Slechts drie maanden na zijn pensionering als hoofd van de Parijse politie waarschuwt Didier Lallement dat Frankrijk afstevent op een maatschappelijke ineenstorting waardoor op een dag Franse troepen nodig zullen zijn om het Élysée-paleis, de residentie van de president van de Republiek, te bewaken.

De controversiële Lallement beschrijft een “donkere visie op de samenleving” in een nieuw boek getiteld “De Noodzakelijke Orde”, dat een Frankrijk voorstelt “dat wordt opgevreten door individualisme, samenzwering, islamisme en survivalisme”, samen met wat hij “de Uber-isering van de drugsmarkt” noemt.

Volgens het Franse mediakanaal Valeurs Actuelles is er echter één gebied waarop Lallement’s boek zich in het bijzonder richt: het onderwerp illegale immigratie. De voormalige Parijse politiechef schrijft dat “één op de twee misdrijven wordt gepleegd door een buitenlander, die vaak illegaal in het land is… Het is duidelijk dat sommige nieuwkomers integreren door middel van criminaliteit.”

De bewering van Lallement dat de helft van alle misdrijven in Frankrijk door buitenlanders wordt gepleegd, hoewel zij slechts ongeveer 22 procent van de bevolking uitmaken, wordt ondersteund door recente gegevens van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken, meldt REMIX.

Lallement schrijft ook dat het probleem met migranten en illegale immigratie een grote rol speelde bij de rellen en aanvallen in het Stade de France, die een van Frankrijks grootste schandalen van de afgelopen tijd vormden. Bij het incident vielen grote groepen migranten eerder dit jaar Engelse en Spaanse voetbalfans aan en beroofden hen, wat leidde tot internationale verontwaardiging en scherpe kritiek op de Franse president Emmanuel Macron.

Lallement geeft zichzelf de schuld van het incident en verklaarde dat hij zich niet had kunnen voorstellen dat “migranten zouden komen plunderen aan de poorten van het stadion.”

“Ik neem de mislukking van deze avond volledig voor mijn rekening”, schrijft hij. Hij schrijft ook dat hij vanwege het incident onmiddellijk zou zijn afgetreden als Macron hem niet had gevraagd te wachten. Lallement schrijft in zijn boek echter dat de rellen en aanslagen in het Stade de France, samen met de algemene afbraak van de veiligheid, slechts een voorbode zijn van veel grotere sociale onlusten die zullen komen.

Voormalig opperbevelhebber Frans leger: Burgeroorlog is onvermijdelijk

“De sociale stuiptrekkingen zullen intens en destructief zijn… Op een dag zal het nodig zijn om troepen te verzamelen voor het Élysée,” schrijft hij.

Lallement is vooral bekend vanwege zijn brute optreden tegen de Gele Vesten-beweging in het land, waarbij een aantal demonstranten zwaar gewond raakte. Nu, in televisie-interviews, heeft hij zijn uniform, zijn scherpe manier van spreken en wat Paris Match zijn “ijzige masker” noemde, afgeworpen. In plaats daarvan draagt hij nu een spijkerbroek, een hippe baard, een “filosofische blik” en een vriendelijke houding.

Lallement herhaalt dat hij de term “politiegeweld” niet accepteert, ondanks fel verzet van mensenrechtengroeperingen. Hij zegt dat het geweld in Parijs welig tiert, onder meer met vuurwapens, bedreigingen aan het adres van verkozenen, en dat de politie tijdens protesten wordt aangevallen; dit alles heeft tot gevolg dat de politie soms met geweld reageert. Hij zei dat er enkele “zwarte schapen” zijn in het departement en incidenten van racisme, maar die zijn de grote uitzondering.

Voormalig hoofd Franse inlichtingendienst: Alle multiculturele samenlevingen zijn gedoemd - Vreest burgeroorlog veroorzaakt door massa-immigratie

De voormalige politiechef is niet de enige voormalige topambtenaar die waarschuwt voor een ineenstorting van de samenleving en een mogelijk conflict, nu een groot aantal voormalige topgeneraals een open brief heeft geschreven waarin zij waarschuwen voor een burgeroorlog in Frankrijk in de komende jaren. Ook Pierre Brochand, voormalig directeur van de DGSE, zei eerder dit jaar dat het land door de massale immigratie een burgeroorlog tegemoet kan zien,

“Door al mijn ervaringen voorzie ik een donkere en zelfs zeer donkere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen”, waarschuwde hij.

Frankrijk heeft de grootste moslimbevolking van Europa, en slechte integratie en crimineel geweld van de immigrantengemeenschap van het land heeft geleid tot een verslechtering van de veiligheid en de sociale cohesie van het land. Een meerderheid van de Fransen wenst een vertraging of zelfs een volledige stopzetting van de immigratie, maar het Franse politieke establishment heeft weinig belangstelling getoond om aan hun wensen tegemoet te komen, ondanks het feit dat het aan de kwestie lippendienst bewijst. Niettemin waarschuwen politici van de oppositie, vooraanstaande politici en academici al lang dat de etnische Fransen een sombere toekomst tegemoet gaan tenzij zij de demografische trends kunnen ombuigen en de immigratie kunnen beperken.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


100.000 Fransen tekenen petitie voor militaire coup tegen Macron

5 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Angie
Angie
3 maanden geleden

La France est déjà tombée.

Bernie
Bernie
3 maanden geleden

Volgens een onderzoek hebben vooral jongeren tot 24 jaar (die weinig levenservaring hebben) en van de ouderen 65+ heeft 75 % op Macron gestemd bij de laatste presidentsverkiezingen. De ouderen zullen vaak niet meer de gevolgen van hun keuze meemaken. Misschien interesseert het hen gewoon niet welke puinhoop ze achter laten voor hun kinderen en kleinkinderen.

(onderzoek uitgevoerd door Elabe, gepubliceerd in L’Express, 24 april 2022)

Ohje
Ohje
3 maanden geleden

Je verwacht het niet ,kuch

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Het land gaat volledig ten gronde, maar toch wil deze idioot nog steeds het Elysée, de bron van alle kwaad, verdedigen.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

En één op de twee misdaden in Parijs wordt gepleegd door een buitenlander??

Ik denk dat deze Laller zwaar aan het liegen is, en dat het aandeel van buitenlanders in de misdaad in Parijs eerder rond de 99% ligt.