Ambtenaren van de Europese Unie, waaronder de voorzitter van de Europese Commissie, commissarissen en leden van het Europees Parlement, kunnen zich verheugen op aanzienlijk hogere salarissen. De wending in het verhaal is echter dat de lonen eigenlijk ingaan tegen het eigen advies van de Europese Commissie over loonsverhogingen, meldt REMIX.

In wat volgens critici weer een voorbeeld is van “Doe wat ik zeg, niet wat ik doe”, heeft de EU-commissie in het verleden regeringen en de hoofden van arbeids- en managementorganisaties geadviseerd om loonsverhogingen bij inflatie te vermijden. Het advies van de commissie over loonvorming is dat landen en bedrijven moeten vermijden de lonen te indexeren aan de inflatie, omdat die praktijk de voorwaarden schept voor een loon-prijsspiraal en de voorwaarden schept voor verdere inflatie,

In reactie daarop doen bijna alle EU-landen niet langer mee aan deze praktijk, met uitzondering van België en Luxemburg.

Voedsel, energie, huisvesting: De echte Duitse inflatie is 56 procent

De EU beweert nu dat haar eigen loonsverhogingen gerechtvaardigd zijn door de stijgende inflatie in België en Brussel. Het inflatiepercentage wordt automatisch verrekend in de salarissen van de EU-ambtenaren. Voor Brussel is dat momenteel iets meer dan 7 procent.

Volgens de plannen van de Europese Commissie krijgen de EU-ambtenaren bijna 7 procent meer loon. De salarisverhoging moet met terugwerkende kracht tot 1 juli ingaan, meldt de Duitse krant Bild.

Concreet betekent dit dat Commissiehoofd Ursula von der Leyen (CDU) in de toekomst ongeveer 2.000 euro per maand meer krijgt, terwijl een Europarlementariër 623 euro meer krijgt en een EU-commissaris kan rekenen op een salarisverhoging van 1.460 euro. De verhoging alleen al is goed voor 98 miljoen euro extra uitgaven in 2022.

Zoals Remix News eerder heeft gemeld, hebben veel rijke EU-functionarissen en politici gepleit voor meer sancties tegen Rusland en gezegd dat Europeanen “offers” kunnen brengen om Oekraïne te steunen, zoals de linkse Europarlementariër Guy Verhofstadt, naar verluidt een van de rijkste Europarlementariërs in de hele EU. Ondanks zijn enorme rijkdom zal hij ook profiteren van een loonsverhoging die zijn toch al aanzienlijke salaris zal verhogen.

Naast hoge salarissen hebben EU-ambtenaren nog tal van andere privileges. Ze krijgen bijvoorbeeld ontheemdingstoelagen, een hoge kindertoelage, meubeltoelagen en een kostwinnerstoelage.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

 

3 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
3 maanden geleden

comment image

Johan P
Johan P
3 maanden geleden
Antwoord aan  Johan

hehehe. Ja, wat dan ook de reden is dat ik een redelijk arsenaal in huis (en rondom huis) heb, plus een zeer redelijke hoeveelheid ammo voor ieder wapen. Je moet dan maar zo denken; als er van die bijstandsrukkers zijn die denken dat ze wel even bij mij/ons kunnen komen plunderen kunnen ze zomaar gratis en voor niks een handje vol heet lood met hoge snelheid ontvangen. Genoeg om nooit meer wat anders nodig te hebben ;). En zo denkt eigenlijk iedereen hier in de buurt erover.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Wij betalen zelf het riante loon van hen die onze ondergang plannen en uitvoeren.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Als de EU haar eigen profitariaat maar een schamel loon zou uitbetalen, zouden zij de EU als organisatie niet echt enthousiast steunen.

Daarom betalen zij hen een astronomisch loon uit, zodat zij zeker altijd het voortbestaan van de organisatie zullen steunen.