De aankoop van Corona-vaccins door de EU, ter waarde van vele miljarden, is het doelwit van het Europees Openbaar Ministerie, meldt het Oostenrijkse OE24.

“Het Europees Openbaar Ministerie (EPPO) bevestigt dat het een onderzoek instelt naar de aankoop van Covid 19-vaccins in de Europese Unie”, maakte het bureau vrijdag bekend. Deze bevestiging is “het gevolg van de extreem grote publieke belangstelling”. Verdere details worden op dit moment niet bekendgemaakt.

Herhaalde kritiek op geheime contracten

Tijdens de pandemie had de EU-Commissie namens de lidstaten onderhandeld over contracten voor honderden miljoenen doses vaccins en deze afgesloten. De procedure werd herhaaldelijk bekritiseerd omdat de contracten slechts gedeeltelijk openbaar werden gemaakt of omdat de levering van het vaccin vertraging opliep.

Druk op Von Der Leyen neemt toe nu Pfizer CEO afziet van getuigenis voor Covid-panel EU-Parlement

Geen details over onderzoeken

Wat het Openbaar Ministerie nu precies onderzoekt, blijft onduidelijk. Maandenlang was er vooral kritiek op een deal voor maximaal 1,8 miljard doses van Biontech/Pfizer in het voorjaar van 2021. Het contractvolume werd destijds geschat op 35 miljard euro. Zoals gemeld door de New York Times, was persoonlijk contact tussen von der Leyen en Pfizer CEO Albert Bourla doorslaggevend voor de deal. Ze zouden ook tekstberichten hebben uitgewisseld.

De EU-Commissie weigerde journalisten toegang te geven tot de tekstberichten in kwestie. Volgens een in september gepubliceerd verslag heeft de Europese Rekenkamer geen gevraagde informatie over de deal ontvangen. De Europese Ombudsman Emily O’Reilly bekritiseerde scherp de acties van de EU Commissie.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Miljardendeal met BioNTech en Pfizer: zo corrupt is Ursula von der Leyen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Er zijn duizend goede redenen om de EU af te schaffen.

Hopelijk vormt dit covid schandaal de laatste nagel in de doodskist van deze duivelsorganisatie.

Laatst bewerkt op 3 maanden geleden door Hagar
Jan
Jan
3 maanden geleden

Het is een totale illusie om te denken dat dit zogenaamde “onderzoek” maar ook iets zal opleveren. Dit wordt heel snel onder het grote brusselse EU tapijt geveegd. Ons kent ons en ze zullen elkaar daar NOOIT EN TE NIMMER afvallen !
De arrogantie van von der Leyen, die reeds in Duitsland in opspraak kwam door een corruptie schandaal over wapenaankopen voor het leger en daarom snel werd weggemanoevreerd naar Brussel om een justitieel onderzoek te ontlopen, is verbijsterend en het is nog verbijsterender dat ze er tot op heden mee lijkt weg te komen.
In Brussel is werkelijk ALLES mogelijk. Ze leven daar totaal BOVEN de wet.
Reden om zo snel mogelijk die totaal verrotte institutie te verlaten !

KravWarrior
KravWarrior
3 maanden geleden

Tijd om deze doos (en vele andere politici) naar Nurnberg te sturen (hang ‘m high !!!) !