Tot nu toe ontkende de NAVO (VS) in oorlog te zijn met Rusland. Alleen Oekraïne zou in oorlog zijn en de VS waakte ervoor om rechtstreeks in conflict met Rusland te komen.

Nu heeft de Noorse stuntelaar met zoveel woorden gezegd dat de hele NAVO met Rusland in oorlog is, een wereldoorlog dus.

“De overwinning van Rusland in het conflict in Oekraïne zal de nederlaag van de NAVO betekenen. Dit kan niet worden toegestaan.” – Secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg.

RT:

Hoewel het lot van het blok verbonden is met Oekraïne, blijft de secretaris-generaal erbij dat het bondgenootschap geen partij is in het conflict.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei dinsdag tegen verslaggevers dat een militaire overwinning van Rusland in Oekraïne een nederlaag zou betekenen voor het hele westerse bondgenootschap. Ondanks de “ongekende steun” aan Kiev beweert Stoltenberg nog steeds dat het door de VS geleide blok geen partij is in het conflict.

Aan de vooravond van een bijeenkomst van de NAVO-ministers van Defensie verklaarde Stoltenberg dat voortzetting van de wapenleveranties aan Oekraïne van vitaal belang is om ervoor te zorgen “dat Oekraïne de strijd, de oorlog tegen de binnenvallende Russische troepen wint”.

Deze hulp heeft echter een prijs voor de eigen legers van het bondgenootschap. De Duitse wapen- en munitievoorraden zijn sinds eind augustus kritiek uitgeput. Diezelfde maand meldde de Wall Street Journal dat de voorraden 155mm artilleriemunitie van de VS “onaangenaam laag” waren. Op de vraag of het verstandig is de eigen strijdkrachten te verzwakken om die van Oekraïne te versterken, antwoordde Stoltenberg dat het conflict in Oekraïne van existentieel belang is voor het bondgenootschap.

“Als [de Russische president Vladimir] Poetin wint, is dat niet alleen een grote nederlaag voor de Oekraïners, maar ook een gevaarlijke nederlaag voor ons allemaal,” zei hij.

De NAVO heeft zwaar geïnvesteerd in Oekraïne: de leden van de alliantie hebben het Oekraïense leger voor tientallen miljarden dollars aan training en inlichtingen geleverd. Ondanks deze “ongekende steun” heeft Stoltenberg herhaaldelijk beweerd dat “de NAVO geen partij is in het conflict”.

Moskou ziet dat anders. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft de NAVO ervan beschuldigd “bij volmacht” oorlog te voeren tegen Rusland, terwijl Poetin Rusland heeft omschreven als vechtend tegen “de hele westerse militaire machine” in Oekraïne.

NAVO-leiders beweren dat hun wapensystemen de Kievse troepen in staat hebben gesteld de afgelopen weken een reeks vorderingen te maken in het zuiden en oosten van het land. Met de militaire operatie van Moskou onder nieuw bevel zijn deze vorderingen echter tot stilstand gekomen, en na twee dagen van verwoestende Russische raketaanvallen op Oekraïense militaire en infrastructurele doelen pleit Kiev opnieuw bij het Westen voor zwaardere wapens met een groter bereik.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Dit is de meest vernederende nederlaag voor de NAVO ooit, en de snelste: Jens Stoltenberg zegt dat Oekraïne zich moet overgeven

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
3 maanden geleden

Als NATO de oorlog verklaard aan Rusland mag poetin van mij atoombommen gooien op alle grote Europese steden en vooral ook op Amerika en England.

Ons leven is toch kut onder onze dictators dus laat maar komen.

Hagar
Hagar
3 maanden geleden

Stoltenberg kraamt onbegrijpelijke en tegenstrijdige onzin uit, omdat hijzelf niets begrijpt van de NAVO.

De NAVO handelswijze is: ze voeren een paar jaar oorlog in een land, totdat ze het beu zijn, en hun oorlogsmachine en hun bende huurmoordenaars plotseling terugtrekken, en naar een ander land verkassen, om daar weer een paar jaar oorlog te voeren.
Dat ze helemaal niets bereikt hebben, behalve enorm veel dood en vernieling, stoort hen totaal niet.
Dit is de levenswijze van de NATO, een oorlogsorganisatie die doet waar ze voor gemaakt is: oorlog voeren, en zolang de NAVO blijft bestaan, zal ze oorlogen blijven voeren.

Daarom moet er zo snel mogelijk een einde worden gemaakt aan deze organisatie