De EU is het als altijd lekker oneens. Het Westen gaat helemaal in full-overdrive over kernwapens in ene, maar Poetin heeft er nooit mee gedreigd.

Poetin heeft in zijn recente toespraken alleen nog eens het Russische standpunt inzake gebruik van kernwapens uiteengezet:

  • Geen First Use
  • Alleen bij een existentiële bedreiging van Rusland

Rusland wordt noch militair, noch economisch bedreigd, want het Westen is veel zwakker. Rusland zet dus alleen kernwapens in als het Westen, dat daar steeds vaker mee dreigt omdat het alles aan het verliezen is, die als eerste inzet.

Het zijn de VS die gespeculeerd hebben om als eerste kernwapens te gebruiken. Dat hebben ze al eens gedaan trouwens tegen Japan, dat toen al lang verslagen was, maar ze wilden de kans niet laten liggen om Rusland te laten zien wat ze hadden en om de enige Christelijke stad in Japan, Nagasaki, te vernietigen.

Trump speelde zowel in 2017, 2018 als 2019 met het idee om ‘tactische’ kernwapens in te zetten tegen Iran en Noord-Korea; “Waarom gebruiken we ze niet als we ze hebben”.

Het is een wereldoorlog om de hegemonie van de VS en de VS kunnen met conventionele middelen nooit van Rusland winnen. Ik heb me al eens eerder afgevraagd of de VS hun neergang zouden accepteren of dat ze zo driest zullen zijn de hele wereld mee te slepen in hun ondergang.

Dat is het grote gevaar; dat de VS weigeren te accepteren dat ze niet langer de alleenmacht zullen hebben en dan uit pure frustratie de hele wereld opblazen.

Als wij in Europa verstandige politici zouden hebben, zouden ze aandringen bij de VS op de-escalatie, maar het zijn allemaal pedo’s of erger die door de CIA gechanteerd worden en dus aan de leiband van de VS lopen.

Russisch leger zal worden “vernietigd” als Poetin kernwapens gebruikt: EU Borrell

Waar haalt die gek het vandaan. Wat wou hij doen, met zijn transgenderleger opmarcheren naar Moskou?

Hij zei al eerder dat de strijd op het slagveld beslist zou worden. De seniele Portugees beweerde ook dat de sancties werken.

Chef-diplomaat EU spreekt zich uit voor een militaire oplossing voor het Oekraïens-Russische conflict

AntiWar.com:

Josep Borrell, hoofd buitenlandse zaken van de EU, heeft donderdag gedreigd dat de westerse mogendheden het Russische leger zullen “vernietigen” als Moskou kernwapens gebruikt in Oekraïne.

“Poetin zegt dat hij niet bluft. Welnu, hij kan zich geen bluf veroorloven, en het moet duidelijk zijn dat de mensen die Oekraïne steunen en de Europese Unie en de lidstaten, en de Verenigde Staten en de NAVO evenmin bluffen,” zei Borrel op een evenement van de Europese Diplomatieke Academie in Brugge, België.

“Elke nucleaire aanval op Oekraïne zal een antwoord opleveren, geen nucleair antwoord maar zo’n krachtig antwoord van militaire zijde dat het Russische leger zal worden vernietigd,” voegde hij eraan toe.

De waarschuwing van Borrel kwam toen de ministers van Defensie van de NAVO de tweede dag van hun besprekingen in Brussel hielden, waaronder een vergadering achter gesloten deuren van de nucleaire planningsgroep van de alliantie, het orgaan dat het nucleaire beleid van de NAVO uitstippelt en evalueert.

Secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO waarschuwde Rusland ook voor het gebruik van kernwapens en zei dat dit “ernstige gevolgen” zou hebben. Maar hij zei dat de kans dat de NAVO een kernwapen gebruikt “extreem klein” is.

Toen hij vorige maand een gedeeltelijke mobilisatie aankondigde, waarschuwde de Russische president Vladimir Poetin dat Rusland alle beschikbare wapens zou kunnen gebruiken om zijn “territoriale integriteit” te verdedigen.

Russische functionarissen benadrukken dat de opmerkingen van Poetin niets nieuws waren en binnen de reeds lang bestaande militaire doctrine van Rusland vielen, die zegt dat kernwapens kunnen worden gebruikt als het land geconfronteerd wordt met een “existentiële bedreiging”.

Maar de waarschuwing was veelzeggend omdat Rusland zijn grondgebied heeft uitgebreid door gebieden in Oekraïne onder zijn controle te annexeren, en andere Russische functionarissen expliciet hebben gezegd dat zij de nieuwe gebieden met kernwapens zouden kunnen verdedigen.

Gebaseerde Macron zegt dat het hem niets kan schelen als Rusland Oekraïne nuket

Een heleboel flikkers vinden dat niet leuk omdat het truttige mietjes zijn die niet kunnen omgaan met een echte Rothschild-homo die het helemaal niets kan schelen als Oekraïne wordt gebombardeerd.

RT:

President Emmanuel Macron onthulde te veel toen hij zei dat Frankrijk niet zou reageren op het gebruik van kernwapens door Rusland in Oekraïne met zijn eigen arsenaal aan kernwapens, heeft de Britse minister van Defensie, Ben Wallace gezegd.

Macron wees er woensdag in een interview op dat de nucleaire doctrine van zijn land “berust op de fundamentele belangen van de natie. Die zijn duidelijk gedefinieerd en zouden in het geheel niet direct worden beïnvloed als er bijvoorbeeld een ballistische nucleaire aanval zou plaatsvinden in Oekraïne, in de regio.” De Franse leider tweette op dezelfde dag ook dat Frankrijk “geen wereldoorlog wil”.

Geen idee wat Macron denkt te bereiken, maar het officiële beleid van de VS is dat ze een wereldoorlog willen.

De NAVO heeft zowel Rusland als China de oorlog verklaard en dreigt met een nucleaire aanval

Wallace werd gevraagd naar de opmerkingen van de Franse president toen hij donderdag in Brussel een vergadering van NAVO-ministers bijwoonde. “Het onthult de hand van president Macron,” zei hij.

“Ons standpunt is dat als Rusland een kernwapen zou gebruiken, er ernstige gevolgen zouden zijn voor Rusland”, legde de defensiesecretaris uit.

Ongenoemde NAVO-functionarissen vertelden de krant The Telegraph ook dat de woorden van Macron de “principes van afschrikking” bedreigden. De bronnen wezen erop dat “we niet in details treden over scenario’s.”

Tijdens het evenement herhaalde NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg dat “[de Russische president] Poetin weet dat als hij een kernwapen gebruikt in Oekraïne, dit ernstige gevolgen zal hebben voor Rusland”, zonder uit te weiden over wat die gevolgen zouden kunnen zijn.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Generaal Armageddon schakelt Oekraïense luchtverdediging uit zodat hij met bommentapijten kan beginnen – Totale paniek in het Westen

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

In een rechtvaardige wereld zouden oorlogstokers zoals Borrel en Stoltenberg worden geradbraakt en gevierendeeld, maar aangezien wij zeer ver verwijderd zijn van een rechtvaardige wereld, zullen zij ongestraft haat en verderf mogen blijven prediken.