid is dat het u in zekere zin in staat stelde deze andere gebieden te ontwikkelen vanwege de inkomsten die het opleverde.”

De lezers van Report24 waren al op de hoogte van de moeilijke situatie waarin de gentherapie zich bevond voordat SARS-CoV-2 opdook, toen een insider uit de industrie in januari een gedetailleerd gastartikel schreef:

Hoewel er al tientallen jaren onderzoek wordt gedaan naar gentherapie, is de hausse tot nu toe uitgebleven. Dit komt doordat de ontwikkeling van één enkele gentherapie vele jaren in beslag neemt en honderden miljoenen dollars verslindt. Daarom zijn gentherapieën tot nu toe alleen gebruikt tegen zeldzame, meestal levensbedreigende ziekten. Maar ook hier bleven de verhoopte resultaten helaas uit, zodat de kosten voor dergelijke therapieën niet konden worden gerechtvaardigd. De duurste gentherapie tot nu toe, Glybera, die slechts een miljoen euro kostte, werd van de markt gehaald omdat hij niet winstgevend was. Om gentherapieën goedkoper te maken en toch veel geld te verdienen, heb je een grote groep patiënten nodig. Vóór COVID-19 bevond de gentherapie zich dus in een echte crisis en leken snelle goedkeuringen en grootschalige toepassing nog lichtjaren weg.

Er was dus een strategie nodig om de gentherapie weer op de rails te krijgen. Als het in een snel proces veilig zou kunnen worden gemaakt en toegepast op wijdverspreide ziekten zoals kanker, zouden niet alleen de eerdere investeringen kunnen worden afgeschreven, maar zouden ook winsten van onvoorstelbare omvang kunnen worden gegenereerd. Maar voor het welslagen van deze aanpak waren twee dingen nodig: een groot aantal proefpersonen en de acceptatie in brede lagen van de bevolking. De “dodelijke pandemie” die uit het niets de wereld overspoelde was daarom een gelukstreffer en een unieke kans om eindelijk gentherapieën te testen in een enorme studiepopulatie.

Kritische waarnemers zullen het uiterst moeilijk vinden om aan te nemen dat dit nog steeds toeval is. Reeds in de eerste weken en maanden van de zogenaamde pandemie werd duidelijk dat Covid-19 alleen een gevaar vormde voor oude en reeds zieke mensen. Massale vaccinatiecampagnes voor de hele bevolking waren op geen enkel moment gerechtvaardigd – zelfs een directeur van Pfizer gaf dit onlangs toe. Een mogelijke bescherming tegen transmissie door vaccinatie was ten tijde van de goedkeuring nog niet eens getest, dus alle beweringen in die richting waren feitelijke leugens en het argument voor wereldwijde verplichte vaccinatie was niets anders dan bedrog. Voor farmaceutische bedrijven als Moderna, Pfizer en BioNTech daarentegen heeft het sprookje van de dodelijke pandemie in ongekende mate vruchten afgeworpen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Uitgelekte documenten: Moderna-vaccin was volledig ontwikkeld voordat COVID-19 opdook

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Albert
Albert
3 maanden geleden

Jaren terug al een artikel in Newsweek of Time Magazine (herinner niet welke precies, kocht beide steeds om in vliegtuig te lezen) gelezen over Moderna en hun mislukte mRNA experimenten, die toen al op 10 jaar tijd biljoenen verslonden hadden aan geld van “investeerders” (lees Gates en anderen).