Meerdere raketaanvallen waren maandagochtend gericht op Oekraïense steden in het hele land, volgens lokale functionarissen en media. Het nieuws komt twee dagen nadat een bom de strategische Krimbrug beschadigde – wat Moskou als een Oekraïense terroristische aanval heeft bestempeld.

Het kantoor van Valery Zaluzhny, de opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, meldde dat ze ten minste 75 raketten hadden gedetecteerd en beweerde er 41 te hebben onderschept, meldt RT.

President Vladimir Zelensky bevestigde de aanvallen in het hele land in een videotoespraak. Hij zei dat talrijke delen van Oekraïne onder vuur waren komen te liggen en beweerde dat Rusland het gemunt had op de energie-infrastructuur. “Ze willen paniek en chaos,” zei hij.

Ook lokale functionarissen in Lviv, Charkov en Odessa meldden dat hun steden onder vuur lagen.

In Kiev werd schade gemeld bij het hoofdkwartier van de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU), dat zich in de regeringswijk van de hoofdstad bevindt. Stadsambtenaren hebben het metrosysteem stilgelegd en de stations worden nu gebruikt als schuilplaats voor burgers.

Aanvallen op kritieke infrastructuur in heel Oekraïne gaan door 

De vernietiging van het Oekraïense energiesysteem gaat door – thermische centrales, onderstations en andere infrastructuurfaciliteiten en gebouwen van rechtshandhavingsinstanties zijn aangevallen, meldt Readovkanews. In Lviv, Ternopil, Kiev, Charkov, Sumy, Dnipro en andere steden is de elektriciteit al afgesloten. De liquidatie van 11 belangrijke infrastructuurvoorzieningen in 8 regio’s en Kiev is officieel aangekondigd.

In totaal werden meer dan 200 granaten afgevuurd. Er zijn berichten over massale raketlanceringen vanuit de Kaspische en Zwarte Zee, zodat we binnenkort een volledige black-out in Oekraïne kunnen verwachten. Er zijn al eisen om de militaire top van Oekraïne te verwijderen en er wordt met name gevraagd om het aftreden van Zaluzhny.

Poetin: Door zijn optreden heeft het regime in Kiev zich feitelijk op één lijn gesteld met internationale terroristische formaties, met de meest verfoeilijke groepen. Het is gewoonweg onmogelijk om dit soort misdaden onbeantwoord te laten. Op voorstel van het ministerie van Defensie en volgens het plan van de Russische generale staf is vanochtend een massale aanval uitgevoerd met zeer nauwkeurige langeafstandswapens vanuit de lucht, vanaf zee en vanaf het land op energie-, militaire administratie- en communicatievoorzieningen van Oekraïne. Als de pogingen om terroristische aanslagen op ons grondgebied te plegen, doorgaan, zal Rusland hard reageren en in omvang overeenkomen met het niveau van de bedreigingen voor de Russische Federatie.

Medvedev: Dit is nog maar het begin

De was eerste aflevering – er zal meer volgen.

Nog één ding. Ik maak een persoonlijk punt. Ik kan het niet laten om het nu te noemen. De Oekraïense staat in zijn huidige configuratie met een nazistisch politiek regime zal een constante, directe en duidelijke bedreiging vormen voor Rusland. Daarom moet het doel van onze toekomstige acties, naast de bescherming van onze bevolking en de bescherming van de grenzen van het land, naar mijn mening de volledige ontmanteling van het politieke regime in Oekraïne zijn.

De volgende steden zijn geraakt:
– Kiev
– Dnepropetrovsk
– Kharkiv
– Zaporozhye
– Ternopil
– Odessa
– Krivoy Rog
– Lviv
– Zhitomir
– Rivne
– Nikolaev
– Krapivnitsky
– Kremenchuk
– Konotop

Het licht is uit in:
– Lviv
– Zhitomir
– Sumy
– Kharkiv
– Khmelnitsky
– Poltava
– Ternopl
– Lutsk
– Rivne


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:


Rusland zet de stroom uit in Oekraïne – VS verliezen de oorlog

5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
3 maanden geleden

De Russen proberen strategische doelen te raken, met minimale schade aan burgers, en slechts na zeer langdurige provocaties.

Het contrast met de NATO, die steeds massaal burgerdoelen en volledige steden in de as legt, als standaardactie, zonder de minste provocatie, kon niet groter zijn.