De Druzhba-pijpleiding is een van de grootste olietransportnetwerken ter wereld, met een lengte van ongeveer 4.000 km. Hij brengt Russische olie naar Oekraïne, Wit-Rusland, Polen, Hongarije, Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland.

Het incident wordt algemeen beschouwd als het resultaat van sabotage, meldt South-Front. Het draagt bij tot de infrastructuuroorlog die de Verenigde Staten aan Rusland hebben verklaard, maar die vooral de belangen van de Europese staten raakt. Het lek in de Druzhba-, of Brotherhoodpijpleiding volgt op explosies in de Nord Stream 1 en 2 gaspijpleidingen in de Oostzee.

Het is geen verrassing dat de oliepijpleiding die door bijna een dozijn landen loopt, in Polen is beschadigd. Dit incident is het eerste signaal van Poolse chantage van Europese staten die nog steeds aarzelen om zaken met de Verenigde Staten te doen.

RT:

De oorzaak van de breuk in de Druzhba-pijpleiding is nog niet bekend, aldus de exploitant van de route

De Poolse exploitant PERN heeft gezegd dat het een lek heeft ontdekt in de Druzhba-pijpleiding, die Russische olie aan Duitsland levert.

De breuk werd dinsdag laat ontdekt door geautomatiseerde systemen op een van de twee strings van de pijpleiding, ongeveer 70 kilometer van de stad Plock in centraal Polen, zei het bedrijf in een verklaring op woensdag.

De beschadigde helft werd onmiddellijk uitgeschakeld, en de andere string blijft normaal functioneren, zei het bedrijf.

“Op dit moment zijn de oorzaken van het incident niet bekend,” zei PERN, eraan toevoegend dat haar personeel en brandweerlieden naar de locatie zijn gestuurd om de situatie te beoordelen en het gebied te beveiligen.

Er zijn geen redenen om te vermoeden dat het lek in de pijpleiding een gevolg was van sabotage, vertelde Mateusz Berger, Polen’s topambtenaar belast met energie-infrastructuur, aan Reuters. “Hier kunnen we spreken van toevallige schade,” zei hij.

Transneft, de Russische exploitant van het Druzhba pijpleidingnetwerk, heeft bevestigd dat PERN het in kennis heeft gesteld van het lek.

De Druzhba-pijpleiding is een van de grootste olietransportnetwerken ter wereld, die ongeveer 4.000 km lang is en olie van Rusland naar Oekraïne, Wit-Rusland, Polen, Hongarije, Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland brengt.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


De Bornholm-ontploffing herhaalt de Bornholm-bash – Polen valt Duitsland aan en geeft Rusland de schuld

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties