De EU bereid zich helemaal niet voor, want ze kunnen helemaal niks.

De EU is aangeschoten wild dat wacht op het genadeschot, terwijl het als een angstig konijn in de koplampen staart.

Die Franse kerncentrales, bijvoorbeeld, blijven uit na gisteren.

REMIX:

“De sabotagedaden tegen de Nord Stream-gaspijpleidingen hebben aangetoond hoe kwetsbaar onze energie-infrastructuur is”, aldus EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

Hier staan de verzamelde artikelen over de VS’ aanslag op Nordstream. De EU heeft bepaald dat de eigenaar, Rusland, niet mee  mag doen aan het onderzoek, en dat de dader, de VS, het onderzoek leidt. De kruiperige fukking slaven. Net als met MH17.

De verstoring van de energievoorziening door de oorlog in Oekraïne kan deze winter in de Europese Unie tot grootschalige stroomonderbrekingen leiden. Volgens Janez Lenarčič, Europees commissaris voor crisisbeheersing, bereidt de EU zich voor op twee scenario’s, waarvan één de mogelijkheid van grootschalige stroomuitval in de lidstaten omvat.

Wij moeten in de kou en het donker zitten omdat de VS oorlog voert, en omdat Von der Leyen zelfmoordsancties ingesteld heeft omdat ze horig is aan Washington.

EU-dictator Von der Leyen pleegt moordaanslag op Europese burgers en economie onder het mom van sancties tegen Rusland

Het eerste scenario is bedoeld voor het geval dat de stroom in verschillende lidstaten uitvalt; het ernstigere scenario heeft echter betrekking op de mogelijkheid dat de stroom in veel landen tegelijk uitvalt.

In het geval van stroomuitval in slechts enkele landen zouden andere landen kunnen bijspringen om gerichte bijstand te verlenen aan de getroffen leden, bijvoorbeeld in de vorm van noodaggregaten, schrijft The Washington Post.

Maar bij grotere uitval zou de Europese Commissie gedwongen zijn haar strategische energiereserves aan te spreken, verklaarde de Europese commissaris in een interview met de Duitse radiozender RND.

Europese ambtenaren houden vol dat ze beter voorbereid zijn dan toen de oorlog in Oekraïne begon. De aardgasreserves in de Europese Unie hebben een capaciteit van bijna 90 procent bereikt, 15 procent meer dan vorig jaar.

Totale verdoemenis: Europa s energiereserves zijn leeg tegen februari, totale instorting van alles

Er moet echter meer worden gedaan zodat staten snel kunnen reageren op plotselinge onderbrekingen in de energievoorziening en kritieke netwerken in de Europese Unie beter kunnen beschermen, zei de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen woensdag tijdens haar toespraak tot het Europees Parlement.

‘Meer doen’ – Zoals de Duitse Groenen die opzettelijk de kerncentrales uitzetten.

Brutale kerncentrale leugen weerlegd: De Duitse overheid veroorzaakt opzettelijk een Mega-Blackout

“De sabotagedaden tegen de Nord Stream-gaspijpleidingen hebben aangetoond hoe kwetsbaar onze energie-infrastructuur is”, zei ze.

Je had ook bij de Sont elk Amerikaans schip tegen kunnen houden. Dan hadden ze onze (Russische) gasleidingen niet op kunnen blazen.

Stroomuitval komt vaak voor in grote delen van de wereld waar de infrastructuur een spanningspiek niet aankan, maar rijkere EU-landen hebben weinig ervaring met dergelijke problemen.

Daarom importeert het Rutte-regime miljoenen Afrikanen, want die hebben daar wel ervaring mee en gaan alle problemen voor ons oplossen.

Deskundigen waarschuwen ook voor wat stroomuitval en mobiele netwerken voor de consument kunnen betekenen.

Steden in heel Duitsland zijn in de zomer begonnen met energiebesparing. Steden schakelden onder meer de verlichting van monumenten en openbare fonteinen uit.

Parijs begon de verlichting van de Eiffeltoren kort voor middernacht uit te schakelen in plaats van om 1 uur ‘s nachts. Volgens deskundigen zijn dergelijke stappen echter meer symbolisch. Volgens Radio France komt het nachtelijke energieverbruik van de Eiffeltoren overeen met het jaarlijkse verbruik van slechts 56 Fransen.

Volgens het agentschap Reuters zouden consumenten eerder getroffen kunnen worden door uitval van het mobiele netwerk. In september verklaarde de Franse elektriciteitsnetbeheerder dat hij de komende zes maanden de consumenten waarschijnlijk zal moeten vragen energie te besparen. In het geval van extreem weer zouden deze besparingen tot 15 procent moeten oplopen.

In Duitsland is het risico van aardgastekorten deze winter afgenomen doordat de reservoirs zich vullen, aldus Eurasia Group, een onderzoeks- en adviesbureau voor politieke risico’s. Tegelijkertijd waarschuwde de groep dat korte, regionale en gecontroleerde onderbrekingen in de elektriciteitsvoorziening, bekend als “noodonderbrekingen van niet-prioritaire circuits”, een risico vormen, vooral in de zuidelijke delen van Duitsland.

Een noodonderbreking van de stroomvoorziening is echter minder schadelijk voor de economie dan ongecontroleerde stroomonderbrekingen of gasnoodsituaties. Dankzij de geplande noodonderbreking kunnen industrie en huishoudens zich beter voorbereiden op tijdelijke en plaatselijke onderbrekingen.

Zie je wel, er is niks aan de hand, ga maar lekker slapen.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Franse premier waarschuwt voor een vertienvoudiging van de elektriciteitsprijzen in 2023

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
3 maanden geleden

Laat die nood aggregators maar volop draaien want de diesel kost toch maar een ampele 2€15 !!! aan de pomp.
Als het dan lang duurt zal rap gedaan zijn vermoed ik.

(sarcasme mode = on)

Anja
Anja
3 maanden geleden

We gaan het zien. Zorg dat je voldoende kaarsen, batterijen, etc. in huis hebt. En haal wat van die diepvriestassen, mocht het lang duren, kun je wat dingen uit je koelkast en vriezer redden en daarin doen. Buiten neerzetten (als het koud genoeg is), dan bederft niet alles. Verder ga ik er liever niet te veel op vooruit lopen, want we weten nu eenmaal niet wat ons te wachten staat. Het blijft speculeren geblazen en dat doe ik liever niet. Maar dat het een onaangename tijd wordt, tja, dat lijkt me duidelijk. Intussen laat ik me niet gek maken!