Oekraïne is de facto lid van het NAVO-bondgenootschap, hoewel het niet officieel is toegetreden tot het door de VS geleide militaire blok, heeft de Kievse minister van Defensie Aleksej Reznikov beweerd.

Hij deed deze uitspraak in een tweet na een ontmoeting met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op het hoofdkwartier van het blok in Brussel op woensdag, meldt RT.

“We hebben een lange weg afgelegd en zijn de facto toegetreden tot het bondgenootschap”, schreef de minister, terwijl hij Stoltenberg ook bedankte voor zijn steun aan Oekraïne tijdens het lopende conflict met Rusland.

“Oekraïne levert al een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van de vrije wereld”, voegde de minister eraan toe.

Reznikov sprak ook het vertrouwen uit dat de overwinning op Moskou en “succesvolle hervormingen” in eigen land “nieuwe horizonten zouden openen” voor zijn land, waarmee hij kennelijk doelde op een officiële toetreding van Oekraïne tot het blok in de toekomst.

Rusland ziet de uitbreiding van de NAVO naar het oosten als een grote bedreiging voor de veiligheid. Toen Moskou eind februari zijn militaire offensief tegen Kiev lanceerde, was een van zijn belangrijkste eisen dat Oekraïne zich officieel zou verklaren tot een neutraal land dat nooit zou toetreden tot een westerse militaire alliantie.

Op 30 september diende de Oekraïense president Vladimir Zelensky een aanvraag in om toe te treden tot de NAVO en riep hij op tot een versnelde toelatingsprocedure voor zijn land.

De steunpilaren van Kiev in het Westen zijn echter niet al te enthousiast over de kwestie. Stoltenberg heeft erop gewezen dat “elk besluit over lidmaatschap bij consensus moet worden genomen” door alle 30 NAVO-leden en dat de hoogste prioriteit op dit moment is Oekraïne militair en financieel te steunen tijdens het conflict.

Washington nam een soortgelijk standpunt in: de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan zei eerder deze maand dat de kwestie van de toetreding van Oekraïne tot de NAVO “op een ander tijdstip moet worden besproken”.

Slechts negen lidstaten – Tsjechië, Estland, Letland, Litouwen, Noord-Macedonië, Montenegro, Polen, Roemenië en Slowakije – steunden een verklaring ter ondersteuning van Kievs verzoek om snelle toetreding.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Stoltenberg: De NAVO is in oorlog met Rusland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Ten tijde van de NATO-oorlog tegen Servië, maakte William Luther Pierce in 1999 een radio-uitzending over het feit dat deze oorlog niet alleen ging over Servië, maar kaderde in het wereldwijde plan van de samenzweerders die, gebruikmakend van de macht van de NATO, de hele wereld willen overheersen en onderwerpen.

Deze toespraak is heden opnieuw perfect van toepassing, deze keer niet in verband met Servië, maar met de NATO oorlog in Zelenskië.

Luister:

https://video.natall.com/dr-william-pierce-the-bigger-war/

Of lees:

https://nationalvanguard.org/2016/11/the-bigger-war/

Qvic
Qvic
3 maanden geleden

Ik blijf mij verbazen over hoe dom de NAVO en de rest zijn. Ze roepen de totale oorlog met Rusland over zich zelf af. Willen ze zo graag oorlog, om zo alle incompetenties van hun eigen organisaties te verdoezelen.

Captain Icebear
Captain Icebear
3 maanden geleden
Antwoord aan  Qvic

Helaas moet ik je vraag met een “ja” beantwoorden. Maar het is niet perse Navo die oorlog wil, maar de US. De US heeft lak aan Europa en wat voor gevolgen dit voor de EU heeft. Ze willen oorlog en op deze manier, komt die er ook..